Vlieland behoort tot de Waddeneilanden en ligt het verste van ons vasteland. Omdat Vlieland ook een autovrij eiland is, creëert dit veel rust en ruimte. Gelukkig kunt u Vlieland gemakkelijk met de fiets ontdekken. U kunt heerlijke fietsentochten maken door de duinen, langs de stranden en in het mooie binnenland. Bent u op zoek naar iets typisch Vlielands? Probeer dan het échte Vlielandse snoep. Wat dacht u van een Vlielands Boomstammetje, een stuk scheepstouw, zeesterretjes of een konijnenkeutel? Geloof ons, het smaakt beter dan dat het klinkt!

Lees meer
Aanmelden

Ontdek onze vakantiehuizen op Vlieland

Het eiland van rust en ruimte

Vlieland biedt met zijn hoge duinpartijen, uitgestrekte bossen en stevige dijken een oase van rust en ruimte. Vlieland is groener dan de andere Waddeneilanden: vanaf het moment dat u van de boot springt komen de dennenbossen u al tegemoet. Boek een vakantie in Vlieland en droom weg in de natuurrijke omgeving rondom uw vakantiehuis.

Van september tot oktober vindt de cranberry oogst plaats, waarbij u de rijpe cranberries met de hand kan plukken. In deze periode vormt uw vakantiehuisje de ideale uitvalbasis om lokale activiteiten rondom het cranberry seizoen te ondernemen. Zo kunt u veel dingen proeven bij Proef Lokaal Vlieland en serveren restaurants speciale menu’s waar de lokale cranberries in zijn verwerkt. Als echte kookliefhebber gaat u natuurlijk zelf aan de slag in de keuken van uw vakantieaccommodatie. Maak ’s ochtends heerlijke pannenkoeken van verse cranberries of heerlijke cranberry muffins.

Een uitdagende manier om de prachtige natuur van Vlieland te verkennen is wadlopen. Er zijn verschillende organisaties waar u zich bij aan kunt sluiten. Hierbij krijgt u een reisgids mee die u alles vertelt over dit natuurgebied. Tijdens het wadlopen wandelt u over een drooggevallen zeebodem, waardoor u van alles tegenkomt: van planten tot vissen, verschillende soorten watervogels en zonnende zeehondjes. Naast wadlopen kunt u ook eilandhoppen. Het idee achter eilandhoppen is dat u ook de andere (buur) eilandjes in de Waddenzee ontdekt. Door middel van een gemakkelijke bootverbinding spendeert u heerlijk een paar uurtjes op de eilanden Texel, Ameland, Schiermonnikoog of Terschelling. Na een intensieve dag biedt uw vakantiewoning op Vlieland een ontspannen verblijf waar u heerlijk bijkomt.

 

Een actieve vakantie op Vlieland

Tijdens uw vakantie op Vlieland hoeft u geen moment stil te zitten! In Vlieland is van alles te doen en te beleven. Er is een manege waar zowel beginnende als gevorderde ruiters kunnen (leren) paardrijden. U kunt heerlijk te paard door de duinen, het bos of over het strand galopperen. Niet helemaal uw ding? Vanuit uw vakantiehuis op Vlieland ontdekt u het eiland ook gemakkelijk op de fiets. Met de speciale GPS fietstocht komt u op de onontdekte plekjes van het eiland.

Net zoals de meeste Waddeneilanden heeft Vlieland ook een vuurtoren. Het is een vrij kleine toren van 18 meter, maar dit maakt het uitzicht over het eiland en de Waddenzee niet minder mooi! Vlak bij deze vuurtoren is de gezellige Dorpsstraat, oftewel het centrum van Vlieland. Hier zijn een aantal souvenirwinkeltjes maar ook kledingzaken, restaurants en terrasjes te vinden. In deze leuke straat ligt ook het museum Tromp’s Huys. In dit oudste gebouw van Vlieland komt u alles te weten over het indrukwekkende, historische verleden van dit eiland.

