Skigebied
Davos-Klosters
Skigebied
  Skigebied
Davos-Klosters
Davos-Klosters
Hoogte skigebied
2844m
1124m
Skiliften
Cabineliften
14x
Stoeltjesliften
12x
Sleepliften
27x
Pistes Totaal: 261km
Beginner
0km
Gemiddeld
75km
Gevorderd
135km
Expert
51km
Snowboarding
Half-pipes
1x
Funparks
1x
Boarder Cross
2x
Snowparks
0x
Langlaufen Totaal: 221km

Bekijk ons wintersportaanbod

0 wintersport chalets in Davos-Klosters

Bekijk ons aanbod

Ontdek vanuit je vakantiehuis in Davos alle mogelijkheden van dit wintersportparadijs

Het skigebied Davos-Klosters is een fantastisch wintersportparadijs, met 318 km. pisten en 61 liften. Het bestaat uit 6 skigebieden; Parsenn, Madrisa, Pischa, Jakobshorn, Rinerhorn en sinds 2009/2010 ook Schatzalp/Strela. Zo heeft Davos-Klosters voor iedereen iets te bieden: carvers, freeriders, snowboarders, langlaufers, schaatsers, sneeuwschoenwandelaars, liefhebbers van après-ski vinden hier iets van hun gading. Hier beleef je een fijne vakantie, door de combinatie van skimogelijkheden, mooie natuur en een veelzijdig stedelijk aanbod. Vanuit je vakantiehuis of appartement in Davos ontdek je alle mogelijkheden!  

Wintersportoorden Davos en Kloster

De bekende wintersportplaatsen hier zijn Davos en Klosters. Davos is een chique, mondain wintersportoord en kuuroord, en met zijn ligging op 1560 meter de hoogste stad ter wereld. Davos bestaat uit 2 delen; Davos-Dorf en Davos-Platz (en ook Frauenkirch, Glaris, Monstein, Wiesen vallen onder de gemeente Davos). Dit stadje heeft de wintersporter vele te bieden. Naast wintersporten in de 5 omringende skigebieden is er in Davos genoeg te doen: flaneren en shoppen, een diner in een goed restaurants, een duik in het nachtleven, een bezoek aan de bioscoop of het casino. En niet te vergeten een bezoekje aan de sporthal of ijsbaan! In Davos ligt de grootste natuurlijke ijsbaan ter wereld. Of wat denk je aan een dag heerlijk kuren en ontspannen, in 'Eau-là-là Wellness- und Erlebnisbad Davos’. Het dorp Klosters ligt op 1200 meter en bestaat uit Klosters Platz and Dorf, Selfranga, Aeuja, Monbiel, Serneus, Mezzaselva. Klosters is rustiger en sfeervoller dan Davos en heeft het kwaliteitskeurmerk ‘Families Welkom’. Voor een heerlijke wintersportvakantie kun je dus prima terecht in een appartement in Davos of Klosters.  

De skigebieden van Davos-Klosters

Een wintersportvakantie in Davos-Klosters betekent dat je toegang hebt tot 6 skigebieden: Parsenn/Gotschna, Madrisa, Pischa, Jakobshorn, Rinerhorn en Schatzalp/Strela. Skigebied Parsenn/Gotschna  is het grootste en populairste skigebied, met pistes voor alle niveaus, avondskiën en de langste afdaling: 12 km (Weissfluhgipel-Küblis). Pischa, Madrisa en Rinerhorn staan bekend als familiegebied. Kleintjes kunnen hier terecht in de Kinderlanden. Pischa is ook een paradijs voor freeriders, één van de grootste Freeride-gebieden van Zwitserland. Snowboarders en freestylers hebben de tijd van hun leven in het funpark en de half pipes van de Jakobshorn. Op de Schatzalp doe je het rustig aan. Dit is een Slow Mountain gebied, naar de trend van Langzaam Skiën. Op een relaxte manier de berg af dus en gewoon genieten van de mooie natuur om je heen! In Davos-Klosters vinden langlaufers 100 km. klassieke loipen en 46 km. schaatsloipen. Verder is Davos Klosters is ook de bakermat van internationale sleesport, en een eldorado voor ijssporten, zoals schaatsen, ijshockey en curling. Ontdek dit gebied vanuit onze accommodaties in Davos!

Alle vakantiehuizen in Davos-Klosters
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020