stage vacature werken bij Belvilla

Ieder half jaar biedt Belvilla verschillende stageplekken aan. Stagiairs van diverse opleidingen werken mee op een bepaalde afdeling als meeloopstage of studeren af op een specifieke opdracht. Voor stagiairs is het een leerzame ervaring en wij zijn natuurlijk erg geholpen met hun ondersteuning. Thomas Reer en Michelle de Gier hebben nog niet zo lang geleden hun stage bij ons afgerond. Ze vertellen je over hun stage-ervaring bij Belvilla.

De studierichtingen

Thomas liep als derdejaarsstudent stage op de marketingafdeling bij sociale media, terwijl Michelle haar afstudeerstage op dezelfde afdeling voltooide op het gebied van marketingcommunicatie. Thomas vertelt: “Ik studeer Commerciële Economie aan de Avans in ’s-Hertogenbosch. Bij Belvilla heb ik mijn meewerkstage mogen doen. Deze stageperiode was voor mij het begin van mijn derde studiejaar. Van september 2014 tot en met januari 2015 heb ik met veel plezier stage gelopen bij Belvilla.”

stage Thomas Reer sociale media Belvilla vakantiehuizen

Thomas Reer deed een meeloopstage bij Belvilla op het gebied van sociale media

Michelle deed een half jaar voor Thomas haar afstudeerstage in opdracht van Belvilla. Zij vertelt: “In januari 2014 begon ik aan mijn afstudeerstage voor de opleiding Communicatie aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg. Ik deed deze stage op marketingcommunicatiegebied. Het was een hele spannende periode, omdat dit echt het allerlaatste was dat voor mij nog restte om mijn hbo-opleiding af te ronden.”

stage Michelle de Gier marketingcommunicatie onderzoek afstuderen Belvilla vakantiehuizen

Michelle de Gier studeerde af met haar onderzoek over marketingcommunicatie bij Belvilla

Van de schoolbanken naar kantoor

“Als ik heel eerlijk ben, heb ik niet voor een stage bij Belvilla gekozen in verband met het product of de branche.”, vertelt Thomas. “Het kwam wel voort uit mijn overtuiging dat Belvilla een sterk en vooral groot merk is. Ik vind dat het merk heel erg goed ontwikkeld is de laatste jaren. Het was dan ook een grote uitdaging om aan zo’n sterk merk mee te werken. Deze uitdaging pakte ik graag met beide handen aan.” Bij Michelle lag dit anders: “Het leek mij erg interessant om aan de slag te gaan in de reisbranche. Ik ben op zoek gegaan naar een stage bij een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar ik het gevoel had dat ik heel veel zou leren. Ook vond ik een uitdagende afstudeeropdracht heel belangrijk. Na wat zoeken kwam ik bij Belvilla terecht. Ik mocht een onderzoek doen naar de merkbeleving van Belvilla; een opdracht die mij meteen heel erg leuk leek.”

Social media en merkbeleving

“Naast de dagelijkse werkzaamheden voor Social Media heb ik onderzoek gedaan naar de daadwerkelijke waarde van sociale media.”, vertelt Thomas. “Ik heb genoeg tijd en ruimte gekregen van mijn stagebegeleidster om dit onderzoek uit te voeren. Waar nodig stonden collega’s van verschillende afdelingen klaar om mij te helpen. Mooi om te zien dat de organisatie ook echt waarde toekende aan mijn onderzoek!”

Thomas Reer stage sociale media Facebook Belvilla vakantiehuizen

Toen Thomas jarig was, wisten ook onze Facebookfans van dit feestje

“Ik kan deze behulpzaamheid zeker beamen.”, zegt Michelle. “Mijn afstudeeropdracht bestond uit het onderzoeken van de merkbeleving van Belvilla. Wanneer ik hulp nodig had van collega’s waren zij altijd bereid om mij te helpen. Daarnaast was ik vrij om het onderzoek in te richten naar mijn eigen ideeën in combinatie met de stijl van Belvilla. Dit maakte het werken aan de afstudeerscriptie voor mij heel leuk. Het gaf mij de mogelijkheid om zelf op ontdekkingsreis te gaan en mezelf te verrijken met de informatie die ik vanuit Belvilla aangereikt kreeg.” Michelle vervolgt: “Daarnaast heb ik ook veel mee mogen werken, zodat ik het bedrijf nog beter leerde kennen. Dit zorgde ervoor dat ik gedurende mijn afstudeerperiode een leuke afwisseling had tussen het onderzoek en de praktijkgerichte werkzaamheden.”

stage Michelle de Gier afstudeeronderzoek Belvilla vakantiehuizen

Michelle prijkte ook op de foto’s van onze zomershoot (zittend rechts)

Werksfeer

Hoe ze de werksfeer hebben ervaren? “Mijn stageperiode bij Belvilla zie ik als een van de meest leuke en leerzame periodes van mijn studie, ondanks het harde werken en de lange dagen.”, meldt Thomas. “De werksfeer bij Belvilla past goed bij mij. Collega’s gaan op een positieve, informele manier met elkaar om. Naast de activiteiten op de marketingafdeling vond ik het meedraaien in een grote organisatie één van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd.” “Vanaf de eerste dag voelde ik me als een collega, niet als een stagiair”, vult Michelle aan. “Dit zorgde voor een erg prettige werksfeer en een fijne plek waar je als stagiaire terechtkomt. Ik heb me kunnen ontwikkelen en kreeg de kans om opdrachten aan te pakken met eigen verantwoordelijkheid.”

De toekomst

“Op dit moment zit ik weer in de collegezalen.”, aldus Thomas. “Dankzij mijn stage bij Belvilla ben ik nu nog meer gemotiveerd om mijn studie zo snel mogelijk af te ronden. Dan kan ik daarna direct aan de slag in het bedrijfsleven.” Michelle heeft haar hbo-opleiding door de afstudeerstage afgerond. “Na mijn stage hield mijn avontuur bij Belvilla niet op.”, vertelt Michelle enthousiast. “Na de zomer ben ik begonnen aan de pre-master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, maar ik werd ook gevraagd om bij Belvilla te blijven werken. Dit combineer ik nu met mijn nieuwe studie. Mijn pre-master heb ik afgerond en in september begin ik aan mijn master. Bij Belvilla wordt er naar je geluisterd en werk je met fijne collega’s. Ik hoop nog lange tijd hier te werken.”, sluit Michelle tevreden af.

Een stage of werken bij Belvilla

Thomas en Michelle hebben allebei een marketinggerelateerde stage gedaan, maar we hebben ook regelmatig stagemogelijkheden op andere afdelingen binnen onze organisatie. Neem een kijkje bij onze vacatures als je ook wil stagelopen bij Belvilla. Spreekt één van onze andere merken je aan? Kijk dan ook zeker bij de vacatures op onze corporate website. Misschien verwelkomen we jou als volgende stagiair!