Pepijn Zijsling grootste aanbieder vakantriehuizen in Oostenrijk Belvilla vakantiehuizen

Blik bij Belvilla – Oostenrijkexpert Pepijn Zijsling

Wintersportliefhebber, Oostenrijkkenner, chaletspecialist; het zijn enkele woorden die onze collega Pepijn Zijsling typeren. Pepijn is al lange tijd onze inkoopagent voor Oostenrijk en Zwitserland. Een belangrijke job, want met bijna tweeduizend woningen is Belvilla de grootste aanbieder van vakantiehuizen in Oostenrijk. Ieder jaar vertrekken duizenden gasten in zomer en winter naar hun Belvilla-vakantiehuis in de Alpen. Zo vlak voor het naseizoen met de wintersport weer in aantocht is het een mooi moment om Pepijn eens aan de tand te voelen. Hoe zorgt hij met zijn team voor een gevarieerd aanbod van vakantiehuizen dat voldoet aan de wensen van onze gasten?

Van skileraar via trainee en inkoper

“Na mijn studie aan de Hogeschool van Utrecht ben ik in 2002 bij Belvilla, toen nog in Heerhugowaard, gestart als trainee op de inkoopafdeling.”, vertelt Pepijn. “Ik begon als inkoper voor verschillende landen in Europa waarbij Oostenrijk mijn favoriet was. Met mijn toen nog beperkte Duits, opgedaan tijdens mijn bijbaantje als skileraar, ben ik destijds met een ervaren collega op inkoopreis gegaan. Hij leerde me de kneepjes van het vak en inmiddels is mijn Duits ook al wat beter”, merkt hij op met gevoel voor understatement. Wat ons betreft is Pepijn namelijk een halve Oostenrijker geworden.

 

Pepijn Zijsling skileraar Oostenrijk Belvilla vakantiehuizen

Voordat Pepijn bij Belvilla kwam werken, was hij skileraar in Oostenrijk

Dichter op de bal

“Na enige tijd merkte ik dat de afstand een lastige factor was.”, vertelt Pepijn. “We waren te veel tijd kwijt aan reizen. Vandaar dat ik eind 2005 op het idee kwam om een agentschap in Innsbruck te openen. Het leek me goed om ter plaatse te wonen, daar een netwerk op te bouwen en dichter op de bal te zitten. Mijn vriendin moest daar natuurlijk wel even aan wennen, we kenden elkaar toen nog maar heel kort. Inmiddels zijn we getrouwd, papa en mama, en werkt ook zij bij mij op kantoor, dus dat is helemaal goed gekomen.”, lacht Pepijn.

Persoonlijke benadering

“De vraag naar Oostenrijkse huizen groeide gestaag. Zo hard, dat we inmiddels werken met een team van subagenten in diverse regio’s.”, gaat Pepijn verder. “We zijn nu, met een nieuw kantoor in Kitzbühel, met tien personen verantwoordelijk voor de Belvilla’s in Oostenrijk en Zwitserland. Ik ben blij dat we voor deze aanpak gekozen hebben. We kunnen nu met elkaar alle vakantiehuizen en huiseigenaren persoonlijk bezoeken en goede, snelle service verlenen. We geven ze advies over bijvoorbeeld de inrichting of aanpassingen van het huis om een betere bezetting te krijgen. Onze persoonlijke aanpak heeft er ook toe geleid dat huiseigenaren zeer tevreden zijn en langer met ons samenwerken. Toevallig was ik dit voorjaar nog bij een huiseigenaar die al 26 jaar zijn huis verhuurt via Belvilla!”

Pepijn Zijsling kantoor Kitzbühel Oostenrijk Belvilla vakantiehuizen

Vanuit het kantoor in Kitzbühel coördineert Pepijn zijn team van tien subagenten voor Oostenrijk en Zwitserland

Bestaande huiseigenaren zijn ambassadeurs

Op de vraag of het lastig is om aan nieuwe huizen te komen, antwoordt Pepijn: “Dat valt reuze mee. Doordat we in de buurt zitten en al vaak een aantal huizen in een plaats verhuren, spreekt zich dat rond. Als de burgemeester van het dorp bijvoorbeeld zijn huis verhuurt via ons, dan komen potentiële huiseigenaren al heel gemakkelijk naar ons toe. We kunnen snel het huis bekijken en inventariseren of het bij het Belvilla-aanbod past. We vertellen de voordelen van verhuur en de zekerheden die Belvilla geeft, zoals verzekeringen. Er komen natuurlijk toch gasten in het huis dat een vakantiehuiseigenaar met veel liefde en moeite heeft gebouwd en ingericht. Ook ontvangen we vragen van mensen die nog een huis gaan bouwen. Ze willen bijvoorbeeld weten wat het beste aantal slaapkamers is en of voorzieningen als een sauna of jacuzzi werkelijk wat toevoegen. Eigenlijk komt het erop neer dat onze bestaande huiseigenaren onze ‘ambassadeurs’ zijn geworden.”

Pepijn Zijsling vakantiehuiseigenaar ambassadeur Belvilla vakantiehuizen

“Bestaande vakantiehuiseigenaren zijn onze ambassadeurs geworden”, aldus Pepijn.

