Ga je een familiereünie organiseren, wil je een weekendje weg met al je vrienden, of plan je een bedrijfsuitstapje? Om er een succes van te maken, zijn twee overwegingen vooraf belangrijk: waar ga je heen en wat ga je doen? Met andere woorden: de accommodatie en het programma. Wat het eerste betreft kunnen we je meteen helpen. Bij Belvilla huur je een vakantiehuis voor een groep waar je maar wilt in Nederland. We hebben maar liefst 356 vakantiehuizen voor 10 of meer gasten in ons aanbod. Het programma zul je zelf moeten samenstellen, maar misschien kunnen we je helpen met een paar leuke suggesties.

Wat je nodig hebt, is een thema

Natuurlijk is een reünie of een weekend met vrienden in de eerste plaats een gelegenheid om bij te praten. Maar je wilt ook samen iets ondernemen. Ben je op zoek naar leuke dingen om met z’n allen te doen, begin dan met het bedenken van een thema, dan volgt het programma vanzelf. Hier geven we 5 suggesties voor inspirerende thema’s, plus tips voor plekken in Nederland waar je deze thema’s perfect vorm kunt geven.

Eilandthema – Avonturen op de Wadden

wadlopers
wadlopers

Een weekend op de Waddeneilanden is één groot avontuur. Het begint al met de bootreis: alsof je naar een andere wereld gaat… Je hebt vijf eilanden om uit te kiezen: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Elk Waddeneiland biedt zijn eigen avonturen. Een van de spannendste is natuurlijk een wadlooptocht. Die gaan op verschillende plekken van start. Bijvoorbeeld vanaf het Waddenpark in Oosterend op Texel. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen meegaan. Voor de kleintjes is een spannende speurtocht in Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora in De Koog een aanrader. En in de haven van Oudeschild, in het oosten van het eiland, kun je aan boord stappen van een garnalenkotter om garnalen te gaan vangen en zeehonden te spotten. Vanaf Terschelling kun je met de kotter Viking meegaan. Op dit eiland vind je ook het Wrakkenmuseum en de Piratenspeeltuin. Een huifkartocht door bos en duinen en over het strand is een avontuurlijke manier om het unieke landschap van dit eiland te ontdekken. Zoek je rust en stilte, dan is Schiermonnikoog een goede bestemming. Ons kleinste Waddeneiland was het eerste nationale park in Nederland. De grootste attracties hier zijn de ongerepte natuur en de brede stranden.

Natuurthema – Ontdekkingsreis op de Veluwe

hert op Hoge Veluwe
hert op Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe is een 5.400 hectare groot natuurpark, dat een afwisseling biedt van bos, duinen en heide. Een ideale bestemming voor families en vriendengroepen die houden van wandelen of fietsen. Aan de ingangen van het park, in Otterlo, Schaarsbergen en Hoenderloo, zijn ‘fietsstations’, waar je gratis fietsen kunt lenen om de prachtige natuur te verkennen. Of ga mee op een georganiseerde safari, of een nachtelijke dierspottrip. Wie weet kom je zelfs oog in oog te staan met een wolf… Voor een regenachtige dag is het het Kröller-Müller Museum een aanrader. Hier kun je ondermeer een uitgebreide collectie Van Goghs bewonderen. Rustieke restaurants en pannenkoekhuisjes zijn weer heel andere attracties waar de Veluwe beroemd om is.

Bourgondisch thema – Genietingen in de Limburgse heuvels

wijn en snacks in Limburgse wijngaard
wijn en snacks in Limburgse wijngaard

Veel natuurschoon is er ook in het zuidelijkste stukje Nederland. Maar Limburg is is tevens een geweldige bestemming voor een weekend vol culinaire ontdekkingen. In deze provincie vind je maar liefst negen sterrenrestaurants en een groot aanbod aan culinaire excursies en proeverijen. Op wijngaarden als De Apostehoeve in Maasticht of Sint Martinus in Vijlen kun je de lekkerste wijnen van eigen bodem proeven. Of gebruik de online-app voor een kroegentocht langs de meest iconische café’s van Maastricht. Een kijkje op het internet levert alle inspiratie en adressen op die je nodig hebt om een bourgondisch weekendthema invulling te geven.

Cultuurthema – Je ogen uitkijken in Rotterdam

markthal Rotterdam
markthal Rotterdam

Staan kunst en cultuur hoog op het verlanglijstje van de deelnemers, dan is een weekendje Rotterdam een aanrader. De wereldvermaarde architectuur en de talloze culturele evenementen, theatervoorstellingen en concerten maken de havenstad aan de Maas tot een topbestemming. In 2001 werd Rotterdam uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa, en in 2007 tot Stad van de Architectuur. Op de Kunst-as rond het Museumpark vind je zo’n dertig musea, studio’s en galeries. Een citycruise over de Maas of een fietstour door de haven zijn geweldige manieren om samen de vele bezienswaardigheden van Rotterdam te ontdekken.

Speelthema – Fun in een vakantiepark

meisje op waterglijbaan
meisje op waterglijbaan

Wat is de belangrijkste gezamenlijke activiteit tijdens een familiereünie of vriendenweekend? In één keer goed geraden: kaarten. Klaverjassen staat bovenaan, gevolgd door toepen, dat in het zuiden favoriet is. Maar wil je een ruimere keus aan speelse activiteiten, dan is een vakantiepark de aangewezen plek. Het zwemparadijs, de speeltuinen en de sportieve voorzieningen nodigen uit tot actie en competitie, al dan niet onder begeleiding van de professionele staf van het park. Een bijkomend voordeel is dat je op een vakantiepark alles bij de hand hebt – restaurants, winkels en andere voorzieningen. En je kunt er meerdere huizen naast elkaar huren, wel zo prettig als je gezelschap bestaat uit vroege vogels en nachtbrakers…

Naar Blog overzicht