Wintersportliefhebbers hebben de gewoonte om terug te keren naar de bekende skigebieden waar zij al vaker zijn geweest. Prachtige skigebieden zijn echter niet alleen te vinden in de Franse of Oostenrijkse Alpen, in Tsjechië of in Italië. In Europa zijn namelijk nog tal van schitterende locaties te vinden om te skiën of te snowboarden. Wij hebben 5 onontdekte wintersportbestemmingen voor je uitgekozen.

1. Oddskar, IJsland

In totaal is er in IJsland 74,8 kilometer aan skipiste. Toch is IJsland niet het eerste land dat in je hoofd opkomt als je denkt aan een wintersportvakantie. Het landschap in bijvoorbeeld Oddskar is adembenemend mooi en je kunt er perfect skiën. Sommige gletsjers zijn toegankelijk, maar dit hangt natuurlijk af van het weer.

2. Cairngorm Mountain, Schotland

Je hoeft niet door half Europa te struinen om een skigebied van wereldklasse te vinden. Zo kun je naar het Noorden van Schotland vliegen, waar je 30 kilometer aan lange pistes vindt. De met sneeuw bedekte Schotse Hooglanden zijn niet alleen heerlijk om te gebruiken voor wintersport, het is ook een prachtig uitzicht waar je van kan genieten. Het hoogstgelegen restaurant en de hoogstgelegen postbus van de UK bevinden zich hier.

3. Valle d’Aosta, Italië

De hoogste bergen van Europa vind je in de buurt van de Valle d’Aosta, in Italië. De Alpen, met als hoogste top de Mont Blanc, liggen ten noorden van Valle d’Aosta. De skigebieden zijn spectaculair en de lokale bevolking is zeer gastvrij. De afstand vanaf Nederland en België is aanzienlijk klein en de kosten voor een leuke vakantie zijn verrassend laag. Kortom: een goede tip om eens verder te kijken dan naar je huidige wintersportbestemmingen.

Bekijk al onze wintersportchalets in Italië

4. Borovets, Bulgarije

Een andere wintersportbestemming die niet zomaar bij je binnenschiet is Borovets in Bulgarije. Het is een geschikt gebied voor beginnende en lichtgevorderde skiërs en het ligt op ongeveer een uurtje rijden vanaf de hoofdstad Sofia. Het is een goedkope reis en ook lokaal kun je heerlijk eten voor weinig geld. De inwoners zijn zeer gastvrij en er zijn enkele leuke winkels te vinden.

5. Mallnitz & Flattach, Oostenrijk

Mallnitz & Flattach is een nog redelijk onontdekt skigebied in de provincie Kärnten in Oostenrijk. Hier heb je bijna 30 kilometer aan skipistes en om de hoek ligt de Mölltal gletsjer, wat dit gebied sneeuwzeker maakt. Mallnitz heeft ook een funpark waar allerlei obstakels staan en waar je je beste stunts kunt laten zien. Ook kun je hier genieten van een schitterend uitzicht.

Bekijk al onze wintersportchalets in het skigebied Mallnitz & Flattach

Naar Blog overzicht