Skigebied
Mattertal
Skigebied
  Skigebied
Mattertal
Mattertal
Hoogte skigebied
2868m
1620m
Skiliften
Cabineliften
2x
Stoeltjesliften
3x
Sleepliften
8x
Pistes Totaal: 40km
Beginner
0km
Gemiddeld
7km
Gevorderd
31km
Expert
2km
Snowboarding
Half-pipes
1x
Funparks
1x
Boarder Cross
1x
Snowparks
0x
Langlaufen Totaal: 6km

Bekijk ons wintersportaanbod

1 wintersport chalets in Mattertal

Bekijk ons aanbod

In het zonnige Mattertal beleeft u een heerlijke wintersport

In het Zwitserse Wallis ligt aan de zuidkant van het Rhônedal, het Mattertal. Dit dal wordt omgeven door de hoogste bergen van de Alpen, zoals de Weisshorn en het Mischabelmassief zijn hier enkele van. Ten zuiden van Zermatt liggen de meest spectaculaire bergen, op de grens met Italië, zoals bijvoorbeeld de Matterhorn. De belangrijkste plaatsen in het gebied zijn St. Niklaus, Randa, Täsch en Zermatt. De pistes zijn volop bedekt met heerlijke poedersneeuw, wat de meest geweldige afdalingen mogelijk maakt.

Wintersportvakantie in jouw eigen vakantiehuis in Mattertal

Voor goede skiërs biedt het skigebied van Zermatt in totaal 138 kilometer aan gemarkeerde pistes. De autovrije straten van Zermatt zorgen ervoor dat het rustieke karakter behouden blijft, de auto blijft 5 kilometer verderop staan in Täsch. De drie grote skigebieden in het Mattertal en omgeving zijn weliswaar niet ideaal met elkaar verbonden, maar een elektrische bus biedt uitkomst. Tevens zijn er prachtige rode en blauwe pistes op de berghellingen van de Matterhorn. Voor gevorderden zijn er verschillende zwarte pistes waaronder de 'Triftji', de mooiste van de regio Oberwallis.

Vanuit uw chalet keuze uit verschillende pistes

Visp, het aan het Mattertal verbonden skioord, biedt je volop mogelijkheden een veelzijdige wintersport in het Rhônedal te beleven, met familie of met vrienden. Het grote skigebied ligt op 3 kilometer afstand van het dorp en hier zijn afdalingen op ieder niveau te vinden. Voor langlaufers zijn er enkele loipes aangelegd, wandelaars kunnen op een tiental paden genieten van de prachtige omgeving. Een chalet in het Mattertal is het ideale uitgangspunt voor een heerlijke wintersportvakantie.

Alle vakantiehuizen in Mattertal
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020