Ben jij een cultuurliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Zeeland? Dan is het leuk om enkele musea te bezoeken tijdens je tripje! Ontdek de Zeeuwse historie tijdens een bezoek aan een of meerdere musea. Wij zetten er in ieder geval vijf voor je op een rij.

1. Brouws Museum

Kom alles te weten over de stad Brouwershaven in het Brouws Museum. In het museum kom je veel te weten over de rijke maritieme geschiedenis van het stadje. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan staatsman/dichter Jacob Cats, een beroemde Zeeuw, wiens geboorteplaats Brouwershaven was.

Adres: Haven Zuidzijde 15, 4318 AJ Brouwershaven

2. Burghse Schoole

Altijd al benieuwd geweest hoe een school er in 1845 uitzag? Het museum de Burghse Schoole is gevestigd in een authentiek schoolgebouw uit 1845, waar veel dorpsinwoners naar school zijn gegaan. In 1992 opende het als museum, waarbij je een klaslokaal anno 1920 aantreft, een lokaal met wisselexposities en een lokaal met als thema de Karolingische Ringwalburg.

Adres: Kerkstraat 3, 4328 LH Burgh-Haamstede

3. Het Polderhuis

Een dagje cultuur snuiven tijdens je vakantie kan zeker wanneer je naar het Polderhuis gaat. Het hoofdgebouw is een oud gebouw van het Waterschap. Betreed dit gebouw wanneer je een rondje wil maken door het Dijk- en oorlogsmuseum. Daarnaast vind je hier ook het Museumcafé en de Museumwinkel.

Adres: Zuidstraat 154 – 156, 4361 AK Westkapelle

4. Watersnoodmuseum

Tot in de detail te weten komen wat er tijdens de watersnoodramp van 1953 is gebeurd? Dan mag het Watersnoodmuseum niet ontbreken tijdens je museumroute. Het museum geeft je een beeld van wat er gebeurd is tijdens deze de overstroming. De vier caissons die gebruikt zijn voor het sluiten van het laatste gat in de dijk, vormen nu het museum en zijn toegankelijk voor bezoek.

Adres: Weg van de Buitenlandse Pers 5, 4305 RJ Ouwerkerk

5. Zeeuws Museum

Tentoonstellingen voor jong en oud vind je bij het Zeeuws Museum gevestigd in de Abdij in het centrum van Middelburg. Wat je hier onder andere ziet zijn wereldberoemde wandtapijten met zeeslagen uit de 16e eeuw, modetentoonstellingen en hedendaagse kunst van de provincie Zeeland. Genoeg om even lekker rond te dwalen!

Adres: Abdij (Plein), 4331 BK Middelburg

Bekijk alle huizen in Zeeland

Naar Blog overzicht