Saskia Friso sales agent Zuid-Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Hierbij stellen wij je voor aan onze collega Saskia Friso, Sales Agent in Zuid-Frankrijk. Ze heeft de regio’s Provence, Côte d’Azur, Languedoc-Roussillon en de Midi-Pyreneeën onder haar hoede en weet daar de meest prachtige vakantiehuizen te vinden. Saskia vertelt met veel enthousiasme over haar job en haar liefde voor Frankrijk.

Verliefd

“Inmiddels zit ik al meer dan twintig jaar in de Franse vakantiehuizenbranche”, blikt Saskia terug als we haar vragen hoe ze in deze wereld terecht is gekomen. “Vanuit mijn studie tolk/vertaler Frans wilde ik natuurlijk naar Parijs en natuurlijk werd ik verliefd op een Fransman. Hoe kan het ook anders!”, zegt ze lachend. “Ook heb ik een tijdje gewerkt als surflerares. De Franse liefde ging helaas over, maar mijn liefde voor Frankrijk bleef bestaan. Eenmaal terug in Nederland viel mijn oog op een advertentie waarin een ‘Veldwerker Frankrijk’ voor een kleine vakantiehuizenspecialist werd gevraagd. Daar ben ik toen aangenomen. En nu zoek ik al enkele jaren voor Belvilla de mooiste vakantiehuizen in Zuid-Frankrijk!”

Het moet gewoon goed voelen

“Vanuit Velp, waar ik woon, werk ik afwisselend in Nederland en Frankrijk. Heerlijk om thuis te werken met de poes op schoot en de hond aan mijn voeten.” Op de vraag hoe ze aan nieuwe huizen komt, vertelt Saskia: “We krijgen veel huiseigenaren (heel veel!) die ons benaderen om hun vakantiehuis te verhuren, vaak via een andere huiseigenaar die ons aanbeveelt. Ik bekijk dan eerst aan de hand van foto’s en beschrijving of het huis interessant kan zijn voor Belvilla. Daarbij let ik er vooral op dat het een huis met karakter is en dat het er verzorgd uit ziet. Je moet je er welkom voelen en er een heerlijke vakantie kunnen doorbrengen. Luxe is niet perse belangrijk hoor, het moet gewoon goed voelen! Omgeving speelt natuurlijk ook een rol, soms een heel mooi uitzicht, dan weer een bijzondere ligging. En als het huis dan geschikt lijkt, maak ik een afspraak om het persoonlijk te checken. In een trip van zo’n tien tot twaalf dagen bezoek ik een aantal huizen. Meestal vlieg ik en huur een auto ter plaatse. Fantastisch om door het Franse land te rijden en weer nieuwe huizen, leuke huiseigenaren en bijzondere plekken te ontdekken! Soms met bijzondere tegenliggers…

Saskia Friso huiseigenaren beheerder Zuid-Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Bij Saskia staat een goed contact met huiseigenaren en beheerders voorop

mooie dorpjes Zuid-Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Sfeer proeven ‘en route’ in Zuid-Frankrijk

tegenliggers paard Zuid-Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

“Soms zie ik de meest bijzondere tegenliggers”, lacht Saskia

De Gers: een ontdekking

“Toevallig ben ik net terug uit de Midi-Pyreneeën en de Languedoc-Roussillon, een gebied dat nog niet heel toeristisch is. Vooral de Gers vind ik een ontdekking. Ik heb er leuke nieuwe huizen ingekocht, waaronder een fijne villa met zwembad, waar onder meer een heerlijk overdekt terras en hangmat al op je wachten.”

villa zwembad Gers uid-Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Eén van Saskia’s aanwinsten in de Gers: een villa met zwembad

woonkamer villa Gers Zuid-Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Een warme sfeer verwelkomt je

