hond op vakantie huisdiervriendelijk vakantiehuis Belvilla vakantiehuizen

Je huisdier mee op vakantie? Dat blijkt soms best lastig. Niet overal zijn huisdieren welkom, terwijl je viervoeter voor jou waarschijnlijk gewoon bij je gezin hoort. Gelukkig heeft Belvilla een uitgebreide keuze in huisdiervriendelijke vakantiehuizen. In bijna 10.000 vakantiehuizen mag je huisdier mee! Je kunt op de website bovendien heel gemakkelijk vakantiehuizen selecteren waar één, twee of zelfs drie huisdieren welkom zijn. We lichten vijf vakantiehuizen uit waar onze gasten fijne dagen hebben gehad met hun huisdier. Wie weet een tip voor jouw volgende vakantie met je huisdier?

1. Huisdier welkom in Frankrijk

In de Franse regio Ardèche staat het charmante vakantiehuis La Peigne waar je met zes personen en drie huisdieren kan verblijven. Het is een opgeknapte boerderij uit 1682 met een privéterrein van 3.000m2 waar kinderen en honden heerlijk kunnen spelen. Het aangrenzende bos laat wandelingen al gelijk starten vanuit de tuin. Meneer Van Elderen meldt in het gastenboek: “Wij hadden een hond bij ons en het huis plus tuin waren daarvoor heel geschikt.” Hij tipt wel dat je bij het wandelen op moet letten op loslopende waakhonden bij de boerderijen in de omgeving.

huisdiervriendelijk vakantiehuis Ardèche Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

In dit vakantiehuis in de Ardèche mag je drie huisdieren meenemen!

2. Honden mee naar Oostenrijk

In Karinthië staat vakantiehuis Bauer, waar je met zijn achten plus drie huisdieren kan genieten van de landelijke omgeving. Vanwege de omheinde tuin geeft meneer Van Gent aan: “Het huis is zeer geschikt voor mensen met honden. … Honden kunnen de gehele dag loslopen.” Duitse gasten verwoorden het als volgt: “Das Ferienhaus Bauer hat uns und unseren Hunden das geboten, was wir gesucht haben, Natur pur und Ruhe.” (vertaling: “Vakantiehuis Bauer heeft ons en onze hond geboden wat we zochten: pure natuur en rust.”). Ook voor kinderen is het hier fijn vertoeven, volgens diverse gasten. Ze roemen de zandbak, schommel en het houten speelhuis plus de spelletjes die binnen liggen.

huisdier vakantie Karinthië Oostenrijk omheinde tuin Belvilla vakantiehuizen

Dit chalet met omheinde tuin ligt vlak aan de bosrand

huisdier chalet Karinthië Oostenrijk Belvilla vakantiehuizen

Vanuit dit huisdiervriendelijke chalet kijkt je uit over de Oostenrijkse bergen

3. Toscane met de hond

Ook naar Toscane kun je op vakantie met je huisdier. Op het kleine landgoed Borgo Serignana met zwembad staan vier vakantiewoningen waar huisdieren welkom zijn. “Deze accommodatie is gewoon geweldig, complete rust in schitterende natuur. Ideaal met onze honden.”, meldt mevrouw Moerkerken die in de vierpersoonswoning verbleef. Naast je eigen dieren tref je hier vermoedelijk ook lokale bewoners aan. Diverse gasten reppen over de burlende herten, everzwijnen, stekelvarkens, uilen en schapen begeleid door hun herder. Kortom, een prima plek voor natuurliefhebbers! Let wel dat sommigen aan de stilte moeten wennen. Zo schreven eerdere gasten: “De eigenaresse is op ons verzoek twee nachten komen slapen. Hierna was dit niet meer nodig omdat we gewend waren aan de rust en stilte.”

huisdier vakantie Toscane Italië Belvilla vakantiehuizen

Volledige rust vind je bij dit landgoed in Toscane waar ook huisdieren welkom zijn

4. Katten mee naar Brabant

Als een huisdier meegaat op het vakantie, is het meestal een hond. Dat ook katten wel eens meereizen, blijkt uit de gastenboekopmerking van mevrouw Voorn, die verbleef in vakantiehuis Flora-Ville te Boekel. “Aardige mensen en een flesje wijn, bosje bloemen, een overheerlijke zelfgebakken chocoladecake en twee hondenkoekjes (voor de twee honden die in eerste instantie mee zouden gaan, maar dat zijn twee katten geworden).”, meldt ze. Bij dit Brabantse vakantiehuis oogst de speelkamer met flipperkast veel lof. Kippen zorgen als extra troef voor verse eitjes in een afgeschermd gedeelte van de tuin. Andere gasten namen hun honden mee en schreven: “Onze honden konden in de tuin lekker rond rennen, maar elke dag zijn we ook naar een losloopgebied geweest.” De grote tuin (ruim 3.000m2!) lijkt zelf al bijna een losloopgebied 😉

huisdier vakantie Noord-Brabant Nederland Belvilla vakantiehuizen

Dit Brabantse vakantiehuis met grote tuin heet ook huisdieren welkom

huisdiervriendelijk vakantiehuis Noord-Brabant Nederland Belvilla vakantiehuizen

Achterin de tuin zorgen kippen in een afgeschermd gedeelte zelfs voor verse eitjes

5. Ardennen met de hond

De prachtige natuur van de Ardennen lonkt natuurlijk ook voor een weekendje weg met de hond. Meneer Bakker beleefde het vanuit het vakantiehuis Petit Paliseul en liet weten: “Ook fijn was de grote omheinde bijbehorende tuin waar onze hond kon rondrennen.” Andere gasten zijn vooral te spreken over het paardje in de naastgelegen wei: “Onze dochters meteen blij na het zien van de paarden in hun wei, ze mochten er zelfs nog even op rijden. Kippen en haan maakten het boerenlandleventje compleet.” Bovendien biedt de tuin schommels en een speelhuisje voor extra speelplezier.

huisdier vakantie Ardennen België Belvilla vakantiehuizen

Huisdieren en kinderen zullen zich in dit vakantiehuis ook goed vermaken

Warm welkom voor huisdieren

Eigenaren van vakantiehuizen doen vaak graag iets extra’s voor hun gasten en ook voor meereizende huisdieren. Zo vertelt eigenaar Marika Petter-Meijer van vakantiehuis De Merel in de blog ‘Hondenkoekjes bij aankomst’ hoe ze speciaal voor honden de afrastering rond de tuin hebben aangepast toen de viervoeter van hun eerste gasten gelijk onder het hek door glipte.

eigenaar vakantiehuis De Merel Belvilla vakantiehuizen

Eigenaresse Marika Petter-Meijer van vakantiehuis De Merel: “Alles moet goed zijn.”

Selectie van vakantiehuizen met de hond

Zoek je ook een vakantiehuis waar je huisdier welkom is? Kijk dan bij onze selectie van vakantiehuizen met de hond. De regels om huisdieren mee te nemen, variëren per vakantieland. Controleer van tevoren goed wat voor jou en je huisdier geldt! Je hond of kat moet bijvoorbeeld zijn voorzien van identificatie en het paspoort van je huisdier moet je ook bij je hebben. Heb je zelf ervaringen in een Belvilla-vakantiehuis met je huisdier? We zijn benieuwd hoe je het hebt gehad!

huisdiervriendelijk vakantiehuis Belvilla vakantiehuizen

Welk huisdiervriendelijk vakantiehuis kies jij uit voor een volgende vakantie?