Terugkomen van een flinke wandeling en de vermoeidheid uit je spieren laten trekken in het bruisende warme water. Samen van de zonsondergang genieten in je bubbelbad op het terras tijdens een romantisch weekendje weg… Een luxe vakantiehuis met een jacuzzi of een huisje met een privezwembad geeft je dat ultieme gevoel van luxe en ontspanning.

Jacuzzi, bubbelbad of whirlpool?

jetstraal in jacuzzi

Voor een bad met bubbelend water kom je verschillende termen tegen. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een bubbelbad, jacuzzi of whirlpool? Kort en goed: er is geen verschil. Bubbelbad is de algemene term, jacuzzi en whirlpool zijn merknamen, die zo vertrouwd zijn geworden dat ze nu ook als productnaam worden gebruikt. Jacuzzi is bovendien een familienaam; in 1915 richten 7 Italiaanse broers het bedrijf Jacuzzi brothers op. Een van de producten die ze ontwikkelden was de jacuzzi.

Wat alle jacuzzi’s gemeen hebben, is dat het water in beweging wordt gebracht. Maar er zijn verschillen. Zo zijn er jacuzzi’s die met bubbels werken, jacuzzi’s die met jetstralen werken en jacuzzi’s die beide combineren. Waar bubbels zorgen voor een heerlijk ontspannend effect, geven jetstralen bovendien een massage voor alle spieren.

Wellness vakantiehuizen met jacuzzi en sauna

Om een vakantiehuis met jacuzzi te vinden, filter je op de Belvilla website op ‘wellness’. Dan zie je dat een bubbelbad niet de enige wellnessvoorziening is. Alleen in Nederland heeft Belvilla al meer dan 160 vakantiehuizen met jacuzzi én sauna. Dat kan een infrarood sauna zijn of een traditionele Finse sauna. Genieten in je privé sauna en daarna heerlijk ontspannen in je privé jacuzzi….over luxe gesproken!

Er is een vakantiehuis met jacuzzi voor elke wens

Belvilla vakantiehuizen met jacuzzi vind je in elke vorm, op iedere vakantiebestemming en voor elk gezelschap. Van villa’s tot chalets en ecowoningen midden in de natuur. Zo kun je op de Belvilla website zoeken naar vakantiehuizen met jacuzzi aan zee, vakantiehuizen met jacuzzi als groepsaccommodatie, vakantiehuizen met jacuzzi waar je hond welkom is en nog veel meer.

Vakantiehuis met jacuzzi op wintersport

wintersport chalet met jacuzzi

Bijzonder populair zijn vakantiehuizen en chalets met een jacuzzi in skigebieden. Niet verwonderlijk natuurlijk, want na een inspannende dag in de frisse berglucht op de piste is er niets heerlijker dan relaxen in je eigen bubbelbad. Vanuit het warme bubbelende water de zachte sneeuwvlokken zien vallen op je terras, of de ijzig witte bergtoppen zien glinsteren in de laatste zonnestralen … dat is een unieke ervaring. En van de praktische kant bekeken: een uurtje in de jacuzzi is een geweldige manier om je spieren te ontspannen na een dag skiën of snowboarden.

Naar Blog overzicht