5 tips om je goede voornemens vol te houden

Wil jij aankomend jaar een succesvol jaar beleven? We weten allemaal maar al te goed dat het een bijzonder jaar is geweest. Het is dan ook niet gek om veel goede voornemens te hebben voor een voorspoedig 2021. Maar hoe houd je al je goede voornemens vol? Wij hebben hieronder de meest voorkomende doelen op een rijtje gezet met 5 tips om goede voornemens vol te houden. Lees dus snel verder en maak jouw doel werkelijkheid! 

1. Gezond koken in eigen keuken

Dit welbekende goede voornemen, die je deelt met vele anderen, is niet altijd even makkelijk vol te houden. Daarom kan je het maar beter op een zo’n leuk mogelijke manier proberen. Start dit jaar hiermee meteen vanuit een nieuwe omgeving. Kook in plaats van altijd thuis in een prachtige luxe uitgeruste keuken. Neem je gezin mee en geniet samen van de lekkerste gerechten. Kook gezellig met z’n allen en probeer nieuwe gezonde recepten uit. Vergeet niet om ook overdag je goede voornemen voort te zetten! Vervang ongezonde tussendoortjes door groente of fruit,  drink voldoende water en snoep minder. En onthoud: lekker eten hoeft niet altijd ongezond te zijn! 

Bekijk hier een vakantiehuis met een luxe keuken

2. Meer wandelen in de buitenlucht

Wil jij fit het nieuwe jaar in? Begin dan met wandelen in mooie natuurgebieden, aan zee of door een leuke stad. Belvilla heeft in al deze verschillende gebieden vakantiehuizen. Er zijn genoeg wandelroute opties door heel het land en zo ontdek je ook nog eens nieuwe plaatsen. Bouw het wandelen rustig op door te beginnen met om de dag te wandelen tot iedere dag minstens een kwartier. Maak iedere wandeling een succes; stap actief door en wissel dit af door oefeningen tussendoor te doen. Zo maak je van een wandeling een echte workout! Heb je weinig of geen motivatie? Wandel dan samen met een vriend of familielid en spoor elkaar aan tot beweging. 

Bekijk hier een vakantiehuis in een prachtig natuurgebied

5 tips om je goede voornemens vol te houden

3. Afvallen of fit worden door regelmatig te sporten

Blijf veilig in je eigen bubbel door thuis te sporten. Vele luxe vakantiehuizen beschikken over een eigen fitnessruimte met diverse professionele sporttoestellen. Ga jij normaal al regelmatig naar de sportschool of is dit jouw goede voornemen? Dan is dit de ideale manier om tijdens je vakantie topfit te worden. Sport samen met een familielid, waardoor je misschien net iets beter je best doet en van elkaar nieuwe oefeningen leert. Zo kom je er tijdens de vakantie ook niet meer onderuit om te gaan sporten. Pas maar op, straks komen jij en je gezin afgetraind terug van vakantie! 

Bekijk hier een vakantiehuis met een fitnessruimte 

5 tips om je goede voornemens vol te houden

4. Meer tijd met dierbaren spenderen

Wil jij ook in het nieuwe jaar meer genieten van de tijd met je gezin? Maak dan mooie herinneringen samen door op vakantie te gaan en nieuwe dingen te beleven. Kinderen groeien helaas snel op. Wees daarom dankbaar voor de tijd die je vrij maakt voor elkaar en leg de mooie momenten samen vast op camera. Zo heb je ook nog eens leuke foto’s voor thuis aan de muur! Tijdens je verblijf in een vakantiehuis zijn er genoeg mogelijkheden voor extra“quality time”; kook samen, eet gezellig aan tafel, speel spelletjes en kijk samen TV.  Leg de telefoon ook even weg of laat deze zelfs thuis, zodat je nog meer plezier kan halen uit de tijd samen. Zo krijg je niet alleen meer contact met elkaar, maar ook ontstaat een hechte familieband. 

Bekijk hier een ideaal gezinsvakantiehuis

5 tips om je goede voornemens vol te houden

5. Vaker iets nieuws proberen

Ben jij toe aan iets nieuws of wil jij lekkerder in je vel zitten? Door af en toe iets nieuws te proberen maak je jezelf niet alleen blij met een nieuwe belevenis, maar je komt er ook achter of iets wat voor je is. Heb je ideeën nodig om tot een leuke activiteit te komen die je direct vanuit thuis kan doen? Begin de dag bijvoorbeeld met yoga en probeer eens om iedere dag te mediteren. Zo voel je je energiek, ontspannen en zorg je ook nog eens voor je lichaam. Of probeer eens een maand lang vegetarisch te koken. Misschien vinden jij en je gezin wel heerlijke nieuwe gerechten! Door alle nieuwe dingen die je leert, geeft het je zelfvertrouwen ook een boost. Waarom zou je hier nu niet meteen mee beginnen? 

Bekijk hier een vakantiehuis met alle ruimte voor nieuwe activiteiten

5 tips om je goede voornemens vol te houden

Ga jij je goede voornemens volhouden?

Goede voornemens zijn altijd leuk om te bedenken met nieuwjaar, maar hoe zorg je dat jij niet de handdoek in de ring gooit na een bepaalde tijd? Maak allereerst realistische en concrete doelen. Denk na wat je nodig hebt om je doel te bereiken en waarom het goede voornemen belangrijk is voor jou. Zo wordt het leuker, minder stressvol en weet je hoogstwaarschijnlijk ook hoe je gemotiveerd kan blijven. Blijf ook ten alle tijden positief! Je kan je doelen behalen, zo lang je er ook echt in gelooft. En met deze 5 tips om goede voornemens vol te houden wordt het ook wel iets makkelijker toch?

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Nederland