Belvilla Awards voor de beste vakantiehuizen

In ons aanbod van ruim 20.000 vakantiehuizen springen diverse woningen er natuurlijk extra uit. Dat zie je onder meer terug in de enquêtecijfers en reviews op onze website. Deze beoordelingen van eerdere gasten geven je als websitebezoeker een zeer waardevol inzicht in wat je kan verwachten. Maar er is meer. Achter de schermen zien wij bijvoorbeeld ook hoe betrokken de huiseigenaren zijn en of ze de gastbeleving voorop stellen. Bovendien vinden wij informatievoorziening enorm belangrijk, zoals een optimale huispresentatie. Om al die aspecten ook mee te laten tellen, hebben we in 2010 de Belvilla Awards in het leven geroepen. Ben je benieuwd naar de toppers van Belvilla in 2014? We hebben weer awards voor de beste vakantiehuizen!

Goud, zilver en brons

Verspreid over negen categorieën reiken we in totaal 51 prijzen uit. We hanteren daarbij een verdeling over acht regio’s plus een Facebook Award. Per regio hebben we in de serie ‘Beste Belvilla’ een gouden, zilveren en bronzen award. Datzelfde doen we voor onze ‘Rising Stars’. De risings stars zijn vakantiehuizen die relatief nieuw in ons aanbod zijn met een veelbelovende start. Ten slotte hebben we een Facebook Award met eveneens een top drie. Voor het totaaloverzicht van de toppers van Belvilla kijk je op de pagina van de Belvilla Awards 2014. In deze blog belichten we alle gouden awardwinnaars in de categorie ‘Beste Belvilla’. De regios zijn als volgt:

  1. Nederland
  2. België en Luxemburg
  3. Duitsland
  4. Frankrijk
  5. Italië
  6. Oostenrijk
  7. Spanje/Portugal
  8. Overig

De beste vakantiehuizen van Belvilla in 2014

1. Beste vakantiehuis Nederland: Wateren De vakantiebungalow ‘Wateren’ staat in de plaats Wateren met het water van de vijver voor de achterdeur. Je verblijft op een bosperceel aan de rand van natuurgebied Drents-Friese Wold in een zeer warme sfeer. Het vakantiehuis biedt ook buiten diverse terrassen, deels overdekt, waar je prima kan vertoeven. Het online gastenboek kent vele positieve reacties, die een strekking hebben als deze: “Een prettig en gezellig huis met bijzonder aardige eigenaar. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.”

Belvilla Awards beste vakantiehuis Nederland prijsuitreiking Belvilla vakantiehuizen

De eigenaren van vakantiehuis Wateren nemen de eerste prijs in ontvangst

Wateren beste vakantiehuis Nederland Belvilla vakantiehuizen

Vakantiebungalow Wateren is verkozen tot beste Nederlandse vakantiehuis

2. Beste vakantiehuis België: Le 41 Voor de vierde keer op rij weet vakantiehuis ‘Le 41’ de Belvilla Award in de wacht te slepen in de regio België-Luxemburg. Ook nu weer vele lovende reacties in het gastenboek van dit vakantiehuis dat vooral wandelaars en natuurliefhebbers weet te charmeren. “De toon van ons verblijf was bij aankomst meteen gezet. De eigenaresse van het huis wachtte, ondanks wat vertraging, geduldig op ons en heette ons prettig en zorgvuldig welkom. Ze had zelfs een heerlijk pilsje voor ons koud gezet!”, meldt het gastenboek.

Belvilla Awards beste vakantiehuis België Belvilla vakantiehuizen

Vier Bellvilla Awards op een rij voor Le 41

Le-41 beste vakantiehuis België Belvilla vakantiehuizen

Vakantiewoning Le 41 weet vooral wandelaars en natuurliefhebbers te charmeren

3. Beste vakantiehuis Duitsland: Kaifenheimer Mühle De winnaar van Duitsland, Kaifenheimer Mühle, bevindt zich in een ruim duizend jaar oud molencomplex. Je verblijft in een studio voor twee op een groot landgoed in de Eifel. Ook hier roemen eerdere gasten de gastvrijheid en service ter plaatse.

Kaifenheimer Mühle beste vakantiehuis Duitsland Belvilla vakantiehuizen

Bijzonder en awardwinnaar: een studio op een eeuwenoud molencomplex in de Eifel

4. Beste vakantiehuis Frankrijk: La Folie 2 Tussen de Loire en de Morvan staat de ‘fermette’ La Folie 2 uit 1650. Het is een vakantiehuis in boerderijstijl waar je met drie personen kan verblijven. Een enorme schouw, diverse kunstwerken en vele details, zoals de uitgebreide collectie dvd’s, cd’s, boeken en spelletjes plus de hangmatten en twee fietsen, zorgen voor een extra fijn verblijf.

