Gezin wintersport sneeuw Belvilla vakantiehuizen

Elk jaar trekt de familie Rentrop richting Oostenrijk om in de kerstperiode twee weken te gaan skiën in de omgeving Kaltenbach. Ze verblijven al jaren in een Belvilla. Bianca Rentrop vertelt: ”Wij gaan graag met Belvilla op vakantie, wij hebben nooit problemen, alles is goed geregeld en daardoor geeft het ons een vertrouwd gevoel.” Afgelopen kerst en oud en nieuw verbleef het gezin in de vakantiewoning Andrea, een prachtige locatie in het plaatsje Fügenberg. In deze blog lees je over de ervaringen van de familie Rentrop in Tirol tijdens de feestdagen.

Feestdagen in de bergen

“Wij geven voor de wintersport de voorkeur aan de kerstvakantie boven de krokusvakantie, aangezien we dan twee weken aan een stuk kunnen skiën. Daarbij is het ook heerlijk om geen verplichtingen te hebben tijdens de feestdagen”, knipoogt Bianca. “Bij aankomst stond er een opgetuigde kerstboom in de vakantiewoning op ons te wachten, wat een prettig ontvangst!”. Hoe ze de kerstdagen invullen? De eerste kerstdag is de familie uiteten geweest in één van de verschillende restaurantjes en de tweede kerstdag hebben ze gezellig gegourmet in de vakantiewoning.

De eerste week van deze vakantie ervaart de familie Rentrop wat skiën betreft als prettiger. Het is dan rustiger en de pistes liggen er het mooiste bij. Met oud en nieuw worden er verschillende vuurwerkshows gegeven. “Deze vuurwerkshows zijn gigantisch, daar kan je zelf niet tegenop. Vanaf ons balkon hebben wij de vuurwerkshow in Fügen kunnen bekijken, wat ons vakantiehuis nog extra ideaal maakt”, vertelt Bianca.

Skiën als passie

Het afgelopen jaar is de familie Rentrop op vakantie geweest met hun zoon Damian van dertien jaar. Sinds enkele jaren kiezen ze voor het skigebied “SKI-Optimal Hochzillertal”, na vaak in “Ötz-Hockötz” te zijn geweest, een beduidend kleiner skigebied. “Een ideaal skigebied met jonge kinderen, aangezien ze er niet kunnen verdwalen en er prima kunnen leren skiën!”, aldus familie Rentrop.

“De skivakantie is voor ons niet zomaar een vakantie. Het is onze passie, wij zijn echt snelheidsskiërs. Wij kijken dan ook elk jaar weer ontzettend uit naar onze skivakantie en overwegen om de krokusvakantie nog een keer te gaan”, lacht Bianca. De familie Rentrop maakt graag tochten en skiet dan ook van hutje naar hutje. Ze geven aan: “Na het skiën gaan we af en toe nog après-skiën in de Postalm in Kaltenbach of heerlijke uiteten in een van de leuke restaurantjes.”

Skiër wintersport sneeuw Belvilla vakantiehuizen

Zoon Damian, met uitzicht op Kaltenbach.

 

Huis Andrea: groot genoeg met wifi

De familie Rentrop vindt het erg belangrijk dat hun vakantiehuis groot genoeg is om twee weken in te verblijven. Zo kijken ze of er naast eet- en slaapplaats in de accommodatie ook voldoende extra ruimte is om bijvoorbeeld ’s avonds op de bank bij te komen van een heerlijke dag skiën. Daarbij vindt hun zoon WiFi in het vakantiehuis belangrijk, om contact te houden met het thuisfront. En natuurlijk is een goed verzorgde en vooral schone woning relevant. “De eigenaren van het vakantiehuis Andrea hebben ons uiterst vriendelijk ontvangen”, aldus de familie Rentrop. Al deze factoren hebben ertoe geleid dat ze volgend jaar weer gaan in dezelfde periode. Dan gaan er ook een zus en een vriendin mee. “Wij kunnen niet wachten totdat het weer zover is”, lacht Bianca.

Een fijne accommodatie, met super aardige eigenaren. Volgend jaar weer!

Een fijne accommodatie, met super aardige eigenaren. Volgend jaar weer!

Tijdens de feestdagen op wintersport?

Wil je ook kerst of oud en nieuw doorbrengen in de bergen? Neem dan aan kijkje in het ruime aanbod van Belvilla. Wij hebben veel keus in wintersportwoningen, van grote groepshuizen tot familiehuizen en appartementen. Wist je dat we zelfs de grootste aanbieder zijn van Oostenrijkse vakantiehuizen? Gevorderde skiërs zullen het waarderen dat je een vakantiehuis op pistelengte kunt zoeken (erg handig!). De grotere skigebieden vind je in Oostenrijk vooral in Tirol en Salzburgerland, waarbij Tirol een populaire regio is onder de Nederlanders met volop après-ski-mogelijkheden! Ook hebben we veel vakantiewoningen in dichtbij gelegen skigebieden, zoals Vakantiewereld Winterberg. Dat is bijvoorbeeld fijn voor families met kleinere kinderen of als je voor een short-ski gaat. Zie jij jezelf de feestdagen al doorbrengen in een wintersportchalet?