Gers Midi-Pyreneeën Belvilla vakantiehuizen

“Even een tussenstop onderweg in de Gers”, zegt Saskia

Samen tafelen met een goed glas wijn

“Natuurlijk ontmoet ik veel verschillende huiseigenaren, meestal Nederlanders, Belgen en Fransen, soms ook Brits of Scandinavisch. Er zitten zelfs bekende Nederlanders en Vlamingen bij, maar ik ga je natuurlijk niet vertellen wie dat zijn”, lacht ze geheimzinnig. “Sommige eigenaren wonen permanent in Nederland en willen dat hun tweede huis minder leegstaat. Anderen gaan echt voor de opbrengst. Meestal ontstaat een leuk contact met ze en het draait dan ook vaak uit op samen tafelen met een goed glas wijn. Op een bijzonder wijngoed in Entrecasteaux in de Provence nam de eigenaar me bijvoorbeeld mee met zijn jeep door de wijngaarden. Heerlijke wijn trouwens! Hier zag ik mijzelf al zitten met vrienden aan tafel. Mooi ook hoe ze de link met wijn binnen hebben voortgezet met een heel originele lamp boven de eettafel!”

verhuur vakantiehuis samenwerking Zuid-Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Proost op de samenwerking!

groepshuis wijngoed Zuid-Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Dit statige vakantiehuis ligt tussen de wijngaarden op een wijngoed in de Provence

groepshuis wijn landgoed Zuid-Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Ook buiten is het fijn vertoeven bij dit groepshuis

eetkamer keuken wijngoed Zuid-Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Mooi detail: een lamp van wijnflessen boven de eettafel van dit wijndomein

Vakantiehuizen met een verhaal

“Extra bijzondere huizen zijn er ook, soms met een wel heel opvallend verhaal. Zo hebben we een vakantiehuis op de oude stadsmuur in Bonnieux, waar volgens de legende een vluchtroute is aangelegd voor de minnaressen van de Paus! Of wat dacht je van vakantiehuizen aan de Compostellaroute? Denk aan een Franse boerderij uit 1700, of een 18e-eeuwse woning in een pleisterplaats voor pelgrims. Je kunt er van huis naar huis lopen en er bijvoorbeeld een herder met zijn schapen tegenkomen.

gîte stadsmuur Bonnieux Zuid-Frankrijk slaapkamer Belvilla vakantiehuizen

Wakker worden in een ander bed? Wat dacht je van dit ronde bed in Bonnieux?

Bonnieux stadsmuur uitzicht Zuid-Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

De woning in de stadsmuur van Bonnieux biedt een prachtig uitzicht (en twee relaxstoelen om daarvan te genieten)

terras boerderij Beaumont Zuid-Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Zit jij binnenkort op dit uitnodigende terras in Zuid-Frankrijk?

Beaumont boerderij gastenverblijf zwembad Zuid-Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Wat een sfeer bij deze woning voor tien!

gîte Zuid-Frankrijk pleisterplaats pelgrims Compostella Belvilla vakantiehuizen

Deze gîte is van oorsprong een pleisterplaats voor pelgrims

schapen herder Zuid-Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Heerlijk landelijk: een herder met zijn schapen

Ook bijzonder is het huis van kunstenaar Petra Tamboer die in de Pyreneeën gesetteld is. Ze heeft twee oude schuren in de Tarn-et-Garonne helemaal zelf verbouwd tot loftachtige gîtes. Een feestje om daar op vakantie te zijn! Ze maakt heel bijzondere, gietijzeren objecten en hekken. Een andere huiseigenaar heeft kunst van haar gekocht voor bij het zwembad van de villa! Mooi hè!

gîte Zuid-Frankrijk kunstenaar Petra Tamboer Belvilla vakantiehuizen

Van twee schuren maakte kunstenaar Petra Tamboer loftachtige gîtes

Petra Tamboer hek smeedwerk Zuid-Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Kunstenaar Petra Tamboer maakte dit hekwerk bij het zwembad van een vakantiehuis

De leukste baan van Nederland

“Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan met bijzondere huizen hoor! Al met al, je hoort het wel, heb ik natuurlijk de leukste baan van Nederland!”, knipoogt Saskia. Dan rondt ze af. “Ik moet nu opschieten, ik ga vanavond flamenco dansen! Mijn conditie verdient ook aandacht, zeker na al die uitgebreide Franse lunches! Au revoir!”