La-Folie-2 beste vakantiehuis Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Frankrijk op zijn best vanuit de fermette La Folie 2

5. Beste vakantiehuis Italië: L’Antico Fienile Op het erf van een oude, Toscaanse boerderij uit het jaar 1000 is een sfeervolle vakantiewoning voor twee herrezen in de vroegere schuur met de naam L’Antico Fienile. De boerderij staat op een domein van 50 hectaren met kastanjebomen, eiken, olijfbomen en weilanden. Je kijkt uit op de middeleeuwse stad Arezzo. Het gastenboek vermeldt onder meer: “Gabriella en haar familie (inclusief de gevederde en behaarde!) staan garant voor een zeer warm welkom, zonder enig moment opdringerig te worden. Zó fijn dat er bij aankomst al ingrediënten klaarstaan voor een pastamaaltijd én het eerste ontbijt. Attent en zorgzaam.”

L'Antico Fienile beste vakantiehuis Italië Belvilla vakantiehuizen

Zie je jezelf al zitten op het terras van deze Italiaanse prijswinnaar?

6. Beste vakantiehuis Oostenrijk: Wellness-Aparthotel-Montana Op loopafstand van het centrum van Kleinarl vind je dit winnende appartement in Wellness-Aparthotel-Montana. Met vier personen kun je genieten van de vele faciliteiten, waaronder een wellnessgedeelte met binnenzwembad en diverse sauna’s. Kinderen zullen zich prima vermaken in de speelkamer of op de speeltoestellen in de tuin. Ook buiten is een zwembad.

Wellness Aparthotel Montana beste vakantiehuis Oostenrijk

Natuurlijk kun je in het winnende Wellness Aparthotel Montana genieten van wellness

7. Beste vakantiehuis Portugal: Appartement São Rafael 1 In de categorie Spanje-Portugal gaat de prijs naar een Portugese vakantiewoning. Aan een strand van de Portugese Algarve vind je een kleinschalig park op loopafstand van het populaire Albufeira. Op dit parkje met enkel laagbouw is het winnende Portugese Appartement São Rafeal 1. De eigenaar is interieurarchitect en heeft voor een sfeervolle inrichting gezorgd. Het terras en één van de slaapkamers bieden je zicht op zee. Vanaf je appartement wandel je zo naar het strand of het zwembad.

8. Beste vakantiehuis Zwitserland: Fux De categorie ‘overig’ omvat de overige elf landen waarin Belvilla vakantiehuizen aanbiedt. Prijswinnaar in die categorie is dit jaar de Zwitserse vakantiewoning Fux in het Wallis tussen de plaatsjes Embd en Törbel. Je verblijft in de bergen net boven Visp. ‘s Winters kun je de pistes van Rund um Visp afzoeven of kiezen voor het skigebied van Törbel. In de zomer biedt de regio prachtige wandelmogelijkheden.

Fux beste vakantiehuis Zwitserland Belvilla vakantiehuizen

De Zwitserse bergsfeer proef je vanuit vakantiewoning Fux, winnaar van een Belvilla Award

Winnaar Facebook Award: Het Achterhuis Het beste vakantiehuis volgens Facebookgebruikers is de Limburgse vakantiewoning Het Achterhuis. Het is een prachtig boerderij uit 1912 die je met een groep tot tien personen gedeeltelijk tot je beschikking hebt. Op originele wijze zie je de oorsprong van het gebouw terug. Zo siert een koeienpatroon het plafond in de woon/eetkamer en zijn er twee moderne varianten van de bedstee in huis. Buiten tref je een grote vijver waar je bij lekker weer zelfs in kan zwemmen. Deze vijver trekt bovendien bijzondere dieren aan, zoals ijsvogels, uilen en reeën. “Alles tiptop in orde”, schrijft iemand in het gastenboek. Wat wil je nog meer?

Het Achterhuis beste vakantiehuis Facebook Belvilla vakantiehuizen

Het Achterhuis is door Facebook-gebruikers verkozen tot beste vakantiehuis

Dus ben je op zoek naar de beste vakantiehuizen, neem dan eens een kijkje bij de toppers van Belvilla. Zit jouw topper er niet bij? Laat het ons weten en wie weet wint jouw favoriete vakantiehuis volgend jaar een award.