De meeste vakantiegangers denken gelijk aan Griekenland als het om eilandhoppen gaat, maar wist je dat je op onze eigen vijf eilanden ook erg goed kan eilandhoppen? Zo leer je in een korte tijd en op een unieke manier alle schoonheden van de Nederlandse eilanden kennen.

Begin jouw avontuur op Texel

Texel is waarschijnlijk het meest bekende eiland van de Waddeneilanden. Dit is dan ook vaak het eiland waar jouw eilandhopavontuur kan beginnen! Vanaf Den Helder ben je met de boot slechts in 20 minuten op het eiland, waarna je vervolgens van uitgestrekte stranden, gezellige dorpjes en variërende natuurgebieden kunt genieten.

Vaar naar Vlieland

Vanaf Texel kun je met de boot direct naar Vlieland varen. Dit is het kleinste eiland van de Waddeneilanden, maar daardoor zeker niet minder leuk! Vooral natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Van hoge duinen tot aan lange zandstranden: er is voor elke eilandhopper wat wils! En als jij avontuurlijk bent ingesteld, dan kun je zelfs  tussen Texel en Vlieland wadlopen! Tip: je moet wel een goede conditie hebben om deze tocht af te kunnen leggen.

Ontdek Terschelling

Ben jij nog lang niet uitgekeken nadat je Texel en Vlieland bezocht hebt? Vaar dan vanaf Vlieland door naar Terschelling en ontdek één van de mooiste plekjes van de Waddeneilanden. Rond Terschelling zijn er verschillende plekken te vinden waar je zeehonden kunt spotten. Er worden hier zelfs speciale zeehondentochten georganiseerd. Soms liggen ze heerlijk te zonnen op een zandbank, maar het kan ook voorkomen dat je nog net de snoet uit het water ziet komen. Een heuse belevenis dus!

Voel je thuis op Ameland

Ameland is een eiland waar iedereen plezier kan beleven. Maak bijvoorbeeld eindeloze wandelingen over het strand, bezoek alle vier de dorpen of geniet van een romantische zonsondergang. Natuurlijk ontbreekt het je ook hier aan niets op culinair gebied. Elke dag staan er wel vers gevangen vis of natuurlijke producten van Ameland op de menukaart. Dat wordt smullen hier!

Lest best op Schiermonnikoog

Om je eilandhopavontuur compleet te maken, moet je beslist vanaf Ameland nog naar Schiermonnikoog toe varen. Op dit eiland zijn er verschillende activiteiten te ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld samen met een gids de prachtige natuurgebieden verkennen of wadlopen. Natuurlijk kun je ook gewoon genieten van een wandeling op het strand of een heerlijk diner aan zee. Tijdens het wadhoppen leer je Nederland op een totaal andere manier kennen!

Bekijk onze huizen op de Waddeneilanden

Naar Blog overzicht