Belvilla by OYO heeft Direct Booker overgenomen, een aanbieder van vakantiewoningen in Kroatië. Met meer dan 3.200 huizen in het bestand is Direct Booker de grootste verhuurder van vakantiewoningen in dit geweldige vakantieland aan de Adriatische Zee.

Wat betekent dit nieuws voor vakantiegangers? Drie dingen: keus, zekerheid en gemak. Je kunt nu heel eenvoudig een droomvakantie boeken in Kroatië met alle kwaliteitsgaranties van Belvilla by OYO. Kijk mee wat dit prachtige en zonzekere vakantieparadijs allemaal te bieden heeft.

Dubrovnik, de parel van de Adriatische Zee

restaurenttafels op straat in Dubrovnik
restaurenttafels op straat in Dubrovnik

Eén van de topbestemmingen in Kroatië is Dubrovnik, een fantastische plek voor wie strand en cultuur wil combineren op vakantie. De ommuurde middeleeuwse binnenstad is een unieke attractie. Dit Unesco Werelderfgoed was een van de sets waar Game of Thrones werd gefilmd. Een Game of Thrones-wandeling langs de filmlocaties onder leiding van een gids is een van de dingen die je niet mag missen.

De stranden van Dubrovnik

In de stad zelf en de directe omgeving vind je een grote keus aan stranden, die allemaal hun eigen charme hebben. Het drukste strand van Dubrovnik is Banje strand, dat in 2007 werd uitgeroepen tot één van de mooiste stranden van de wereld. Vanaf dit kiezelstrand heb je een prachtig uitzicht over het oude centrum en met een beetje geluk kun je hier beroemdheden spotten, want Banje is erg ‘in’ bij de jetset. De vele bars en restaurants maken Banje strand ook een goede plek om het nachtleven van Dubrovnik te verkennen.

Zoek je rust en stilte, dan zijn de stranden van Lokrum een aanrader. Op dit kleine eiland in de kristalheldere zee voor de kust van Dubrovnik vind je schilderachtige rotsstrandjes, omgeven door weelderig groen. Je komt er met de taxiboten die in het zomerseizoen heel frequent naar het eiland varen.

Actie en adrenaline in Dubrovnik

Ook voor liefhebbers van sport en avontuur heeft Dubrovnik van alles te bieden. Je kunt er zeekajakken, rotsklimmen of op een jetski-safari gaan, om er een paar te noemen. Een unieke sensatie beleef je hangend aan de zipline. Vanaf het startpunt, 175 meter boven zeeniveau, vlieg je als Superman over de Adriatische Zee met snelheden tot wel 100 kilometer per uur!

Unieke natuurparken

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de beschermde natuurgebieden waar Kroatië om bekend staat. Er zijn maar liefst acht nationale parken, met als bekendste Nationaal Park De Plitvice Meren. Wandel over de vlonders tussen de watervallen en de stille turquoise meren in dit Unesco Werelderfgoed en waan je in een sprookje. Of huur een bootje en ontdek al het moois vanaf het water. Een andere aanrader is Nationaal Park Krka, dat op een uur rijden van Split is gelegen. In dit bosrijke natuurpark vind je spectaculaire watervallen en velden met een uitbundige bloemengroei. Vergeet je waterschoenen en zwemkleding niet!

watervallen in Nationaal Park De Plitvice Meren

Istrië voor fijnproevers

Het zonovergoten schiereiland Istrië in het noordwesten van Kroatië biedt de vakantieganger honderden kilometers kust, talloze stranden en de mooiste oude vestingstadjes. Istrië is ook een topbestemming voor lekkerbekken. Hier proef je ‘la dolce vita’ in sterrenrestaurants aan zee, in traditionele familietavernes in middeleeuwse heuveldorpjes en in boerderijen in het groene binnenland. Op de kaart staan zeevruchten, truffels, wilde asperges en andere regionale specialiteiten. Ontdek de wijnen van kleine lokale producenten en proef zelf waarom de olijfolie uit Istrië zoveel internationale bekroningen in de wacht heeft gesleept.

Split: 2.000 jaar historie en een trendy nachtleven

toeristen in paleis van Diocletianus, Split
Toeristen in paleis van Diocletianus, Split

Split is na de hoofdstad Zagreb de tweede stad van Kroatië. In deze drukke havenstad vind je een van de best bewaarde en indrukwekkendste overblijfselen uit de Romeinse tijd. Het paleis van Diocletianus trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers. In de zomermaanden vinden er evenementen plaats, zoals de Nachten van Diocletianus, waarbij de inwoners rondlopen in Romeinse togo’s en je kunt dineren en borrelen in de kerkers van het paleis.

Split is ook beroemd om zijn nachtleven. Slenterend door de kronkelende straatjes en stegen van de oude binnenstad, kom je langs de vele bars en restaurants. En om bij te komen na een nacht stappen, is er het beroemde stadsstrand Bačvice – een van de weinige zandstranden in Kroatië, waar de meeste stranden kiezelstranden zijn.

Panorama Hvar
Panorama Hvar

Voor de ultieme party ervaring pak je vanuit Split de veerboot naar Hvar, het party eiland van Kroatië. Hvar is geliefd bij royalties en beroemdheden, maar ook voor de modale beurs is het hier elke dag feest. De after beach parties van Hvar zijn legendarisch.

Naar Blog overzicht