Wist je dat veel van onze vakantiehuiseigenaren hun woning extra sfeervol aankleden rond de feestdagen? Dat varieert van sfeervolle, winterse decoratie tot feeërieke verlichting, kerststukken op tafel en overdadig opgetuigde kerstbomen. In deze fotoblog neem ik je mee naar enkele vakantiehuizen in kerstsfeer. Droom heerlijk weg bij de kerstsfeer of maak alvast plannen voor jouw kerst in een vakantiehuis!

Kerst in een bijzonder groepshuis

In het Duitse Hessen staat een vroegere dorpsschool/parochie die je nu kan huren als groepshuis met een wel heel bijzondere inrichting. De gedekte kersttafel geeft je al een idee hoe je hier kan genieten van een overheerlijk kerstmaal. Met een voldaan gevoel kun je vervolgens wegdromen in één van de themakamers, variërend van ‘1001-nacht’ en ‘jodelahiti’ tot een nostalgiekamer en koninginnekamer. Als dat geen bijzondere kerst wordt! Eerdere gasten die hier met de feestdagen verbleven, meldden in het online gastenboek: “Het huis was lekker warm en helemaal versierd voor kerst.”

NL-7451-07 boshuis Overijssel Nederland jacuzzi kerst Belvilla vakantiehuizen

Eerst genieten van het kerstdiner en vervolgens slapen als een roosje in één van de themakamers in dit groepshuis

Kerstfeest in Tirol

Omringd door bergtoppen kun je ook je kerst doorbrengen in een vroegere boerderij in Tirol. Met de renovatie van deze woning hebben de huiseigenaren zelfs meerdere prijzen gewonnen. De boerderij is nu verdeeld in diverse vakantie-appartementen, variërend van zes tot veertien personen. Ze zijn alle sfeervol ingericht en geven door het vele hout, aangevuld met sfeerdetails een heerlijke kerstsfeer.

NL-7451-07 boshuis Overijssel Nederland jacuzzi kerst Belvilla vakantiehuizen

Kerst tussen de bergtoppen van Tirol in een prachtig gerenoveerde boerderij

Kerst aan de kust

Op twee kilometer van de Belgische kust staat een schitterende villa tussen De Panne en Koksijde waar de eigenaar je hartelijk welkom heet. Deze witte villa met luiken bevindt zich in een grote tuin achter een statige toegangspoort. Met een opgetuigde kerstboom en winterse aankleding zal het hier heerlijk zijn met de feestdagen!

NL-7451-07 boshuis Overijssel Nederland jacuzzi kerst Belvilla vakantiehuizen

Vier de kerst aan de kust vanuit deze Vlaamse villa

Knusse kerst met zijn twee

Voor een romantisch kerstfeest is de cottage La Linotte in de Ardennen een tip. Samen ontvlucht je alle kerstverplichtingen en geniet je van de omringende bossen, maar vooral van elkaar in dit vakantiehuis vol sfeer en luxe. De veranda is een perfecte plek voor een kerstborrel, waarna je binnen neerploft op de bank bij het haardvuurtje. Voor nog meer ontspanning staan een stoomdouche en bubbelbad tot je beschikking. Kortom, alle ingrediënten voor een knusse kerst met zijn twee!

NL-7451-07 boshuis Overijssel Nederland jacuzzi kerst Belvilla vakantiehuizen

Vier kerst met zijn tweetjes in deze romantische cottage in de Ardennen

Fijne feestdagen in Holten

Het Overijsselse Holten vind je bij de Holterberg en de Sallandse Heuvelrug omringd door bos en heide, terwijl ook de charmante Hanzestad Deventer nabij ligt. In die omgeving vind je een fijne boswoning die verrassend ruim is en bovendien extra troeven biedt, zoals de buitenhaard, jacuzzi en sauna. Gasten die eerder met kerst hier verbleven, schrijven in het online gastenboek: “Een warm welkom: de prosecco stond buiten klaar bij de vuurkorf! Binnen brandden de kaarsjes, de openhaard en de kerstboom.”

NL-7451-07 boshuis Overijssel Nederland jacuzzi kerst Belvilla vakantiehuizen

Vier de feestdagen in dit boshuis met sauna, jacuzzi en buitenhaard

Op vakantie met kerst?

Voor de snelle beslissers hebben we nog keus voor een last minute kersthuis, alhoewel de bovenstaande woningen reeds gasten ontvangen voor de aankomende kerst. Niet getreurd, want voor kerst 2016 kun je jouw favoriete vakantiehuis ook al vastleggen! Ben je op zoek naar meer kerstinspiratie? Kijk dan eens hoe Libelle een landhuis omtoverde in kerstsfeer of lees het vakantieverhaal van familie Rentrop die de feestdagen op wintersport doorbracht.

Naar Blog overzicht