Om te wintersporten, hoef je niet meteen ver te reizen. Integendeel! Er zijn genoeg wintersportbestemmingen dichtbij, die zeer geschikt zijn voor bijvoorbeeld een weekendje weg of een dagje wintersport. Dus waar wacht je nog op? Verzamel je wintersportspullen en vertrek naar één van de volgende bestemmingen.

wintersport-1

1. Winterberg, Duitsland

Veruit de meest bekende wintersportbestemming dichtbij, is Winterberg. Het is het grootste wintersportgebied van Sauerland en trekt veel dagjes mensen, of mensen die een weekendje op wintersport willen. Ben jij nog niet zo’n ervaren skiër? Goed nieuws, want de 27 kilometer aan pistes zijn vooral geschikt voor beginners. Maar ook voor het langlaufen kun je hier goed terecht, met ruim 177 kilometer aan gespoorde loipes.

Afstand: 310 kilometer vanaf Utrecht.

wintersport-1

2. Willingen, Duitsland

Ook niet zo ver verwijderd van Nederland is het wintersportgebied Willingen. Het sfeervolle Willingen is kleinschalig en daardoor zeer overzichtelijk. Laat je met de gondel naar de top van de Ettelsberg voeren en geniet van 16 kilometer aan pistes. Daarnaast vind je hier ook een ruim aanbod aan knusse restaurantjes en cafés, uitermate geschikt voor après-ski.

Afstand: 311 kilometer vanaf Utrecht.

wintersport-1

3. Baraque de Fraiture, België

Liever naar de zuiderburen? Ook de Ardennen lenen zich voor een mini wintersportvakantie! Het is met 652 meter hoogte, het meest sneeuwzekere skigebied in België. Gevorderden skiërs zullen zich hier snel vervelen, omdat zij wellicht uitdaging missen, maar voor beginners is het gebied ideaal. Maar het natuurgebied leent zich ook perfect om te langlaufen.

Afstand: 262 kilometer vanaf Utrecht.

wintersport-1

4. Altastenberg, Duitsland

Het Duitse wintersportplaatsje Altastenberg is gelegen in het meest sneeuwzekere gedeelte van Sauerland. Dit dorpje ligt aan de voet van de Kahler Astens en is zowel voor beginners als gevorderden geschikt. Het gebied leent zich niet alleen perfect voor skiërs, ook voor langlaufers of wandelaars is dit een uitstekende bestemming. En de dag kun je natuurlijk afsluiten in een après-skihut!

Afstand: 310 kilometer vanaf Utrecht.

wintersport-1

5. Sankt Andreasberg, Duitsland

Sankt Andreasberg is een geliefde wintersportplaats, omdat ook dit plaatsje relatief sneeuwzeker is. Hoewel het gebied iets verder gelegen is vanaf de Nederlandse grens, is het alsnog geschikt voor een weekendje wintersport. Voor beginnende skiërs is dit een uitstekende bestemming, net als voor beginnende en gevorderde langlaufers. Snowboarden kun je beter ergens anders doen!

Afstand: 476 kilometer vanaf Utrecht.

Naar Blog overzicht