Gastblog Yvar de Groot

familieweekend Ardennen gastblog Belvilla vakantiehuizen

De hele groep tijdens het familieweekend in de Ardennen

Hoe zou dat zijn, een familieweekend in de Ardennen? Neem een kijkje in het leven van Yvar de Groot, “een idioot die zijn hele leven filmt en op Youtube zet”, zoals hij zichzelf introduceert. Hij is een vlogger – een video blogger – en houdt een videologboek bij over zijn leven. Met zijn broers, zussen, neefjes en nichtjes ging Yvar op familieweekend in de Ardennen. Natuurlijk legde hij dat vast op film.

Leven in een vlog

In het dagelijks leven maakt Yvar audiovisuele producties en muziek. Als een uit de hand gelopen hobby is hij zanger. “Iedere week plaats ik op Youtube een cover die ik heb ingezongen en daarmee trek ik behoorlijk wat volgers”, aldus Yvar. “Daarnaast leg ik als vlogger mijn leven vast. Ik vind dat video zoveel meer vertelt dan foto’s. Je ziet mensen bewegen, hoort ze praten en krijgt daardoor veel meer mee van de werkelijke situatie. Zo kan ik later terugkijken en houd ik mijn herinneringen levend. Dat ik zo’n film vervolgens op Youtube zet, is misschien wel een vorm van narcisme”, zegt Yvar lachend om daar vervolgens serieus aan toe te voegen: “Weet je, een ervaring zoals een familieweekend is leuk voor jezelf, maar je kan de ervaring rijker maken door deze met zoveel mogelijk mensen te delen. Daarvoor is YouTube een ideaal platform.”

Echt samen tijdens een familieweekend

Waarom ze zo’n familieweekend boeken? Yvar vertelt: “We zijn een hechte familie met drie broers en drie zussen plus hun kinderen en onze moeder. We zien elkaar niet heel veel, maar hebben wel een sterke band waar we veel waarde aan hechten. Sommigen werken in de scheepvaart wat betekent dat wij vooral hun maar beperkt zien. Zo’n weekend met zijn allen is voor ons dan ook echt samen zijn. Het gaat er eigenlijk niet om waar we zijn, maar vooral met wie dat is.”

Positieve verrassing

Het was de tweede keer dat ze op familieweekend gingen. De organisatie lag dit jaar in handen van Yvars zus en zij boekte het groepshuis Azur. “Ik ben gewoon ingestapt en heb me laten verrassen. Natuurlijk had ik mijn camera bij me. De verrassing was dit jaar zeer positief. Voor ons is het belangrijk dat het huis groot genoeg is en dat er veel faciliteiten zijn. We hadden zelf spelletjes meegenomen, maar dat bleek achteraf helemaal niet nodig. Er lagen genoeg spelletjes in het vakantiehuis. De zelf meegebrachte Pizzarettes hebben we wel gebruikt, zoals je in het filmpje kan zien.”

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=HvnpTKaUUvY&w=480&h=360]

 

groepshuis Villa Azur Ardennen Belvilla vakantiehuizen

Villa Azur vormt de thuisbasis voor het weekend van familie De Groot

groepshuis Villa Azur Ardennen Belvilla vakantiehuizen

Voldoende ruimte is één van de voorwaarden voor een geslaagd familieweekend

Volgend jaar weer

Het weekend is zo goed bevallen dat ze volgend jaar weer willen gaan. “De organisatie schuiven we dan door. Een hele uitdaging, want het is best lastig om een weekend te vinden waarin iedereen kan. We zullen wel zien wat het wordt. In ieder geval neem ik mijn camera weer mee!”

Groepshuizen in de Ardennen

Wil je net als Yvar en zijn familie een paar dagen doorbrengen in Villa Azur? Je kan daar met een groep tot zeventien personen verblijven. Het groepshuis staat in natuurgebied De Hoge Venen en heeft onder meer een recreatieruimte met biljart en tafelvoetbal. Belvilla biedt nog veel meer groepshuizen in de Ardennen. Neem een kijkje en wie weet is jouw volgende familieweekend ook in de Ardennen!

biljart groepshuis Villa Azur Ardennen Belvilla vakantiehuizen

Een recreatieruimte met bijvoorbeeld biljart maakt een groepshuis extra fijn, zoals hier in Villa Azur

tafelvoetbal groepshuis Villa AzurArdennen Belvilla vakantiehuizen

Ook een tafelvoetbal is fijn voor vertier binnenshuis