Voor veel mensen is wintersport hét hoogtepunt van het jaar! En dat is natuurlijk niet gek. Want wat is er nou leuker dan de piste af razen, sleeën met het gezin of après-skiën in een Oostenrijks dorpje? Ja, wintersporters weten wel hoe ze vakantie moeten vieren en naar deze dingen kijken ze dan ook graag uit!

Sneeuw

Want let’s be honest: sneeuw kennen we niet écht meer in Nederland. Daarom is het extra leuk wanneer er een pak sneeuw op de wintersportbestemming ligt. En in Oostenrijk ben je op de meeste plekken verzekerd van sneeuw! Sneeuw brengt natuurlijk ook een aantal leuke spelletjes met zich mee: sneeuwballengevecht!

Après-skiën

Biertje hier, biertje daar. Ja, après-ski hoort er toch echt bij als je een fervent wintersporter bent. Daarnaast kijkt niemand er vreemd van op als jij iedere middag weer in een berghut staat. En door de frisse berglucht hebben we ook allemaal minder last van een kater, toch ;-)?

Eten op de piste

Bij een lekker biertje, hoort natuurlijk ook een goede maaltijd. En eten op de piste, dat kun je wel! Dat is dan ook zeker een ding waar menig wintersporter naar uitkijkt. Tussen de middag een bord vol kaiserschmarrn en ’s avonds nog een wiener schnitzel of curryworst. Daar zegt niemand néé tegen. Ten slotte verbrand je overdag toch alle extra calorieën.

Samenzijn met vrienden en/of familie

Een wintersportvakantie betekent ook het samenzijn met al je vrienden en familieleden. Het is het uitstapje van het jaar waarbij iedereen bij elkaar kan komen. En dat is ook zeker iets om naar uit te kijken! Daarnaast is de sfeer tijdens de wintersport altijd zeer gemütlich. Een slecht humeur is hier niet welkom!

Je bent de hele dag buiten

Waarom zou je jezelf in de winter binnen opsluiten? Dat is zonde! Als je van wintersport houdt, houd je er ook van om veel buiten te zijn. Want daar draait het wintersporten om! Genieten van de frisse berglucht, de mooiste uitzichten en je even helemaal afsluiten van werk of school.

De zon op je bol

Ik denk dat alle wintersporters het kunnen bevestigen als ik benoem dat je op wintersport toch echt het beste kleurtje in je gezicht krijgt! Met het zonnetje de hele dag op je gezicht, is het dan ook niet gek dat na een week wintersport de skibril wat sporen achterlaat. Maar hé, dan kan iedereen wel zien dat je op wintersport bent geweest!

Prachtige uitzichten vanaf de piste

Hoe hoger je komt, hoe mooier de uitzichten. En dat is ook zeker iets wat je je nog vaak gaat herinneren als je op wintersport bent geweest. Ook vanuit de skilift zie je soms de mooiste plaatjes. En ook dat is waar de wintersport om draait!

Extra beweging

Hoewel het vaak niet als sporten voelt, is dat toch hetgeen dat je de hele dag doet. En naast dat het gezond is om de hele dag te bewegen, is het een ontzettend leuke bezigheid. Ben jij een skiër, snowboarder of langlaufer?

Wellness na een intensieve dag

Wanneer je jezelf helemaal hebt uitgesloofd op de piste, is het tijd om te gaan ontspannen. En hoe kan dat nou beter dan in een wintersportchalet met wellness? Even opwarmen in de sauna of lekker bubbelen in de privé jacuzzi. Deze extra luxe zorgt ervoor dat je na de wintersport weer herboren thuiskomt.

Even offline zijn

Want wanneer jij op de piste staat is het ontzettend onhandig om je telefoon vast te houden. Lees: dat gaat gewoon niet als jij twee ski’s vast moet houden. Het perfecte moment om je even af te sluiten van de buitenwereld en extra te genieten!

Bekijk alle wintersporthuizen

Naar Blog overzicht