Een selectie van onze wintersporthuizen

Skigebied
Sumava gebergte
Skigebied
  Skigebied
Sumava gebergte
Sumava gebergte
Hoogte skigebied
1202m
760m
Skiliften
Cabineliften
0x
Stoeltjesliften
2x
Sleepliften
13x
Pistes Totaal: 14km
Beginner
0km
Gemiddeld
8km
Gevorderd
6km
Expert
0km
Snowboarding
Half-pipes
1x
Funparks
0x
Boarder Cross
3x
Snowparks
2x
Langlaufen Totaal: 89km

Bekijk ons wintersportaanbod

6 wintersport chalets in Sumava gebergte

Bekijk ons aanbod

Wintersportvakantie in het Sumava gebergte / het Boheemse Woud

Het Sumava gebergte of het Boheemse Woud, in het zuidwesten van Tsjechië, is een uitstekende bestemming voor een gezellige wintersportvakantie in mooie natuur. Sumava kent verschillende skigebieden; Lipno-Kramolín, Spicak-Zelezna-Ruda, Zadov-Churánov, Horní Vltavice, Kasperské Hory en Nové Hute.

Wintersportchalets en vakantiehuizen in het Sumava gebergte

Onze vakantiehuizen in Sumava liggen veelal in een prachtige omgeving en wat rustiger, maar veelal dus ook wel wat verder van de pistes verwijderd. Vanuit je wintersport chalet of vakantiehuis kun je, afhankelijk van de ligging van het vakantiehuis, in één van bovenstaande skigebieden terecht, of bijvoorbeeld gebruik maken van het kleine skiliftje in de buurt. Ook zou je nog kunnen uitwijken naar het Oostenrijkse Hochficht (20 km. pisten, 933-1337 m. hoogte). Lees altijd de huisbeschrijving of bekijk de kaart om te weten hoe ver het vakantiehuis van een piste of skilift verwijderd is. We zullen er een aantal gebieden van Sumava uitpikken:

 

Skigebied Lipno-Kramolín voor de familievakantie in Sumava

Maak vanuit je wintersportchalet kennis met skigebied Lipno-Kramolín (Zuid-Bohemen), bij het stuwmeer Lipno. Ben je een beginner, of ga je op wintersportvakantie met kleine kinderen, dan kan je prima terecht in skigebied Lipno-Kramolín. De geprepareerde pistes zijn voor beginners en middelgevorderden (blauwe en rode, totaal 7,5 km.), en worden besneeuwd met sneeuwkanonnen. Voor snowboarders is er een modern Snowpark (één van de grootste van Tsjechië), en verder is er een 800 m snowcross piste. Voor kinderen is er kinderskiland Foxpark Kapitein Lipanka, voor kinderen vanaf 3 jaar. Dit is het grootste ski-oefenpark van Tsjechië, met 3 magische tapijten (lopende banden), slaloms, kindercaroussel, muziek en een verwarmde speelkamer/crèche. Voor langlaufers zijn er mooie loipes; tussen Lipno Nad Vltavou en Frymburk is er een route van 40 km. En wil je even wat anders dan skiën, snowboarden of langlaufen? Het Lipnomeer is van december tot maart bevroren en verandert dan in een (gratis) schaatsbaan van 11 km! In Lipno kunnen kinderen en volwassenen ontspannen in Aquaworld Lipno, een waterparadijs met zwembad, waterattracties, sauna, massage. Kortom, vanuit uw chalet of vakantiehuis kunnen u en uw kinderen kennis maken met de wintersport op een relaxte manier!

Skiën in Spicak-Zelezna Ruda

Spicak - Zelezna Ruda is het belangrijkste en meest uitgebreide skigebied van de Sumava en bevindt zich vlakbij de Duitse grens. Het bosrijke, rustige skigebied (860-1202 meter hoog) is ook weer ideaal voor beginners en kinderen, maar ook de iets meer gevorderden kunnen hier terecht. Er zijn 11 liften, een oefenweide, 12 blauwe en 4 rode pistes, maar voor de waaghalzen ook een zwarte piste. Verder vind je hier een snowpark met diverse 'double pipes', een langlaufloipe, en kun je snowtubing beoefenen! De après-ski is niet levendig, maar daarvoor kies je over het algemeen ook niet Tjechië als wintersportbestemming. Maak kennis met een wintersportvakantie in Sumava vanuit een vakantiehuis of chalet in de buurt van Zelezna Ruda.

Skigebied Zadov - Churánov, voor wintersport met het gezin de ideale bestemming

Zadov - Churánov is een bekend sportvakantieoord (zomer & winter), in het zuiden van het Sumavagebergte, 15 km. van Vimperk (de poort tot het Sumava National Park). Door het kleine hoogteverschil en de pisten van eenvoudig tot gemiddeld niveau is dit gebied populair bij families. Naast 4,5 km. aan pisten vind je hier ook een snowpark, snowtubing, Ook hier pisten van gemakkelijk en gemiddeld niveau, en relatief weinig hoogteverschil, dus erg populair bij families en beginners. Zadov is een langlaufparadijs, het plateau biedt oneindig veel mogelijkheden hiervoor.

Kortom, mogelijkheden genoeg in Sumava. Maak kennis met een wintersportvakantie in Sumava / het Boheemse Woud, vanuit een vakantiehuis of chalet!

Alle vakantiehuizen in Sumava gebergte
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020