Skigebied
Rhônedal
Skigebied
  Skigebied
Rhônedal
Rhônedal
Hoogte skigebied
2700m
1411m
Skiliften
Cabineliften
9x
Stoeltjesliften
5x
Sleepliften
26x
Pistes Totaal: 150km
Beginner
0km
Gemiddeld
43km
Gevorderd
67km
Expert
40km
Snowboarding
Half-pipes
0x
Funparks
1x
Boarder Cross
0x
Snowparks
0x
Langlaufen Totaal: 45km

Bekijk ons wintersportaanbod

1 wintersport chalets in Rhônedal

Bekijk ons aanbod

Wintersport in het Rhônedal

Tussen het meer van Genève en de Rhônegletsjer ligt het Rhônedal, dat wordt doorkruist door de gelijknamige rivier. De zuidelijke ligging zorgt voor een warm en zonnig klimaat en door afscherming door de bergen bevind je je hier in een prachtig sneeuwlandschap midden tussen de enorme gebergten. De vele wijngaarden in het gebied en de Rhône zelf, geven het gebied een gemoedelijke uitstraling. Direct vanuit je vakantiehuis in het Rhônedal maak je de mooiste ski,- langlauf- of wandeltochten.

Op hoog of laag niveau, wintersport voor iedereen

In het Rhônedal vind je een overvloed aan traditionele en authentieke dorpjes. Visp, de grootste en meest centraal gelegen plaats van het dal, bied je volop mogelijkheden een veelzijdige wintersport in het Rhônedal te beleven, met familie of met vrienden. Het grote skigebied ligt op 3 kilometer afstand van het dorp en hier zijn afdalingen op ieder niveau te vinden. Andere kleine, pittoreske plaatsjes in het Rhônedal zijn Zeneggen, Bürchen, Unterbäch en Eischoll, waar je een heerlijk chalet kunt boeken voor de wintersportvakantie. Vanuit deze prachtige plekken ben je in no-time midden op de piste, waar je op ski's of snowboard de helling af raast.

Vakantiehuizen in een veelzijdige wintersportomgeving

Een andere grote en bekende plaats is Leukerbad, bekend om haar thermische bronnen en daarom benoemd tot kuurstad. Het autovrije kuuroord is voorzien van een oud en monumentaal dorpscentrum, omgeven door nauwe steegjes en fonteintje. Voornamelijk rode en zwarte pistes overbruggen het verschil tussen 1400 en 2700 meter in hoogte. Maar ook voor de beginnende wintersporter zijn er oefenpistes en middelzware pistes beschikbaar. Naast het skieen heeft de liefhebber de mogelijkheid om het afwisselende langlaufgebied te verkennen. Ook wandelroutes staan volop tot je beschikking. Na dag vol inspanningen of ontspanningen keer je terug in de warmte van een van onze vakantiewoningen in het Rhônedal.

Alle vakantiehuizen in Rhônedal
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020