Carnaval_Venetië_stadsappartement_Belvilla vakantiehuizen

Op straat zie je de meest prachtige verschijningen

Stedentrip in de winter

Een bijzonder, jaarlijks terugkerend evenement is het carnaval in werelderfgoedstad Venetië. In heel de stad vinden gemaskerde bals plaats, maar ook gewoon op straat kun je de meest prachtige verschijningen bewonderen tijdens optochten en straatoptredens. Het Venetiaanse carnaval, vindt ongeveer gelijktijdig plaats met het Zuid-Nederlandse carnaval, maar is wat meer theatraal en duurt bovendien langer. Dat geeft je extra de kans om het ‘Carnevale di Venezia’ van zeer dichtbij meemaken, bijvoorbeeld vanuit je ‘eigen’ stadsappartement van Belvilla.

Historisch evenement
De geschiedenis van het Venetiaanse carnaval, een evenement vol traditie, gaat vele eeuwen terug, vermoedelijk tot 1286. De prachtige maskers en gewaden gaven mensen de kans om zich anders voor te doen dan normaal. Net als in Nederland, wordt carnaval in Venetië gevierd voor het ingaan van de vastentijd. Tegenwoordig komen honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld om deze bijzondere dagen mee te maken. Wil je dat zelf ook eens ervaren?

Sfeervolle stadsappartementen
Vakantiehuizenspecialist Belvilla biedt in vele Europese steden een ruim aanbod van sfeervolle stadsappartementen, waaronder enkele tientallen accommodaties in Venetië. De appartementen binnen ons stadsaanbod liggen op centrale locaties, waardoor bezienswaardigheden altijd nabij zijn. Ze brengen bovendien vaak een stukje historie met zich mee. We hebben enkele highlights voor je uitgezocht in Venetië.

Stadsappartement_Venetië_Italië_Belvilla vakantiehuizen

Stadsappartement Madonna Dell’Orto biedt de luxe van een tuin in de stad

Het appartement Madonna dell’Orto is geschikt voor vier personen en heeft een tuin, een unicum midden in deze stad! Dit stadsappartement is stijlvol ingericht en biedt veel lichtinval. Het bevindt zich in de relatief rustige, karakteristieke wijk Cannaregio. Een Engelstalige gast weet een verblijf in dit appartement goed samen te vatten: “One word to summarize it is: perfection!”.

Stadsappartement_Venetië_Italië_Belvilla vakantiehuizen

Uitkijkend over de Venetiaanse daken vanaf het dakterras van “Panorama Di Venezia”

In een 17e-eeuws gebouw, eveneens in de wijk Cannaregio, bevindt zich het stadsappartement Panorama di Venezia. In de woonkamer tref je zelfs een goedgevulde boekenkast aan! Dit sfeervolle vierpersoonsappartement draagt niet voor niets de naam ‘Panorama di Venezia’. Vanaf het kleine, maar fijne dakterras kijk je uit over de terracotta daken van de Dogenstad. Zie je jezelf hier al zitten?

Baden in luxe doe je in het Venetiaanse appartement Dimora Tintoretto. Je verblijft op de bovenste etage van een 19e-eeuws gebouw. Letterlijk hoogtepunt is het grote, wit marmeren dakterras dat je een onvergetelijk uitzicht biedt op het naastgelegen kanaal en de beroemde klokkentoren van San Marco.

Stadsappartement_Venetië_Italië_Belvilla vakantiehuizen

Luxe stadsappartement aan het kanaal

Beleef een stad alsof je er woont
Als je een stad van binnenuit wil leren kennen, dan is een ‘eigen’ stadsappartement heel fijn. Als tijdelijke inwoner van een stad proef je veel meer van het lokale leven. Je verblijft tussen de lokale bevolking, waardoor je wordt ondergedompeld in de plaatselijke gebruiken, wat je vakantiebeleving verrijkt.

Steek de sleutel in het slot en stap je tijdelijke ‘thuis’ binnen. Dat voelt toch anders dan verwelkomd worden door de receptioniste van een hotel. Zeker als je met meerdere mensen reist, biedt een stadsappartement een vriendelijk geprijsde manier van overnachten. Je beschikt bovendien over relatief veel ruimte en in sommige gevallen zelfs een eigen stadstuin. Vooral voor gezinnen is het prettig om de drukte van een stad af en toe te ontvluchten. Bijkomend, en zeker niet onbelangrijk, voordeel is dat die extra ruimte van een appartement je als ouder de kans geeft om nog rustig na te praten in de woonkamer, wanneer de kinderen in bed liggen. Ook dat voelt anders dan overnachten in een hotel waar je privéruimte toch veelal beperkter is. En vergeet vooral niet je eigen keuken met eetgelegenheid. Geen formeel restaurant waar je rekening met anderen moet houden! Je kunt zelf bepalen wat er op het menu staat, wanneer je eet en je portemonnee zal het ook waarderen dat je niet voor iedere maaltijd de deur uit hoeft. Daarnaast vinden veel mensen het leuk om ter plaatse een supermarkt in te duiken of de lokale markt af te struinen. Ook dat draagt bij aan het gevoel even inwoner van de stad te zijn.


Evenementen in andere steden

Naast Venetië zijn er natuurlijk veel meer steden die terugkerende evenementen en festivals organiseren. Denk aan culturele festivals, zoals de filmfestivals in Berlijn en Cannes. Cultuur proeven kun je ook tijdens de beroemde paardenraces van de Palio di Sienna, of bijvoorbeeld door een opera te bezoeken in de sfeervolle entourage van de arena van Verona. Of wat denk je van de Gentse feesten? Voor grote sportevenementen kun je ook vaak in steden terecht, zoals het Europees Kampioenschap Voetbal en autoraces van de Grand Prix in bijvoorbeeld Valencia en Barcelona. Tijdens culinaire festivals worden je zintuigen op scherp gezet, zoals bij ‘Antwerpen proeft’ en het Brugse chocoladefestival Choco-laté. Vergeet ook niet de fashion weeks in Parijs en Londen, de kerstmarkten, de zomerse stadsstranden in Parijs, Antwerpen en Brussel. Kortom, veel te beleven vanuit een stadsappartement!

Stadsappartementen van Belvilla: https://www.belvilla.nl/stedentrips