Skigebied
Paradiski
Skigebied
  Skigebied
Paradiski
Paradiski
Hoogte skigebied
3250m
1250m
Skiliften
Cabineliften
11x
Stoeltjesliften
66x
Sleepliften
58x
Pistes Totaal: 425km
Beginner
0km
Gemiddeld
170km
Gevorderd
166km
Expert
89km
Snowboarding
Half-pipes
2x
Funparks
3x
Boarder Cross
5x
Snowparks
2x
Langlaufen Totaal: 153km

Een selectie van onze wintersporthuizen

Bekijk alles

Peisey-Vallandry: een wintersportvakantie met authenticiteit en charme

Het zonnige skioord Peisey-Vallandry, in het hart van skigebied Paradaski, is een verzamelnaam van 5 traditionele bergdorpen;  Landry (800 m), Peisey (1350 m), Nancroix (1400 m), Vallandry (1600 m) en Plan-Peisey (1650 m). Hier heerst een gemoedelijke dorpssfeer, omdat ze het hele jaar door bewoont zijn, anders dan veel andere skiresorts. Hier moet je geen levendige après-ski verwachten, in de dorpjes vind je wel diverse barretjes, restaurants en winkeltjes. In Peisey worden ’s avonds fakkeltochten georganiseerd. Proef van de typische sfeer van een bergdorpje, en verblijf in een van de sfeervolle wintersport chalets in authentieke stijl, in het schilderachtige Peisey!

Vanuit Peisey-Vallandry skiën in mega-skigebied Paradaski (1200 tot 3250 m.)

Peisey-Vallandry maakt deel uit van het immense skigebied Paradiski (La Plagne en Les Arcs). Een mega-skigebied met 425 km. piste en 3 gletsjers, en nog eindeloos veel mogelijkheden om het iedereen naar zijn zin te maken. Huur een wintersportchalet in het centraal gelegen Peisey-Vallandry en ontdek dit gebied!

Skiën in ski-domeinen Peisey-Vallandry & Les Arcs

Maar ben je niet zo veeleisend en houd je juist van kleinschaliger, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een kleiner gebied (met bijbehorende lagere skipasprijzen). Je kunt kiezen voor het ‘grotere domein’ Peisey-Vallandry-les Arcs (1563-3226 m.), met 52 skiliften, 180 km. aan afdalingen en 160 pistes, of het houden bij alleen Peisey-Vallandry. Skigebied Peisey-Vallandry (1563-2332 m.) biedt 9 liften, 37 km. aan gevarieerde pistes (2 zwarte, 9 rode, 13 blauwe en 1 groene) met een goede sneeuwkwaliteit, en in een prachtige bosrijke omgeving. Voor de kinderen is er een creche en kinderclub, een babylift en speciaal slee-gedeelte (Vallandry). En daarnaast zijn er voor beginners en kinderen nog 2 speciale beginnersgebieden. Ook aan de niet-skiërs is gedacht: aan de ‘Nordic-kant’, bij Pont Baudin, geeft toegang tot 44 km. aan langflaufwegen, met biathlonmogelijkheid. En voor snowboarders en freestylers is er een snowpark en Boardercross. Verder is er nog een ijsgrot, ‘waterslide’, en kun je ijsklimmen op een bevroren waterval, of het parapente eens proberen. En via een sneeuwschoenwandeling, winterwandeling of arrensledetocht ontdek je het magische winterlandschap. In ieder geval kun je voor een heerlijke (familie) wintersport vakantie vol sfeer prima terecht in Peisey-Vallandry.

Bekijk ons aanbod
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020