Skigebied
Crans Montana
Skigebied
  Skigebied
Crans Montana
Crans Montana
Hoogte skigebied
3000m
1500m
Skiliften
Cabineliften
5x
Stoeltjesliften
4x
Sleepliften
14x
Pistes Totaal: 140km
Beginner
0km
Gemiddeld
55km
Gevorderd
70km
Expert
15km
Snowboarding
Half-pipes
0x
Funparks
1x
Boarder Cross
0x
Snowparks
1x
Langlaufen Totaal: 25km

Bekijk ons wintersportaanbod

1 wintersport chalets in Crans Montana

Bekijk ons aanbod

Maak kennis met wintersport vanuit een vakantiehuis in Crans Montana

Dit zonnige wintersportgebied biedt je veel poederafdalingen en sneeuwzekere pistes. Het dorp zelf bestaat uit Crans en Montana, die in de loop der jaren aan elkaar zijn gegroeid tot een bekend toeristisch oord met de daarbij behorende voorzieningen. Crans Montana is een populaire bestemming en biedt vele gezellige chalets aan de pistes. Ook voor kinderen is deze plek een prima wintersportbestemming, mede door het grote aanbod van kinderfaciliteiten.

Het hele seizoen sneeuwzekerheid in wintersportgebied Crans Montana

Door de aanwezigheid van vele sneeuwkanonnen en een gletsjer is er een grote sneeuwzekerheid in dit wintersportgebied. Wanneer je op de piste bent, kun je genieten van een prachtig uitzicht. Je kijkt namelijk uit over een groot deel van Wallis. In het zuiden van het wintersportgebied Crans Montana liggen een aantal beroemde bergen, zoals de Matterhorn en de Mont Blanc. De pistes hebben een totaal van 140 kilometer en zijn altijd geprepareerd. Het gebied heeft moderne liften, zodat er nauwelijks wachttijden zijn. Voor snowboarders zijn er ideale pistes, ook er is een mooi snowpark aanwezig.

Ook voor après-skiërs is Crans Montana het wintersportgebied bij uitstek

Voor ontspanning vind je hier genoeg après-skimogelijkheden, met voor ieder wat wils. De talloze restaurants bezorgen je een heerlijke avond uit. Een welkome afwisseling in de wintersportvakantie zijn activiteiten buiten de pistes. Maak vanuit je vakantiehuis in Crans Montana een uitstapje en kies voor bijvoorbeeld een van de volgende activiteiten; ijsklimmen, rijden met een sneeuwscooter, paintball, parasailen maar ook genieten van de mooie omgeving in een hete luchtballon.

Vanuit jouw chalet in Crans Montana beleef je volop winterpret in de sneeuw!

Alle vakantiehuizen in Crans Montana
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020