Vakantiehuizen en chalets in Willingen

Skigebied: Skigebied Willingen

Een selectie van onze wintersporthuizen

Willingen: uitermate sfeervol

Het skioord Willingen is gelegen op enkele uren van Nederland in het Noordelijk Middelgebergte in de regio Sauerland in Duitsland. Het dorp is sfeervol door haar bossen, riviertjes en meren. Vanuit het wintersport chalet ben je binnen korte tijd op de piste: Willingen ligt op 500 meter hoogte en de top van het gelijknamige skigebied Willingen bevindt zich op 800 meter. De grootste voordelen van een wintersportvakantie in Willingen is de bereikbaarheid en de prijs kwaliteit verhouding. Het skigebied behoort tot de Wintersport-Arena Sauerland, de belangrijkste skiregio’s ten noorden van de Alpen.

Wintersport Willingen

Het skigebied Winterpark Willingen heeft een hoogte van 580 meter tot 830 meter. Van december t/m maart kun je hoogstwaarschijnlijk nabij je wintersport appartement een sneeuwlaag bewonderen, bij een tegenvallende winter ondersteund door sneeuwkanonnen. Het skigebied Willingen is geschikt voor kinderen en voor de beginnende wintersporter. De piste nabij de wintersport chalets is in totaal 15 kilometer lang en beschikt over liften. De pistes zijn blauw en rood, ideaal voor wintersport met families. Er zijn skischolen aanwezig die aandacht besteden aan kinderopvang en skiles voor kinderen op oefenweides. Voor snowboarders vormen de pistes een goed oefenterrein. Het wintersportgebied Willingen nabij de vakantiehuizen is van uitstekende kwaliteit, het is namelijk een Ski World Cup locatie. Naast wintersport biedt Willingen ook schitterende wandelingen en nordic winter walking. Langlauf 90 kilometer door het bosrijke heuvellandschap, wandel over 30 kilometer sneeuwvrije wandelpaden of neem je sneeuwschoenen mee door 75 kilometer sneeuwlandschap tijdens je vakantie in Willingen!

Alle ingrediënten voor een topvakantie in Willingen

Voor je vakantie naar Willingen kun je kiezen uit vele vakantiehuizen, wintersportappartementen en wintersport chalets. Het aanbod is in stijl van de omgeving en geschikt voor gezinnen of groepen. De accommodaties zijn geschikt als startpunt voor alle wintersportvakanties! Naast wintersport is er veel te doen in de omgeving, zoals het bezoeken van bezienswaardigheden. Hiernaast biedt Willingen diverse ontspanningsmogelijkheden: op het gebied van après-ski zijn er restaurants, bars en discotheken. Als je een keer niet op de piste wilt staan, kun je genieten van de wellness-, sport- en fitnessfaciliteiten. Bovendien kun je heerlijk eten in het wintersportoord Willingen, maar ook in de gelijknamige gemeente!

Bekijk ons aanbod