Vakantiehuis Vlieland

Vlieland behoort tot de Waddeneilanden en ligt het verste van ons vasteland. Omdat Vlieland ook een autovrij eiland is, creëert dit veel rust en ruimte. Gelukkig kunt u Vlieland gemakkelijk met de fiets ontdekken. U kunt heerlijke fietsentochten maken door de duinen, langs de stranden en in het mooie binnenland. Bent u op zoek naar iets typisch Vlielands? Probeer dan het échte Vlielandse snoep. Wat dacht u van een Vlielands Boomstammetje, een stuk scheepstouw, zeesterretjes of een konijnenkeutel? Geloof ons, het smaakt beter dan dat het klinkt!

Lees meer
Aanmelden

Ontdek onze vakantiehuizen op Vlieland

Het eiland van rust en ruimte

Vlieland biedt met zijn hoge duinpartijen, uitgestrekte bossen en stevige dijken een oase van rust en ruimte. Vlieland is groener dan de andere Waddeneilanden: vanaf het moment dat u van de boot springt komen de dennenbossen u al tegemoet. Langs de duingebieden komt u veel koeien en schapen tegen, die op een natuurlijke manier de vergrassing van de duinen tegen gaan.

Van september tot oktober vindt de cranberry oogst plaats. Het is dan mogelijk om de rijpe cranberries met de hand te plukken. In die periode zijn er veel lokale activiteiten rondom het cranberry seizoen. Zo kunt u veel dingen proeven bij Proef Lokaal Vlieland en serveren restaurants speciale menu’s met de lokale cranberries er in. Natuurlijk kunt u in uw vakantiehuis ook zelf allerlei recepten uit proberen met verse cranberries. Maak ’s ochtends heerlijke pannenkoeken van verse cranberries of heerlijke cranberry muffins.

Een uitdagende manier om de prachtige natuur van Vlieland te verkennen is wadlopen. Er zijn verschillende organisaties waar u zich bij aan kan sluiten, hierbij krijgt u een reisgids mee die u van alles kan vertellen over dit natuurgebied. Tijdens het wadlopen wandelt u over een drooggevallen zeebodem, waardoor u van alles tegenkomt: van planten tot vissen, verschillende soorten watervogels en zonnende zeehondjes. Naast wadlopen is er ook eilandhoppen. Het idee achter eilandhoppen is dat u ook de andere (buur) eilandjes in de Waddenzee kunt ontdekken. Door middel van een gemakkelijke bootverbinding kunt heerlijk een paar uurtjes spenderen op de eilanden Texel, Ameland, Schiermonnikoog of Terschelling.

Een actieve vakantie op Vlieland

In Vlieland is van alles te doen en te beleven. Er is een manege waar u kunt (leren) paardrijden. De rijscholen bieden verschillende programma’s aan: van beginnende tot gevorderde ruiters. U kunt heerlijk te paard door de duinen, het bos of over het strand galopperen. Is paardrijden niet uw ding? Dan kunt u ook gemakkelijk een fiets huren om zo het eiland te verkennen. Met de speciale GPS fietstocht komt u op de onontdekte plekjes van het eiland.

Net zoals de meeste Waddeneilanden heeft Vlieland ook een vuurtoren. Het is een vrij kleine toren van maar 18 meter, maar dit maakt het uitzicht over het eiland en de Waddenzee niet minder mooi! Vlak bij deze vuurtoren is de gezellige Dorpsstraat, oftewel het centrum van Vlieland. Hier zijn een aantal souvernirzaken, maar ook kledingwinkels, restaurants en terrasjes te vinden. In deze leuke straat ligt ook het museum Tromp’s Huys. In dit oudste gebouw van Vlieland komt u alles te weten over het indrukwekkende, historische verleden van dit eiland.

Op Vlieland zijn nog veel meer actieve activiteiten te vinden. Zo is er een strandgolfbaan, ‘Beach Golf’, waar u lekker een balletje kan slaan. Op het strand kunt u verder ook deelnemen aan beach volleybalwedstrijden en blokarten, waar u met een driewieler met een zeil erop over het strand kunt racen. Bent u op zoek naar iets meer uitdaging? Dan is branding raften echt iets voor u! Uitgerust met een wetsuit en zwemvest gaat u met een rubberbootje de wilde golven van Vlieland trotseren. Na een hele dag vol activiteiten kunt u heerlijk neerploffen in uw eigen vakantiehuis. Maak zelf een heerlijk gerecht in uw eigen keuken of reserveer een plaatsje voor een culinair diner in het centrum.


Vlieland voor alle seizoenen

Vlieland heeft veel mooie stranden, de langste is wel 12 kilometer lang! Alle stranden zijn netjes schoon en erg ruim. In het zomerseizoen kunt u heerlijk vertoeven op de witte zandstranden met alle voorzieningen binnen handbereik. Er zijn diverse restaurantjes en terrasjes waar u heerlijk van de zon kunt genieten. Ga voor afkoeling even de zee in of eet een verkoelend ijsje op het terras. Omdat er veel golven langs de kust zijn, is Vlieland ook de perfecte plek voor surfers.

In het najaar is Vlieland ook geweldig om te ontdekken. U kunt lekker uitwaaien op de lange zandstranden, terwijl de dennenbossen veranderen in de meest prachtige herfstkleuren. Bij wat slechter weer zijn de golven erg hoog, hierdoor spoelt er van alles aan op het strand. Vaak zitten er wel interessante voorwerpen tussen zoals schelpjes en krabben. In de herfst komen er verschillende soorten vogels naar Vlieland voor de vogeltrek. Als u van vogels spotten houdt moet u zeker in de herfst naar Kroon’s Polders gaan. Vanuit de jachthaven vertrekken boten de Waddenzee op. Zo kunt u met een boot gemakkelijk oversteken naar de andere Waddeneilanden zoals Texel en Terschelling. Ook is het mogelijk om met een rubberbootje de Waddenzee te verkennen en zeehonden te spotten.

Met de Vliehorst Expres kunt u de ‘Sahara’ van Nederland verkennen. Dit reusachtige strand ligt in de zomer droog maar in de winter kunnen er overstromingen ontstaan met drijfzand tot gevolg.

Vlieland is de ideale vakantieplek voor een zonnige strandvakantie maar ook wanneer u veel activiteiten wilt ondernemen. Boek dus nu uw vakantiehuis op Vlieland!

 

Bekijk ons aanbod