Wie alleen reist, profiteert van veel onafhankelijkheid en vrijheid. Je hoeft immers geen plannen af te stemmen met medereizigers en kunt alles doen zoals je wilt. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen minstens één keer in zijn leven alleen moet reizen. Uiteindelijk leer je het land, de mensen en misschien zelfs jezelf op een geheel nieuwe manier kennen. Hier laten we je de mooiste soloreisbestemmingen zien voor een perfecte vakantie.

Lissabon

Alleen naar Lissabon reizen? In de hoofdstad van Portugal vind je prachtige stranden, geweldige surfmogelijkheden, veel leuke cafés, bijvoorbeeld in de oude stadswijk Chiado. Bezoek de vlooienmarkt, Feira de Ladra of bezoek een van de kunst- en boekwinkels. Lissabon maakt het gemakkelijk voor je om jezelf te laten gaan en gewoon van café naar café en winkel naar winkel te slenteren. Lissabon is een relaxte stad, dus het is gemakkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten, zelfs tijdens een solo vakantie.

Kleurrijke tram in Lissabon

Wenen

Alleen reizen in Wenen is gewoon opwindend. De chique hoofdstad van Oostenrijk is leuk, en misschien nog wel meer eenzaam. Naast cultuur en kunst biedt het ook goede restaurants en winkelmogelijkheden. In Wenen kun je je dagen vullen met een vol cultureel programma, je laten meedrijven, of gewoon beide doen. Maar de Weense gezelligheid zal je zeker infecteren, en dus vergeet je zeker niet te genieten van een melange in de zon. Eén ding is zeker: je zult zich hier niet vervelen. Onze tip: als je alleen op pad wilt in Wenen, vergeet dan je camera niet bij het zien van de vele imposante gebouwen!

Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en dat voel je echt. De stad heeft ongelofelijk veel stijl. Alleen reizen in Londen biedt zoveel mogelijkheden dat je waarschijnlijk niet weet waar je moet beginnen. We raden je daarom aan om van tevoren te plannen wat je wilt zien. De Tower of London, de London Eye, Hyde Park, Buckingham Palace en de National Gallery met zijn fascinerende beroemde kunstwerken mogen zeker niet op je lijstje ontbreken. Ernaast ligt het Tate Modern Museum, dat je een gigantisch uitzicht over Londen biedt. Alleen reizen in Londen betekent natuurlijk ook reizen in de voetsporen van Shakespeare. Bezoek het Globe Theatre, gemodelleerd naar het originele Shakespeare Globe Theatre, of ontdek andere theaters of musicals in Londen. Ook culinair heeft de hoofdstad van Engeland veel te bieden. Heel Brits!

Hartvormig met de handen voor de Big Ben

Mallorca

Wil je genieten van zon en zee en alleen naar Mallorca reizen? Ja, we begrijpen het helemaal. Op dit Balearen-eiland vind je prachtige natuur, witte stranden, geweldige uitzichtpunten, prachtige, indrukwekkende architectuur en veel historische gebouwen zoals de gotische kathedraal in de havenstad Palma. Je kunt ook genieten van tal van restaurants en bars op de prachtige havenpromenades of in de oude steden. Onze tip: Als je lokale mensen wilt ontmoeten, meld je dan aan voor een surfschool, een rondleiding door Palma de Mallorca of andere activiteiten. Trouwens, goedkoop alleen reizen is makkelijk op Mallorca.

Alleen reizen met een hond

Waarom reis je niet “solo” met jouw hond? Informeer je ter plaatse over de aangelijnde verplichting en de toelatingseisen van het door jou gewenste land, zoals vaccinaties en EU Pet ID of chip, en dan staat niets je reis met de hond meer in de weg. Met een hond reis je immers wat minder alleen.

Man met een hond in de natuur
Naar Blog overzicht