Een selectie van onze wintersporthuizen

Skigebied
Le Grand Massif
Skigebied
  Skigebied
Le Grand Massif
Le Grand Massif
Hoogte skigebied
2500m
700m
Skiliften
Cabineliften
8x
Stoeltjesliften
35x
Sleepliften
36x
Pistes Totaal: 176km
Beginner
0km
Gemiddeld
118km
Gevorderd
17km
Expert
41km
Snowboarding
Half-pipes
0x
Funparks
3x
Boarder Cross
1x
Snowparks
3x
Langlaufen Totaal: 50km

Bekijk ons wintersportaanbod

15 wintersport chalets in Le Grand Massif

Bekijk ons aanbod

Le Grand Massif, een sneeuwzeker wintersportgebied

Dit gebied is één van de grootste skigebieden in Frankrijk, gelegen in de Haute-Savoie. Het gebied omvat de skioorden Les Carroz, Morillon, Samoëns, Sixt-Fer à Cheval en, midden in het gebied, het moderne skioord Flaine. Met op de achtergrond de 'Mont Blanc' biedt dit gebied een grote sneeuwzekerheid en veel zon.

Wintersporten op ieder niveau

Het wintersportgebied van Le Grand Massif telt 260 km aan pistes, het grootste aandeel hiervan ligt rond de plaats Flaine. Zowel voor beginners als voor gevorderden biedt dit gebied vele mogelijkheden, met genoeg pistes voor verschillende niveaus. Snowboarders kunnen zich uitleven in het snowboardpark, dat bekend staat als één van Europa's grootste parken.

Boek een chalet in traditionele stijl

Flaine is het belangrijkste dorp in het uitgestrekte skigebied Le Grand Massif. Het is een mooi dorp met vele chalets die gebouwd zijn in traditionele stijl. Naast perfecte skimogelijkheden zijn er in Flaine ook diverse gezellige terrasjes en après-skibars te vinden. Daarnaast biedt Flaine enkele winkels, sportshops en een paar gezellige restaurants.

Ontdek vanuit uw vakantiehuis het pisteaanbod van Le Grand Massif

Samoëns is het enige skiresort in Frankrijk dat geregistreerd staat op de historische monumentenlijst. Er wordt beweerd, dat dit dorp het meest authentieke en mooiste wintersportplaats is van Frankrijk. Er bevinden zich dan ook geen skiliften in het dorp, deze beginnen pas buiten het dorp op 2.5 km afstand. Het pistenaanbod is hier beperkt met 50 km aan pistes, voornamelijk blauw en rood. Snowboarders en langlaufers kunnen beter terecht in het gebied van Flaine.

Wintersport in Frankrijk is meer dan alleen skiën

Dit gebied staat niet alleen bekend om de vele skimogelijkheden, maar ook vele andere sporten worden hier beoefend. Zo worden er in Les Carroz vele ballonvaarten georganiseerd, wat een mooi schouwspel van kleurrijke heteluchtballonnen geeft. Verschillende klimsporten en rijden op een sneeuwscooter zijn populaire activiteiten, in Samoëns kan men daarnaast een heerlijke tocht te paard maken door het mooie winterlandschap. Proef de gemoedelijke Franse sfeer van het gebied Le Grand Massif!

Alle vakantiehuizen in Le Grand Massif
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020