De Belvilla Awards bekronen vakantiehuizen

De Belvilla Awards bekronen vakantiehuizen

De tophuizen van 2013 zijn weer bekroond met een Belvilla Award. Uit het ruime aanbod van 20.000 vakantiehuizen hebben we de eigenaren van onze beste vakantiehuizen beloond. Om het predicaat ‘tophuis’ te ontvangen, dient een vakantiehuis aan tal van criteria te voldoen. Vooral de gastwaardering weegt zwaar in het uiteindelijke oordeel. Kom je ook een keer genieten van een super vakantie in de tophuizen van 2013?

Belvilla Award

De Belvilla Awards reiken we al uit sinds 2010. We hebben deze prijs in het leven geroepen als extra kwaliteitsmerk om onze vakantiehuiseigenaren nog bewuster te maken van de beleving in hun vakantiehuis. Waar in het verleden steeds acht toppers werden geselecteerd, hebben we de Belvilla Awards in 2013 sterk uitgebreid naar totaal 51 prijzen. We onderscheiden voor de awards acht regio’s, namelijk:

 1. Oostenrijk
 2. België en Luxemburg
 3. Duitsland
 4. Nederland
 5. Frankrijk
 6. Spanje en Portugal
 7. Italië
 8. Overige landen

Tot nu toe kreeg één vakantiehuis per regio een Belvilla Award. Dit jaar doen we dat anders. De regio’s blijven gelijk, maar per regio presenteren we een top drie. Ook hebben we de categorie ‘Rising Stars’ gecreëerd met daarin drie veelbelovende vakantiehuizen per regio die nieuw zijn in ons aanbod. Daarnaast hebben we de Facebook Award toegevoegd met eveneens een top drie van vakantiehuizen. Het totaal aantal Belvilla Awards komt daarmee op 51. Op deze manier willen we onze huiseigenaar een extra stimulans geven om de vakantiebeleving voorop te stellen.

De toppers van 2013

In totaal acht vakantiehuizen hebben de toppositie weten te bereiken.

 1. Topvakantiehuis Oostenrijk: de in 2009 voltooide vakantiewoning Sonnental. Deze woning is gebouwd in Tiroler stijl met veel hout. Je kunt hier met acht personen verblijven. ’s Zomers zijn de nabij gelegen meren erg fijn. In de winter kun je hier prachtig skiën in de Zillertal Arena. Bij voldoende sneeuw zijn bovendien meerdere skiliften op loopafstand van het huis in werking. Eerdere gasten melden onder meer: “Geweldig huis, ruim, schoon en aardige eigenaren die altijd voor je klaar staan als het moet. Leuke ontvangst met bubbels en een afscheid met schnaps. Wat wil je nog meer.”

  AT-6115-01_Sonnenwinkel_Beste Belvilla Oostenrijk_Belvilla Awards_Belvilla vakantiehuizen

  Vakantiewoning Sonnenwinkel is uitgeroepen tot de Beste Belvilla van Oostenrijk

 2. Topvakantiehuis België en Luxemburg: de vrijstaande vakantiewoning Le 41, die vorig jaar ook al de regio-winnaar was. Dit vakantiehuis ligt in de Ardennen. Positieve opmerkingen sieren het gastenboek, waaronder: “Zeer vriendelijke eigenaresse, keurig schoon huisje en alles aanwezig, zelfs beddengoed en handdoeken, maar ook allerlei kleine dingen die het verblijf aangenaam maakten, zoals een drankje en kaasje bij aankomst en de kachel brandde al lekker.”

  BE-4920-48_Le 41_Beste Belvilla België_Belvilla Awards_Belvilla vakantiehuizen

  De Ardense woning Le 41 weet al twee jaar achter elkaar de Belvilla Award in de wacht te slepen

 3. Topvakantiehuis Duitsland: vakantiewoning Fabry im Hof. Deze Duitse woning bevindt zich in een appartementengebouw vlakbij de Duits-Luxemburgse grens. Hier kan je met twee personen verblijven en gebruik maken van vele centrale faciliteiten. Zo is er een sauna, solarium en zelfs een kegelbaan. In het appartement kan aanvullend een klein kind verblijven van maximaal twee jaar oud. Een kinderstoel en -bed mag je gratis gebruiken, op basis van beschikbaarheid. Ook is er een prachtige speelkamer in het gebouw aanwezig. De gastvrijheid wordt geroemd: “Groot compliment voor de gastvrouw vriendelijk, altijd aanwezig en altijd actief meedenkend met de gasten.”
  DE-54669-05_Fabry im Hof_kegelbaan_Beste Belvilla Duitsland_Belvilla vakantiehuizen

  De Duitse awardwinnaar Fabry im Hof biedt zelfs een in-house kegelbaan!

