Een dilemma waarmee velen van ons worden geconfronteerd, is wat te doen met de hond wanneer op vakantie gaat. Wanneer je op reis gaat heb je eigenlijk slechts twee opties: je laat je trouwe viervoeter achter bij een oppas zoals een familielid of vriend of je kiest ervoor om je beste vriend mee te nemen op je trip. Als je een echte dierenvriend bent, dan is de keuze echter vlug gemaakt: de hond gaat gewoon mee op vakantie!

Reizen met een huisdier is echter niet altijd even evident en brengt een reeks uitdagingen met zich mee, onafhankelijk van welk vervoersmiddel je kiest te gebruiken om eropuit te trekken. Welke manier je ook kiest om te reizen, ook de vakantiebestemming is van belang. Je wilt natuurlijk dat het beestje zich ook op zijn of haar gemak voelt tijdens de vakantie. Houd hier alvast rekening mee als je met de auto door Duitsland reist: honden mogen niet los op de achterbank zitten en moeten steeds een gordel dragen.

Niet iedereen verwelkomt huisgasten die hun viervoetige metgezellen meenemen op vakantie en dat maakt het zoeken naar een vakantiehuisje nog net iets moeilijker. Daarom willen we jou helpen bij het vinden van een hondvriendelijk vakantiehuis in Duitsland. Hieronder vind je 7 leuke vakantiewoningen in Duitsland waar huisdieren meer dan welkom zijn, bijvoorbeeld in een vakantiehuis in Sauerland.

Meisdorf in de Harz
Meisdorf in de Harz

Appartement met tuin in Meisdorf in de Harz

Dit lichte en smaakvol ingerichte appartement op de begane grond ligt op een boerderij in het nationaal erkende ontspanningsoord Meisdorf in de Harz. Meisdorf behoort tot Falkenstein en ligt aan de noordelijke rand van de Harz aan het einde van het Selketal. De ligging van het appartement is ideaal om de prachtige natuur van de Harz te verkennen door het ruime aanbod aan wandelpaden, wat belangrijke is voor een avontuur met je hond. Maximaal 2 huisdieren zijn toegestaan op deze locatie.

Idyllisch appartement in Baden-Baden met sauna en bar

Dit appartement heeft een elegant en hoogwaardig interieur perfect voor een luxe verblijf. De volledig uitgeruste keuken biedt je de kans om je favoriete maaltijd te bereiden en de slaapkamer is voorzien van sfeer en comfort. Het vakantiehuisje is voorzien van een terras, een sauna en een bar. De omgeving is schitterend en het is daarom een ideale keuze voor gezinnen of een groep van 3 vrienden die samen met een huisdier op reis willen.

Gezellig appartement met eigen ingang in Meisdorf im Harz

Wil je de vakantie graag gezellig houden en kies je daarom liever voor een klein vakantiehuisje? Dan is dit appartement op de begane grond dat in het nationaal erkende ontspanningsoord Meisdorf im Harz ligt iets voor jou. Het appartement is licht en gezellig ingericht en beschikt over een eigen ingang. Er is een gemeenschappelijk terras en eveneens gemeenschappelijke tuin perfect om zich tot ontspannen, zonnen of barbecueën. Verken de prachtige natuur van de Harz via een van de vele wandelpaden samen met jouw huisdier.

Alt: vakantie in Duitsland

Appartement met gezellige biertuin en klein bruin café

Dit gezellige appartement in Meisburg heeft 1 slaapkamer en in de woonkamer staat ook een slaapbank. Er kunnen daarom 4 mensen overnachten in dit vakantiehuisje, perfect voor een gezinsvakantie. De omgeving biedt vele mogelijkheden voor uitstapjes met de hond en huisdieren zijn daarom van harte welkom. Bekend zijn de 2 burchten van het middeleeuwse stadje Manderscheid waar je heerlijk kunt eten in één van de restaurantjes. Een wandeltocht door het Salmtal waar de prachtige Abdij van Himmerod is gelegen is ook een echte aanrader.

Vakantiewoning in de Harz met mooie excursiemogelijkheden

Dit vakantiehuis heeft 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 personen, ideaal voor een stel die op reis wil gaan met een huisdier. De vakantiewoning ligt aan de rand van het bos, gericht naar het zuidwesten en boven op de berg, perfect voor lange wandelingen met de hond. Het centrum van het plaatsje is op 2,5 km bergafwaarts. Je kunt over weiden en velden naar de naburige plaatsjes wandelen en genieten van de mooie vergezichten of direct door het bos in het natuurpark Harz naar het arboretum (Weltwald), Hübichenstein, de druipsteengrotten en de schilderachtige wandelpaden lopen.

skiën in Neuastenberg
skiën in Neuastenberg

Vakantiewoning met groot balkon in Neuastenberg

Wil je op skivakantie met de hond? Dan is dit vakantiehuis gelegen aan de skipiste de juiste keuze. Op de eerste etage van ‘The Bear House’ kom je volledig tot rust na een dag in de sneeuw. De (ski)berging maakt het mogelijk om tot aan de voordeur door te skiën, om vervolgens met een warme kop thee en een goed boek op het balkon te genieten van de frisse berglucht en de winterzon. Het balkon strekt zich uit over de volledige lengte van het appartement en biedt daarom prachtige uitzichten op het skiresort.

Vakantiehuis met uitzicht op de vallei in Lennestadt

Deze idyllisch gelegen vakantieboerderij bevindt zich in het mooie Sauerland in een zeer rustig dal en is omringd door weilanden, bossen en vijvers. Wat meer heeft jouw hond nog nodig om ook van de vakantie te kunnen genieten? Binnen een omheining direct bij het vakantiepark lopen damherten. Deze prachtige en gezellig ingerichte vakantieboerderij bevindt zich op de bovenverdieping van het bijgebouw op het erf, waar jouw huisdier meer dan welkom is. Vanaf het appartement lopen verschillende wandelpaden door het heerlijke heuvellandschap van het Sauerland.

Naar Blog overzicht