Ook de sportievelingen kunnen op Vlieland hun hart ophalen aan energieke activiteiten. Zo is er een strandgolfbaan, ‘Beach Golf’, waar u lekker een balletje kan slaan. Op het strand kunt u verder ook deelnemen aan beach volleybalwedstrijden en blokarten, waar u met een driewieler met zeil over het strand kunt racen. Bent u op zoek naar iets meer uitdaging? De echte avonturier waagt zich aan branding raften! Uitgerust met een wetsuit en zwemvest gaat u met een rubberbootje de wilde golven van Vlieland trotseren. Na een hele dag vol activiteiten kunt u heerlijk neerploffen in uw eigen vakantiehuis. Maak zelf een heerlijk gerecht in uw eigen keuken of reserveer een plaatsje voor een culinair diner in het centrum.


Vlieland voor alle seizoenen

Vlieland heeft veel mooie stranden, de langste is maar liefst 12 kilometer lang! Alle stranden zijn netjes schoon en erg ruim. Dit Waddeneiland is een heerlijke bestemming voor alle seizoenen. Dit maakt Vlieland het perfecte adres voor een weekendje weg of midweekje eropuit. Uw vakantiehuisje op Vlieland is het ideale vertrekpunt om samen of met de hele familie het eiland te ontdekken.

In het zomerseizoen kunt u heerlijk vertoeven op de witte zandstranden met alle voorzieningen binnen handbereik. Ga voor afkoeling even de zee in. Omdat er veel golven langs de kust zijn, is Vlieland ook een fijne plek voor surfers. Bent u geen waterrat? Eet dan een verkoelen d ijsje op het terras.

Ook in het najaar verveelt u zich niet tijdens een vakantie op Vlieland. U kunt lekker uitwaaien op de lange zandstranden, terwijl de dennenbossen veranderen in de meest prachtige herfstkleuren. Bij wat slechter weer zijn de golven erg hoog, hierdoor spoelt er van alles aan op het strand. Vaak zitten er interessante voorwerpen tussen zoals schelpjes en krabben. Ga ook zeker eens de ‘Sahara’ van Nederland verkennen met de Vliehorst Expres. Dit reusachtige strand ligt in de zomer droog maar in de winter kunnen er overstromingen ontstaan met drijfzand tot gevolg. De vogelliefhebbers komen in de herfst naar Vlieland om verschillende soorten vogels te spotten tijdens de vogeltrek. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan de jachthaven waarbij je de boten de Waddenzee op ziet gaan. U kunt natuurlijk ook zelf het water op en gemakkelijk oversteken naar andere Waddeneilanden zoals Texel en Terschelling. Ook is het mogelijk om met een rubberbootje de Waddenzee te verkennen en zeehonden te spotten.

Vlieland is de ideale vakantieplek voor een zonnige strandvakantie maar ook wanneer u veel activiteiten wilt ondernemen. Geniet u met het hele gezin in een groepsaccommodatie of is het tijd voor een fijn weekend samen in een huis voor twee personen? Waar u ook voor kiest, een vakantie op Vlieland is puur genieten!

 

Bekijk ons aanbod
Veelgestelde vragen over een vakantie op Vlieland
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌huisjes‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ op Vlieland? ‌

Op Vlieland kun je kiezen uit 200+ Belvilla huisjes.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ op Vlieland? ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ op Vlieland moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ aan de andere Waddeneilanden, Vliehors, Vlie, De Noordwester, Waddencentrum en Zeeaquarium, de Vuurtoren van Vlieland, Richel en het Drenkelingenhuisje.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ op Vlieland zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ op Vlieland die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌ Zeilen De vuurtorens bezoeken Eilandhoppen Musea bezoeken Naar de zonsopgang kijken Natuurgebieden bezoeken Dorpjes verkennen

Hoe‌ ‌kan‌ ‌ik‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌reizen‌ ‌vanuit‌ ‌Nederland?‌ ‌

Toeristen‌ ‌uit‌ ‌Nederland‌ ‌reizen‌ met de trein, de bus, de auto en de pont naar Vlieland. ‌ ‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Vlieland?‌ ‌

Als je zin hebt in een vakantie naar Vlieland, kun je het beste gaan in de periode van mei tot en met oktober.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020