  DE-54669-05_Fabry im Hof_speelkamer_Beste Belvilla Duitsland_Belvilla vakantiehuizen

  Het appartementengebouw heeft ook een speelkamer

 4. Topvakantiehuis Nederland: het ronde vakantiehuis De Paddestoel aan de rand van natuurgebied Drents-Friese Wold. De ronde vorm geeft dit vakantiehuis een bijzondere uitstraling en laat weinig te raden over waar de naam vandaan komt. De grote ramen, gezellige haard en de bosrijke omgeving zijn sfeermakers bij dit vakantiehuis. Grote troef voor kinderen is de enorme speelruimte in de kelder met tafeltennis, tafelvoetbal, flipperkast en goed gevulde speelgoedkasten. Het vakantiehuis is zo fijn dat gasten er graag nog eens terugkomen: “Ook de 2de keer was het huis weer geweldig! Helemaal af!” Een journaliste van de Telegraaf was eveneens zeer te spreken over De Paddestoel.
  NL-8438-03_De Paddestoel_Beste Belvilla Nederland_Belvilla Awards_Belvilla vakantiehuizen

  De vorm van vakantiehuis De Paddestoel – winnaar van de Nederlandse Belvilla Award – verklaart gelijk de naam

  NL-8438-03_De Paddestoel_woonkamer_Beste Belvilla Nederland_Belvilla Awards_Belvilla vakantiehuizen

  De ronde vorm van De Paddestoel zie je ook binnen terug

  NL-8438-03_De Paddestoel__kelder vol speelgoed_Beste Belvilla Nederland_Belvilla Awards_Belvilla vakantiehuizen

  Grote troef van De Paddestoel is de speelruimte onder het vakantiehuis

 5. Topvakantiehuis Frankrijk: de sfeervolle Gite Le Jonquet, de prijswinnaar van Frankrijk, en bovendien titelverdediger van vorig jaar. Je logeert hier midden op het Normandische platteland in het prachtige, beschermde natuurgebied van de Contentin. Het vakantiehuis valt bij veel mensen in de smaak. Sommigen vertellen thuis zo enthousiast hun verhalen dat het jaar erop hun toehoorders zelf naar de woning gaan: “Na ons verblijf vorig jaar, konden dit jaar mijn ouders genieten van dit heerlijk vakantiehuisje. Ze begrepen onze liefde voor het huisje en beleefden een top vakantie genietend van de natuur en rust.”
  FR-14230-15_Gite Le Jonquet_Beste Belvilla Frankrijk_Belvilla vakantiehuizen

  Het Normandische vakantiehuis Gite Le Jonquet is opnieuw verkozen tot Beste Belvilla van Frankrijk

  FR-14230-15_Gite Le Jonquet_speeltoestellen_Beste Belvilla Frankrijk_Belvilla vakantiehuizen

  Ook aan de kleinsten is gedacht bij Gite Le Jonquet

 6. Topvakantiehuis Italië: het kasteelappartement Gli Ulivi in de regio Veneto. Perfect als je altijd al eens koninklijk wil logeren. Oorspronkelijk was dit gebouw een klooster. Begin negentiende eeuw kocht een adellijke familie het domein en startte de productie van internationaal geroemde wijnen. Ter plaatse kun je zien hoe de wijn gemaakt wordt en natuurlijk behoort een wijnproeverij ook tot de mogelijkheden! Leuk om de bedrijvigheid te ervaren, zo schrijft één van de gasten: “Overdag hoor en zie je de bedrijvigheid rond de wijngaard zonder dat dit je rust verstoort. Het geeft een heel authentiek gevoel en je realiseert je wat er komt kijken om deze kwaliteitswijn te produceren.” Niet alleen de wijnranken sieren je verblijf, ook de wellnessvoorzieningen zijn een belangrijke toevoeging. Op het domein zijn bovendien warmwaterbronnen en wordt therapeutische modder ontgonnen. Het kasteeldomein Castello a Monselice herbergt in totaal vijf appartementen die zo gesitueerd zijn dat ze ieder voldoende privacy bieden.
  IT-35043-05_Gli Ulivi_kasteeldomein Castello a Monselice_Beste Belvilla Italië_Belvilla vakantiehuizen

  Beste Belvilla van Italië is Gli Ulivi op het kasteeldomein Castello a Monselice

  IT-35043-05_Gli Ulivi_wellness_Beste Belvilla Italië_Belvilla vakantiehuizen

  Bij vakantiewoning Gli Ulivi geniet je ook van wellnessvoorzieningen, thermische bronnen en therapeutische modder

