Het grootste muzikale hoogtepunt van Europa gaat weer van start: in mei vindt het Eurovisie Songfestival (ESF) plaats in Turijn, Italië. Tijdens de finale treden de 25 artiesten van alle deelnemende landen op en strijden zij voor elk punt van de jury en het internationale publiek. Dit evenement van dichtbij meemaken is een grote droom van veel songfestivalfans. Wij hebben voor jou uitgezocht hoe duur zo’n weekendtrip met een bezoek aan de finale is en hoeveel een hele week met alle ESF-evenementen gaat kosten. We hebben hierbij de reis-, verblijf-, ticket-, bezienswaardigheden en restaurantkosten voor het weekend en de hele week berekend. 


Alle enthousiaste ESF-fans die afreizen voor het weekend kunnen rekenen op minstens €361,00 voor een treinreis naar de locatie en met het vliegtuig is de prijs €161,80. Om Turijn zelf te kunnen verkennen met het openbaar vervoer komt er nog €10,00 bij voor een cityticket. 


Het meeste moet betaald worden voor de  toegangskaarten voor de grote finale: deze prijzen lopen namelijk op tot wel €1,760 op de gangbare ticketsites. Om de show van dichtbij mee te kunnen maken betalen bezoekers gemiddeld €1131 per persoon. 


Als zijnde een stad met 890,000 inwoners heeft Turijn een ruim aanbod aan accommodaties: voor twee nachten in een hotel of vakantiehuis, betalen reizigers gemiddeld €1074. Als er voor de grote finale of de dag erna nog tijd is, kunnen fans de mooiste plekjes van de stad verkennen, gelegen in het bergachtige Piëmont. Gemiddeld kost de toegang tot de 20 populairste bezienswaardigheden in deze metropool van Noord-Italië €6,90, zeven bezienswaardigheden zijn gratis te bezoeken. 


Als land wat bekend staat om zijn pizza en pasta, is Italië voornamelijk populair bij culinaire liefhebbers. Turijn heeft een hoop te bieden om je smaakpapillen te verwennen: prijzen variëren van €3 voor een traditionele Pizza Marinara tot €38. Dat is wat chefs rekenen voor een traditionele Orecchia Di Elefante. Dit is een typisch gerecht van gepaneerde kotelet en groenten. Zes restaurantbezoeken inclusief eten en drinken kost gemiddeld €91,60. In totaal zijn er in Turijn 30 restaurants en bars die claimen LGBTQI+ vriendelijk te zijn. 


Kijkend naar deze kosten, zijn fans gemiddeld €2475,15 per vliegtuig en €2674,35 per trein kwijt voor een weekend trip naar Turijn inclusief een bezoek aan het songfestival. 


Alle kosten waar je rekening mee moet houden voor een weekend Turijn inclusief de grote finale van het festival vind je in dit overzicht: 

!function(){“use strict”;window.addEventListener(“message”,(function(e){if(void 0!==e.data[“datawrapper-height”]){var t=document.querySelectorAll(“iframe”);for(var a in e.data[“datawrapper-height”])for(var r=0;r<t.length;r++){if(t[r].contentWindow===e.source)t[r].style.height=e.data["datawrapper-height"][a]+"px"}}}))}();


De eerste ronde van het songfestival vindt op dinsdag plaats, vooral de grote fans kunnen al op maandag aankomen en alle voorrondes meemaken. Bezoekers moeten rekening houden met een respectievelijke €9274,67 bij een vliegreis een €9175,44 per trein. Als alternatief kunnen bezoekers een ticket kopen van €88 en korting krijgen op verschillende activiteiten in de stad. Een week lang eten in de restaurants van de stad kost €214. Een bezoek aan de 20 populairste bezienswaardigheden kost de liefhebber €137 euro. Een verblijf van zeven nachten in een hotel of appartement kost gemiddeld €2.623.


Net als in het weekend moeten fans die een week in Turijn zijn, het meest betalen voor tickets: gemiddeld kosten tickets €6.069 om alle negen de evenementen bij te wonen, inclusief de voorrondes en de finale. De totale kosten voor een volledige week ESF bedragen €9.632,67 als je met het vliegtuig reist.


De kosten voor een volledige week bij het ESF zijn hier te bekijken:

!function(){“use strict”;window.addEventListener(“message”,(function(e){if(void 0!==e.data[“datawrapper-height”]){var t=document.querySelectorAll(“iframe”);for(var a in e.data[“datawrapper-height”])for(var r=0;r<t.length;r++){if(t[r].contentWindow===e.source)t[r].style.height=e.data["datawrapper-height"][a]+"px"}}}))}();
Naar Blog overzicht