eigenaar vakantiehuis verhuren Belvilla vakantiehuizen

De kracht van Belvilla zit voor een groot deel in onze samenwerking met vakantiehuiseigenaren. Dat zijn vaak particuliere eigenaren die hun vakantiehuis verhuren. Ze hebben bijvoorbeeld een tweede huis waar ze zelf af en toe verblijven of een woning op een boerenerf naast hun eigen huis. Zij geven een persoonlijk tintje aan het vakantiehuis, wat iedere woning nog meer uniek maakt. Wat doen deze vakantiehuiseigenaren om hun gasten een onvergetelijke vakantie te bieden? En wat zijn hun eigen ervaringen? Deze keer gaan we in gesprek met Johan van der Woude, eigenaar van ‘Het Mooiste Huis van Twente’.

Direct een vakantiegevoel

Het vakantiehuis van Johan staat aan een zandafgraving in Overijssel. Het is een prachtige locatie aan het water met zelfs een privéstrandje. Dit geeft direct vanaf aankomst al een vakantiegevoel. Dat is ook waar Johan voor is gevallen, vertelt hij. “Een aantal jaar geleden waren mijn vrouw en ik op zoek naar bouwgrond voor een vakantiewoning. Ik ben architect en droomde ervan om voor onszelf een huis te bouwen. We wonen en werken in Midden-Nederland en eigenlijk kwamen we per toeval uit in Twente. Toen we deze plek aan het water zagen, waren we verkocht. In die tijd had ik een eigen bouwbedrijf wat het ook wat makkelijker maakte om zelf te bouwen.”

Het mooiste huis van Twente aan het water Belvilla vakantiehuizen

Vanuit de lucht zie je pas echt goed hoe mooi het vakantiehuis aan het water ligt (Het Mooiste Huis van Twente ligt rechts)

Het Mooiste Huis van Twente privé strand Belvilla vakantiehuizen

Hoe vaak kun je dat nu zeggen, dat je een privéstrand hebt!?!

Het Mooiste Huis van Twente terras aan het water Belvilla vakantiehuizen

Diverse zitjes zorgen dat je altijd een fijne plek hebt om buiten te zitten

Ergens anders op vakantie

“In het begin kwamen we hier zeer regelmatig met ons gezin.”, zegt Johan. “Mijn dochter van inmiddels zes vermaakt zich uitstekend bij het meer. Toch wilden we na een tijdje wel eens ergens anders op vakantie. Bovendien speelde mee dat de crisis hard toesloeg in de bouwwereld en de extra inkomsten uit vakantieverhuur welkom waren. Dat waren voor ons de belangrijkste redenen om ons vakantiehuis te verhuren.”

Het meeste werk uit handen

“Vanaf het begin stond vast dat we de verhuur niet volledig zelf wilden doen. We wonen op afstand van ons vakantiehuis en hebben allebei een baan en ons gezin waar we veel tijd aan willen besteden. We zochten dus een verhuurpartij die ons het meeste werk uit handen zou nemen en kwamen uit bij Belvilla. Sinds 2011 werken we samen. Het grote voordeel van Belvilla is voor ons dat wij worden ontzorgd. We hebben amper omkijken naar de verhuur. Die gaat zelfs zo goed dat wij nog maar af en toe in ons vakantiehuis verblijven. Vooral vanaf april tot en met oktober verwelkomen we gasten uit alle windstreken! De naam van ons vakantiehuis – Het Mooiste Huis van Twente – is overigens bedoeld met een dikke knipoog.”, vertelt Johan lachend. ”Natuurlijk vinden wij het een prachtig huis, maar we zochten vooral een naam die op zou vallen. Gezien de reacties die we daarop kregen, is dit een schot in de roos.”

Johan van der Woude eigenaar vakantiehuis Het mooiste huis van Twente Belvilla vakantiehuizen

“De naam van ons vakantiehuis – Het Mooiste Huis van Twente – is overigens bedoeld met een dikke knipoog.”, vertelt Johan lachend.

Uitgebreide uitleg en goed onderhoud

Johan gaat verder: “Vanwege omstandigheden hebben we het beheer een tijdje zelf gedaan. Daar hebben we veel van geleerd. Zo weet ik inmiddels dat mijn Duits wel wat te wensen overlaat! Ook hebben we ervaren dat je bij aankomst het beste kan zorgen voor uitgebreide uitleg. Hoe meer je vertelt, hoe minder vragen je vervolgens krijgt. Met dit in ons achterhoofd hebben we onze welkomstmap uitgebreid en een geplastificeerde handleiding in meerdere talen neergelegd bij de televisie. Door ervaring leer je hoe je het jezelf makkelijker maakt. Sowieso merken we dat het verbruik van ons vakantiehuis natuurlijk extra intensief is sinds we het verhuren. Voor ons betekent dit dat wij bijvoorbeeld regelmatig de muren opnieuw witten. We zijn ervan overtuigd dat een goed onderhouden vakantiehuis vakantiegangers er ook toe aanzet om zorgvuldig met ons huis om te gaan.”

onderhoud vakantiehuis verhuur Belvilla vakantiehuizen

“We zijn ervan overtuigd dat een goed onderhouden vakantiehuis vakantiegangers er ook toe aanzet om zorgvuldig met ons huis om te gaan.”

Goede vangst

“Of we nog een leuke anekdote hebben? Zeker! Wij zaten in de zomer in de tuin aan het water, toen een stuk verderop gevist werd. Vaak is dat leuk om te volgen, omdat er veel gevangen wordt. Opeens was er veel rumoer, want ze hadden beet. Het duurde nogal even voordat ze hun vangst eindelijk uit het water konden halen. Het bleek een vis van ruim een meter te zijn. We wisten dat het water hier goed en gezond is, maar we hadden nog niet eerder gezien dat er zo’n grote vangst werd gedaan.”