  IT-35043-05_Gli Ulivi_wijn_Beste Belvilla Italië_Belvilla vakantiehuizen

  Het kasteeldomein Castello a Monselice produceert internationaal geroemde wijn

 7. Topvakantiehuis Spanje: een boerenhoeve met daarin vakantiewoning Can Terrades – Romantica in het binnenland van de Spaanse regio Catalonië. Je verblijft in een bosrijk gebied aan de voet van de Pyreneeën, nabij de Middellandse Zee en op dagtochtafstand van bruisend Barcelona. De historische gebouwen op het domein Can Terrades gaan waarschijnlijk terug tot de veertiende eeuw. In totaal vind je hier nu vier vakantiewoningen en twee zwembaden. De prijswinnende woning Romantica was ooit een stalruimte die nu prachtig is gerestaureerd. Ook op dit domein vind je een wijnmakerij en kun je genieten van een wijnproeverij. En ook hier weer gasten die graag terugkomen: “We boeken voor volgend jaar 2 weken!!!”
  ES-17850-03_Can Terrades - Romantica_Beste Belvilla Spanje_Belvilla vakantiehuizen

  In een gerenoveerde herenboerderij vind je Can Terrades – Romantica, de winnaar van Spanje

  ES-17850-03_Can Terrades - Romantica_woonkamer_Beste Belvilla Spanje_Belvilla vakantiehuizen

  Oud en nieuw gaan mooi samen in Can Terrades – Romantica

 8. Topvakantiehuis overige landen: het Tsjechische vakantiehuis Lipa heeft de prijs in de wacht gesleept binnen de regio overige landen. Deze vroegere boerderij is nog steeds diervriendelijk. Je mag hier maar liefst met drie huisdieren verblijven. Meerdere gasten kwamen hier al naartoe met hun viervoeter: “Wij waren met 3 Border Collies en zij hebben zich ook absoluut geamuseerd.”

  CZ-34701-03_Lipa_Beste Belvilla 2013_Belvilla Awards_Belvilla vakantiehuizen

  Het Tsjechische vakantiehuis Lipa was vroeger een boerderij

Rising Stars

Aangezien we ons aanbod continu uitbreiden, hebben we dit jaar de categorie ‘Rising Stars’ in het leven geroepen. Dit zijn vakantiehuizen die nieuw zijn bij Belvilla en daardoor qua gastwaardering wellicht nog niet zoveel reacties hebben als de oude getrouwen. Ze zijn echter zeer voortvarend van start gegaan en daarom verdienen ze een Rising Star Award. Benieuwd welke woningen dit zijn? Check onze awardpagina.

Facebook Award

Belvilla heeft inmiddels een hele schare Facebookfans. In juli riepen wij ze op om hun favoriete vakantiehuis te nomineren. De twaalf meest genomineerde vakantiehuizen konden in november stemmen verdienen, ook via Facebook. Uiteindelijk hebben de drie vakantiehuizen met de meeste Facebookstemmen een Facebook Award gewonnen. De eerste prijs van de Facebook Award is voor de Spaanse herenboerderij El Tajil. Ruim een eeuw geleden was deze boerderij al een herberg en tegenwoordig verblijven er weer gasten. Door de vele speelvoorzieningen is de vakantiewoning voor zes vooral erg aantrekkelijk voor gezinnen. In het gastenboek staat dan ook: “Helemaal ingesteld op kinderen inclusief veel speelgoed zoals voetbaltafel en poppen.”

ES-18280-03_El Tajil_zwembad_Belvilla Award_Facebook Award_Belvilla vakantiehuizen

De Facebook Award is voor vakantiehuis El Tajil met onder meer een heerlijk zwembad

ES-18280-03_El Tajil_tafelvoetbal_Belvilla Award_Facebook Award_Belvilla vakantiehuizen

De geprezen kindvriendelijkheid van vakantiehuis El Tajil uit zich met vele faciliteiten

ES-18280-03_El Tajil_airhockey_Belvilla Award_Facebook Award_Belvilla vakantiehuizen

Bij de winnaar van de Facebook Award vind je zelfs airhockey

Een overzicht van de awardwinnende vakantiehuizen vind je op belvilla.nl/tophuizen. Ook zijn alle awardwinnaars herkenbaar aan de labels ‘Beste Belvilla’, ‘Rising Star’ en ‘Facebook Award’. Mocht je een vakantiehuis missen? Meld het ons en wie weet wint die woning volgend jaar één van de prijzen!