Waar denk jij aan als je aan Italië denkt? De prachtige cultuur en geschiedenis, het heerlijke eten, het temperament van de bevolking, de rondscheurende Vespa’s of de lekkere koffie? Wij hebben onze 5 favoriete Italiaanse steden voor je op een rijtje gezet. Welke stad ga jij dit jaar nog bezoeken?

Rome

1. Rome

When in Rome! Als je een city trip naar Rome plant, mag je daar best een paar dagen voor uittrekken. Er is namelijk zoveel te zien. Huur een Vespa en scheur in echt Italiaanse stijl langs alle prachtige bezienswaardigheden. Waarvan de bekendste toch wel het indrukwekkend Colosseum is. Vergeet niet een muntje in de Trevifontein te gooien, dan heb je gegarandeerd geluk voor de rest van je leven;)

Venetië

2. Venetië

Heb je zin om je liefje te verrassen? Neem hem of haar mee naar Venetië! De Canal Grande vervoert zeer regelmatig duizenden bezoekers naar verschillende bestemmingen in de stad. Stap met je geliefde in een gondel en laat je verrassen door het prachtige Venetië vanaf het water. Ben je uitgevaren? Duik dan één van de gezellige zijstraatjes in voor een écht Italiaans 4 gangen diner.

Florence

3. Florence of Firenze

Florence heeft alles voor wie van kunst, cultuur, geschiedenis en mode houdt en wordt door veel toeristen de mooiste stad ter wereld genoemd. De Ponte Vecchio is de bekendste brug van Florence, je herkent de brug aan alle winkeltjes die zich op de brug bevinden. Bezoek voor een geweldig uitzicht over de stad het Piazzale Michelangelo. En neem ook zeker lekker de tijd voor alle zonneterrasjes, unieke winkeltjes en leuke restaurantjes. Wij weten het zeker: Florence gaat je hart stelen!

Verona

4. Verona

Verona: de stad van Romeo en Julia. Als je opzoek bent naar wat meer geluk in de liefde gaat een bezoekje aan Verona je zeker helpen. Ga langs het huis van Julia en de liefdesverklaringen vliegen je vanaf de toegangspoort al om de oren. Op de binnenplaats staat het bronzen beeld van Julia, raak haar rechterborst aan en het geluk in de liefde zal je weer toelachen.

Milaan

5. Milaan

Na Rome is Milaan de grootste stad van Italië en wordt ook wel de modehoofdstad van Italië genoemd. Milaan is de perfecte stad voor een shopweekend met je moeder of met vriendinnen. De mode in Milaan is geweldig en naast alle bekende modeketens vind je er de leukste kledingboetiekjes van de wereld. Shop till you drop!