Aanmelden

Zuidoost-Jutland

Zuidoost Jutland is een gebied met een voor Denemarken belangrijke geschiedenis. Het gebied wordt gekenmerkt door gedenkstenen, o.a. van de oorlogen die in het verleden voor het vaderland Denemarken werden gevoerd. Vanuit de vakantiewoningen in Zuidoost Jutland maak je een reis door het verleden. Maar Zuidoost Jutland heeft meer te bieden dan alleen monumenten. Zo vind je hier ook moderne architectuur, Deens Design en levendige, culturele handelsplaatsjes.

Vakantiehuizen Zuidoost Jutland, voor rust- en natuurliefhebbers

Het achterland van Zuidoost Jutland bestaat uit bos, beschermd natuurgebied, meertjes en beekjes. Het Himmelbjerget met Denemarkens hoogste punt ligt bij de meren van Silkeborg. Wanneer je hier een kanotocht of een boottochtje maakt kun je genieten van de prachtige natuur. Tevens is Skamlingsbanken bij Binderup een prachtig natuurgebied, en met zijn 113 meter boven zeepijl ook de hoogste punt van Zuidoost Jutland.

Op het schiereiland Juelsminde, vind je echter één van de mooiste natuurstreken van Denemarken met een sfeervolle jachthaven en leuke winkeltjes. Natuurliefhebbers doen er goed aan een vakantiehuis in Denemarken te kiezen!

Vakantiewoningen Zuidoost Jutland, ontdek de gezellige plaatsjes

In Zuidoost Jutland liggen veel kleinere, interessante plaatsen, met een levendige handel en een ruim cultuuraanbod.´s Zomers worden hier allerlei Open-Air concerten en festivals gehouden, waar bekende musici optreden.

Plaatsen zoals Kolding, Fredericia en Aabenraa horen zeker ook in het rijtje thuis van interessante plaatsen om te bezoeken. Voel je even een Viking wanneer je het Aabenraa Slot bezoekt, dat omringd wordt door water en bomen. Vergeet ook niet een kijkje te nemen in de haven van het fjord. Naast een prachtig strand vind je een oude binnenstad met gezellige winkelstraten en pleintjes. Bezoek Kolding met de oude straatjes, groene oases, uitstekende winkels, musea, kunstgaleries, theaters, een swingend muziek- en nachtleven, 'Slotssøen' en de ruim 700 jaar oude kasteelruïne 'Koldinghus'. En tenslotte Fredericia, deze 350 oude vestingstad, heeft een mooie ligging aan de Lillebælt, en wordt omgeven door Noord-Europa´s best bewaarde stadswallen.Vanuit jouw vakantiehuis in Zuidoost Jutland maak je kennis met deze regio.

Vakantiehuizen voor sportieve vakanties

Op sportgebied heeft Zuidoost Jutland van alles te bieden. Je vindt hier o.a. zwembaden en golfbanen. Langs de kust kun je zwemmen, beachvolleyballen, zeilen, surfen en waterskieën. Vanuit jouw vakantiehuis in Zuidoost Jutland kun je een gedeelte van de beroemde 800 km lange fietsroute "Østersøruten" uitvoeren. Het achterland met de vele, idyllische riviertjes en meertjes biedt tevens uitstekende vismogelijkheden.

Alle vakantiehuizen in Zuidoost-Jutland
Veelgestelde vragen over een vakantie in Zuidoost-Jutland
Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Zuidoost-Jutland?‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Zuidoost-Jutland moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Legoland, Ribe, het schiereiland Skagen, Marselisborg Deer Park, Moesgaard Museum, Djurs Sommerland en Den Gamle By. 

 

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Zuidoost-Jutland zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in Zuidoost-Jutland die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Nationale Parken bewonderen
  • De begraven kerk van Skagen bezoeken
  • Het Marine Museum bezoeken
  • Een dagje met de kinderen naar Legoland

 

Hoe‌ ‌kan‌ ‌ik‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌reizen‌ ‌vanuit‌ ‌Nederland?‌ ‌

Toeristen‌ ‌uit‌ ‌Nederland‌ ‌reizen‌ met de auto, de veerboot of het vliegtuig naar Zuidoost-Jutland. ‌ ‌ ‌

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Zuidoost-Jutland absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In Zuidoost-Jutland kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ allerlei Scandinavische lekkernijen, zoals brunkål, smorrebrod, hotdogs, stegt flæsk, flæskesteg en Deense koffiebroodjes.‌ ‌

 

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Zuidoost-Jutland?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ Zuidoost-Jutland,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌periode‌ van half mei tot en met half september.

 

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020