Bijzondere vakantiehuizen in Oostenrijk

Authentieke boerderij in Tirol

“Binnen ons brede aanbod van chalets en vakantiewoningen, al dan niet direct aan de piste, hebben we ook extra bijzondere huizen.”, noemt Pepijn. “Zo hebben we een zeer authentieke boerderij Hopfgarten in Tirol, compleet met typisch Oostenrijkse inrichting, inclusief de kenmerkende tegelkachel en stube.”

boerderij Hopfgarten im Brixental Tirol Oostenrijk Belvilla vakantiehuizen

Midden in de bergen vind je deze authentieke boerderij, gerenoveerd met behoud van oorspronkelijke elementen

boerderij eetkamer Hopfgarten im Brixental Tirol Oostenrijk Belvilla vakantiehuizen

Wat een sfeertje, niet?

boerderij slaapkamer Hopfgarten im Brixental Tirol Oostenrijk Belvilla vakantiehuizen

Zelfs de kussens in de slaapkamer verwelkomen je op typisch Oostenrijkse wijze

Originele Almhuizen

“Onze originele Almhuizen vind ik ook aanraders”, gaat Pepijn verder, “zoals Almhütte Schmölzer in Karinthië. Je vindt dit vakantiehuis voor avonturiers midden op een alpenwei. Water haal je uit een bron en koken doe je hier op hout. De droom voor een liefhebber van de bergen in al zijn eenvoud!”

almhütte Bad Kleinkirchheim Karinthië Oostenrijk Belvilla vakantiehuizen

Deze Almhütte in Karinthië is een geweldig vakantiehuis voor mensen die wel van wat uitdaging houden!

Achthoekig chalet

“Een ander heel bijzonder huis is een achthoekig chalet in Itter. Dit typische vakantiehuis doet door de opvallende vorm en het puntdak een beetje denken aan een knusse tent, maar wel met veel comfort! Wees er wel snel bij, want dit groepshuis is erg populair!”

chalet Itter Tirol Oostenrijk Belvilla vakantiehuizen

Dit populaire vakantiehuis met bijzondere vorm biedt plaats aan een groep van dertien

chalet woonkamer keuken Itter Tirol Oostenrijk Belvilla vakantiehuizen

De speciale achthoekige vorm met puntdak biedt veel sfeer

chalet woonkamer zithoek Itter Tirol Oostenrijk Belvilla vakantiehuizen

Een enorme bank en een centrale eethoek bieden volop zitplaats

Droomhuis gezocht

“Oh ja, ook leuk,”, bedenkt Pepijn zich, “Chalet Eichenhof in St. Johann in Tirol was het afgelopen seizoen één van de winnaars van het populaire tv-programma ‘Droomhuis gezocht’ bij omroep Max. Het is een typisch Oostenrijks, nieuw chalet, met een eigentijds interieur met veel hout en een perfecte ligging direct aan de piste. Hier kun je echt van ski-in ski-out spreken!”

Jan Smit en ‘De Winter Voorbij’

“Een andere tv-ster is ons groepshuis in Kirchberg waar je met 28 personen kan verblijven. Afgelopen februari logeerde Jan Smit hier met zijn crew voor het tv-programma ‘De Winter Voorbij’. Het is een heerlijk groot huis met typisch Oostenrijkse details en prachtig uitzicht net buiten Kirchberg.”

groepshuis uitzicht Kirchberg Tirol Oostenrijk Belvilla vakantiehuizen

Wat een uitzicht bij deze groepswoning net buiten Kirchberg!

groepshuis speeltoestellen Kirchberg Tirol Oostenrijk Belvilla vakantiehuizen

Fijn voor gezinnen met kinderen: in de tuin staan speeltoestellen!

groepshuis eetkamer Kirchberg Tirol Oostenrijk Belvilla vakantiehuizen

Ook in dit groepshuis tref je de warme Oostenrijkse sfeer

Megagrote vakantiewoning

“Wil je eens met een nog grotere groep naar een luxe huis, dan kan ik je de groepswoning Weinberghof aanraden. Dit enorme vakantiehuis biedt plaats aan 45 personen, heeft 25 slaapkamers en 14 badkamers. Bovendien zijn  er heel veel extra’s zoals een sauna, een Turks stoombad, een biljartkamer en zelfs een eigen bioscoop! Mocht je dus met heel de familie, je vriendengroep, de complete straat of je voltallige voetbalteam met aanhang en kinderen naar Oostenrijk willen; hier moet je zijn!”, lacht Pepijn.

groepswoning Kirchberg Tirol Belvilla vakantiehuizen

Dit megagrote groepshuis in Kirchberg biedt plaats aan 45 personen!

groepswoning sauna Kirchberg Tirol Belvilla vakantiehuizen

Wat dacht je van een eigen wellnessruimte met sauna en Turks stoombad?

groepswoning bioscoop Kirchberg Tirol Belvilla vakantiehuizen

Als klap op de vuurpijl heb je in deze groepswoning zelfs je eigen bioscoop!

Trends in Oostenrijk

Op de vraag welke trends Pepijn ziet in Oostenrijk, vertelt hij: “In Oostenrijk wordt nog steeds volop geïnvesteerd in verbetering en vergroting van de skigebieden, denk maar eens aan het Skicircus Saalbach-Hinterglemm dat dit jaar met de uitbreiding van Fieberbrunn het grootste aaneengesloten skigebied van heel Oostenijk wordt. Dat zorgt natuurlijk weer voor nieuwbouw van huizen en chalets. Je merkt ook dat er meer vraag komt naar luxe, zoals bijvoorbeeld huizen met meerdere badkamers en chalets met sauna. En wat een must have is: WIFI. Gelukkig is ruim 80% van onze Oostenrijkse woningen een vakantiehuis met internet! Het Oostenrijks verkeersbureau zorgt op haar beurt dat een zomervakantie in Oostenrijk een eigentijdser imago krijgt, waardoor ook jongeren en actieve gezinnen dit land in dat seizoen ontdekken.”

Gruess Gott

“Ik ben nu op weg naar Lienz waar ik zo meteen een sollicitatiegesprek heb met een potentiële subagent in Karinthië. Kunnen we ook daar weer ons aanbod versterken! Gruess Gott, auf Wiedersehen!”, sluit Pepijn af.