Skigebied
Stubaital
Skigebied
  Skigebied
Stubaital
Stubaital
Hoogte skigebied
3210m
1750m
Skiliften
Cabineliften
5x
Stoeltjesliften
8x
Sleepliften
9x
Pistes Totaal: 40km
Beginner
0km
Gemiddeld
21km
Gevorderd
14km
Expert
5km
Snowboarding
Half-pipes
1x
Funparks
0x
Boarder Cross
1x
Snowparks
2x
Langlaufen Totaal: 147km

Een selectie van onze wintersporthuizen

Bekijk alles

Wintersportvakantie in een vakantiehuis is Neustift im Stubaital

Neustift im Stubaital (1000 m) is een populaire wintersportoord, dankzij de nabijheid van de Stubaier Gletscher. In het dorp vind je voldoende restaurants, kroegen, cafés en disco’s, maar ook andere sportieve of ontspannende mogelijkheden. In Vrijetijdcentrum Neustift vind je een overdekt zwembad, sauna, massage, kegelbaan en restaurant. Verder biedt Neustift im Stubaital nog een tennishal, kunstijsbaan (schaatsen, curling, ijshockey), bibliotheek, theater, fitness, en ook worden er arrensledetochten georganiseerd. Je hoeft dus niet binnen in je vakantiehuis of appartement in Neustift te blijven.

Winterwandelen, langlaufen, rodelen vanuit je vakantiehuis in Neustift

Ook zijn er in de omgeving van Neustift diverse winterwandeltochten te maken. Langlaufers kunnen onder andere terecht op de Dalloipe Stubai, een van de langste loipen in Stubaital (56 km.), of de 2 km. lange hoogteloipe (2600m.) op de Stubaier Gletscher. In het Stubaital zijn 12 geprepareerde rodelbanen. De langste rodelbaan is de 8 km. lange (3 dagen in de week verlichte) rodelbaan van Elfer, die van het bergstation van Elfer naar het centrum van Neustift gaat! De natuur-rodelbaan Pinnistal is met 8 km. de langste natuurrodelbaan van Tirol, en voert vanaf het bergstation van Elfer, door het idyllische Pinnistal, naar Neder. In skigebied Schlick2000 loopt een 5 km. lange rodelbaan van Schlickeralm – via tussenstaion Froneben – naar het dalstation. Vanuit onze appartementen in wintersportchalets in Neustift ontdek je alle mogelijkheden!

Skigebieden rondom Neustift im Stubaital

Huur een appartement of chalet in Neustift en geniet van de skigebieden van het Stubaital; de Stubaier Gletscher, het mini-skigebied Elfer, aan de rand van Neustift, Schlick 2000 (Pulpmes) of de Serlesbahnen (Mieders). De Stubaier Gletsjer (tot 3150 m.) heeft 100% sneeuwgarantie van oktober tot juni. Hier kunnen skiërs genieten van 24 skiliften en 110 km. pisten in alle moeilijkheidsgraden. Snowboarders en freestylers kunnen zich vermaken in het Funpark Stubai Zoo. Ook aan families met kinderen is gedacht. Voor kids (3-15 jaar) is er het BIG Family Ski-Camp, met professionele skilessen, een kids-skipark Kinderland, crèche en kinderrestaurant. Op de Stubai Glacier Daunferner is zelfs een speciale, extra brede piste voor families en ouderen. Ook vind je er een speedtrack. Bij het station van Gamsgarten, op 2600m. hoogte, loopt een 2 km. lange loipe. Ook kun je vanuit hier winterwandelen naar het hogergelegen bergstation Eisgrat. Ook in skigebied Schlick 2000 (1000-2240m) bij Pulpmes kun je terecht. Het noemt zichzelf een gevarieerd familieskigebied, met pistes voor elk niveau, en veel mogelijkheden om tussendoor even een stop te maken. Hier vind je de langste dalafdaling van het Stubaital met kunstmatige besneeuwing, en ook hier is een Funpark, Kinderland en speedtrack. Daarnaast kun je langlaufen, rodelen, en paragliden! Iets verderop, bij Mieders, vind je nog het familievriendelijke skigebied Serlesbahnen Mieders, met 8 km. aan brede pistes, de hoogste langlaufloipe van Tirol en een natuurrodelbaan. In Neustift zelf vind je skigebied Elfer (11-er Lifte Neustift). Een klein zonnig skigebied met ook steile afdalingen voor ambitieuze skiërs. Het nachtrodelen op de 8 km lange en verlichte rodelbaan hier is een bijzondere belevenis. Of ontdek de romantische omgeving van Elfer tijdens een winterwandeling. Kortom, keuze genoeg. Geniet van de uitgebreide wintersportmogelijkheden in het schilderachtige Stubaital!

Bekijk ons aanbod
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020