Bijzondere wintersporthuizen

Op wintersport, maar dan net een beetje anders dan normaal? Belvilla heeft een selectie voor je gemaakt van wintersporthuizen met een verhaal. Van eeuwenoude boerderij in een Frans skioord tot opgeknapte stal in Zwitserland en grotwoning in de Sierra Nevada.

Historie en heden in het hart van het paradijs

In het Franse skioord Peisey-Vallandry (Paradiski) bevindt zich het 17e-eeuwse chalet ‘Coeur du Paradis’, opgetrokken uit traditioneel hout en natuursteen. Het oude gebouw ligt op 1.465 meter hoogte in een charmant bergdorpje en is gerenoveerd tot een luxe vakantiewoning met privésauna, openhaard en internettoegang. Historie en heden gaan hier op zeer mooie wijze in elkaar op, wat een bijzondere sfeer geeft aan dit vakantiehuis. Vanuit de woonkamer kun je bovendien genieten van een onvergetelijk uitzicht over de bergen van Bellecote.

FR-73210-72_Coeur du Paradis_wintersport_Belvilla vakantiehuizen

Coeur du Paradis is een 17e-eeuws chalet met toegang tot skigebied Paradiski

Vierhonderd jaar oude stal

In Zwitserland kun je verblijven in Châlet Rotfuchs, een stal van ruim vierhonderd jaar oud, die na de nodige renovatie is omgetoverd tot gezellig vakantiehuis voor maximaal zeven personen. Ook een huisdier is hier welkom! Kom genieten van dit oergezellige chalet en het prachtige uitzicht over de bergtoppen.

CH-3997-07_Châlet Rotfuchs_wintersport_Zwitserland_Belvilla vakantiehuizen

Het is oergezellig in Châlet Rotfuchs, een ruim 400 honderd jaar oude stal

CH-3997-07_Châlet Rotfuchs_2_wintersport_Zwitserland_Belvilla vakantiehuizen

Sta jij hier komend wintersportseizoen?

CH-3997-07_Châlet Rotfuchs_huisdier_wintersport_Zwitserland_Belvilla vakantiehuizen

Je huisdier mee op wintersport? Het kan bij Châlet Rotfuchs.

Skiën in Spanje?!?

Spanje is niet het eerste wintersportland dat bij de gemiddelde Nederlander te binnen schiet. Toch kun je in de Pyreneeën en de zuidelijk gelegen Sierra Nevada prima skiën. Het is zeer bijzonder om wintersport te combineren met het prachtige, landelijke Andalusië, de stad Granada met het beroemde Alhambra, de kust en de Spaanse keuken en cultuur. Toegegeven, je zit niet naast de skilift, maar het is ideaal als je houdt van een gevarieerde vakantie!

Belvilla biedt diverse stadsappartementen aan in het hartje van Granada. Iets meer in het binnenland van Andalusië tref je diverse herenboerderijen, casa rurales, cortijo’s en zelfs grotwoningen. Vanaf de grotwoning Casa Cueva Lopera zie je de wit getopte bergen in de verte al liggen.

ES-18517-05_Casa Cueva Lopera_grotwoning_wintersport_Spanje_Sierra Nevada_Belvilla vakantiehuizen

De kenmerkende schoorsteentjes van grotwoningen tegen de bergen van de Sierra Nevada

ES-18517-05_Casa Cueva Lopera_grotwoning_slaapkamer_wintersport_Spanje_Sierra Nevada_Belvilla vakantiehuizen

Slapen in de geborgenheid van een grot

Er is nog meer

Voor een skivakantie dichtbij huis kun je prima terecht in het Duitse Sauerland. Daar kun je ook bijzonder verblijven, bijvoorbeeld in vroegere scholen!

In Zuid-Duitsland bevindt zich een tegen de rotsen gebouwde vakantiewoning met de toepasselijke naam Erdhaus. De inrichting is ook bijzonder met rotspartijen die voor een bijzondere sfeer zorgen, een privéwellness en een zwevend bed.

In het gezellige Tsjechische plattelandsdorpje Zator vind je de oude, gerenoveerde bakkerij waarvan de oude oven nog is bewaard.