Alle bestemmingen in Zuid-Wales

Top bezienswaardigheden in Zuid-Wales

Big Pit National Coal Museum

De prachtige Three Cliffs Bay

Het Bean Museum of Excellence

Het Raglan Castle

Aanmelden

Zuid-Wales

Wales is het land van natuur, historie en legenden. Met een cultureel erfgoed dat duizenden jaren terug voert in de geschiedenis. Dit is het land van kastelen, golvende groene heuvels en ruige bergen. Met honderden kilometers kustlijn, waar lange gouden stranden worden afgewisseld met torenhoge kliffen en betoverend mooie uitzichten die je de adem benemen. Een land om te ontdekken vanuit ons mooie vakantiehuis in Zuid-Wales.

Must do's vanuit je vakantiehuis in Zuid-Wales

Zuid-Wales heeft een indrukwekkend landschap. Vanuit ons prachtige vakantiehuis verken je deze fantastische omgeving! Een schitterende kustlijn, heuvels, bergtoppen, meren, bossen en valleien. Mooi en romantisch is de Wye Valley, een glooiend gebied met watervallen, wijngaarden, schilderachtige weggetjes, dorpjes en kastelen.

Daarnaast leent Zuid-Wales zich ook ideaal voor de meer avontuurlijke reizigers. In het Afan Forest Park kun je heerlijk mountainbiken. Je vindt er uitdagende routes, maar er zijn ook paden die geschikt zijn voor een fietstocht met je kinderen. In de stad Cardiff vind je het Cardiff International White Water dat geliefd is onder watersporters. Het water is er niet te wild en doordat het volledig wordt beheerd, heb je altijd voldoende stroming. Je kunt zelf de intensiteit uitkiezen waardoor het zelfs geschikt is om met kinderen te raften. De kust van Zuid-Wales is bovendien zeer geschikt om te surfen. Doorwinterde surfer of beginner, de kust is een fantastische speelplek voor iedereen.

Vakantiehuis in Zuid-Wales, voor natuurliefhebbers

In Zuid-Wales liggen 2 nationale parken. In het weidse, bergachtige Brecon Beacons National Park zijn wandel- mountainbike en paardrijden, maar je kunt er ook kanoën, zeilen en windsurfen. En dan is er nog het Pembrokeshire Coast National Park, het enige 'Coastal Nationale Park' van Groot-Brittannië. Geniet in dit prachtige wandelgebied van prachtige kliffen, baaien en strandjes, over 300 kilometer aan kustlijn. Als je goed kijkt vanaf de kant, zie je zeehondjes! En wist je dat meer dan 100 dolfijnen permanent wonen in de zee bij Cardigan Bay? En ook kun je hier walvissen zien! Een geliefd kustplaatsje in dit nationale park is Tenby. Het plaatsje ligt prachtig aan de kust, heeft een schilderachtig historisch centrum en natuurlijk tal van gezellige restaurants, pubs en winkeltjes. Kortom, beide nationale parken zijn aanraders om te verkennen vanuit je rustieke vakantiehuis in Zuid-Wales.

Alle vakantiehuizen in Zuid-Wales
Veelgestelde vragen over een vakantie in Zuid-Wales
Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Zuid-Wales?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Zuid-Wales moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ de Vale of Neath, het Nationaal Park Brecon Beacons en de Glamorgan Heritage Coast. 

 

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Zuid-Wales zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in Zuid-Wales die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Wandelen
  • Zeilen
  • Kanoën
  • Paardrijden
  • Windsurfen
  • Fietsen

 

Hoe‌ ‌kan‌ ‌ik‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌reizen‌ ‌vanuit‌ ‌Nederland?‌ ‌

Toeristen‌ ‌uit‌ ‌Nederland‌ ‌reizen‌ met de auto, boot of het vliegtuig naar Zuid-Wales. ‌ ‌ ‌

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Zuid-Wales absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In Zuid-Wales kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ Glamorgan worstjes, lamb cawl, conwy mosselen, sewin en zeekraal en lam uit de zoutmoerassen.‌ ‌

 

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Zuid-Wales?‌ ‌

Als je op vakantie wilt naar Zuid-Wales, kun je het beste gaan in de periode van maart tot en met mei.

 

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020