Skigebied
Vakantiewereld Winterberg
Skigebied
  Skigebied
Vakantiewereld Winterberg
Vakantiewereld Winterberg
Hoogte skigebied
809m
639m
Skiliften
Cabineliften
0x
Stoeltjesliften
13x
Sleepliften
8x
Pistes Totaal: 28km
Beginner
0km
Gemiddeld
14km
Gevorderd
12km
Expert
2km
Snowboarding
Half-pipes
0x
Funparks
1x
Boarder Cross
0x
Snowparks
1x
Langlaufen Totaal: 165km

Een selectie van onze wintersporthuizen

Bruisend Winterberg

Het gezellige wintersportoord Winterberg is de belangrijkste wintersportplaats dichtbij Nederland. De plaats Winterberg en de gelijknamige gemeente zijn centraal gelegen in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, in het Sauerland. De vakantiehuizen in Winterberg zijn gelegen op 500 à 800 meter en er is altijd meer dan genoeg te beleven. Zo zijn er diverse bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen die te maken hebben met het populaire gelijknamige skigebied Winterberg.

Ontdek de winter in Winterberg

Wintersport in Duitsland in skigebied Winterberg is meestal goed mogelijk: als de winter niet voldoende is, dan zijn er kanonnen voor het maken van sneeuw in Winterberg. Het skigebied heeft in totaal 45 kilometer piste, vele liften, 2 funparks voor snowboarders en 160 kilometer langlaufroutes. Je hoeft je dus absoluut niet te vervelen in de omgeving van je vakantiehuis in Winterberg! Het prachtige landschap biedt uitdagende loipes die vaak zwaarder zijn dan in de Alpendalen, hiernaast zijn er speciale langlauffaciliteiten voor gehandicapten en is er de mogelijkheid tot nachtloipen. Wintersport in Winterberg heeft dus zeer veel te bieden! Over het algemeen zijn de pistes blauw en rood, maar er is ook 5 kilometer zwarte piste. Voor de beginners en families met kinderen zijn er diverse skischolen in Winterberg. Het skigebied heeft veel te bieden vanuit je chalet in Winterberg!

Winterberg: afwisseling vanuit chalets

Voor een ideale vakantie in Winterberg is een groot aanbod accommodaties beschikbaar. Kies in Winterberg een chalet, vakantiehuis of een van de vele appartementen nabij de piste van het skigebied Winterberg. Vanwege het grote aanbod vakantiehuizen zijn er ook diverse varianten verkrijgbaar. Geniet na het wintersporten van de warmte van een open haard, waarna je het bruisende centrum met haar bars, restaurants en après-ski gaat ontdekken. Je kunt ook naar het casino of gaan rodelen, sleetje rijden, avondskien, bobsleeën of schaatsen. Prima wintersport in Winterberg, maar hiernaast is er ook nog genoeg te beleven vanuit je vakantiehuis!

Bekijk ons aanbod
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020