Alle bestemmingen in Zuid-Schotland

Top bezienswaardigheden in Zuid-Schotland

Met de boot richting Schotland

Proef de Schotse Lekkernijen

Pubs & Clubs

Niet te missen bezienswaardigheden

Aanmelden

Vakantiehuis Zuid-Schotland

Schotland, het land van fascinerende landschappen, mythen, whisky en kilts. Vanuit onze vakantiehuizen in Zuid-Schotland kun je het allemaal beleven. Breng een bezoekje aan een van de fonkelende 'lochs', beklim een vulkaan, bewonder het glooiende platteland en drink whisky in een lokale pub waar ze wellicht nog een optreden geven met doedelzakken en kilts.

De vakantiehuizen in Schotland zijn de perfecte uitvalsbasis om verschillende regio's te ontdekken die elk hun eigen cultuur en bewonderenswaardige natuur hebben.

In Zuid-Schotland, de Lowlands, De lowlands zijn het dichtsbevolkte gebied van Schotland, maar toch vind je er een mooie natuur die zachtglooiende heuvels, bossen, riviervalleien en prachtige meren als Loch Lomond omvat. Ook vind je er indrukwekkende kastelen en gezellige steden zoals Glasgow en Edinburgh. Met als hoogtepunt het prachtige landschap ten Westen van Crianlarich, met meren en eilanden.

Vakantiewoningen rondom Edinburgh

Onze vakantiewoningen in Zuid-Schotland in de omgeving van deze steden zijn het ideale uitgangspunt voor een stedentripje. Bezoek Edinburgh, dat aan zee ligt en waan je in de Middeleeuwen. Deze bijzondere binnenstad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, aangezien het middeleeuwse stratenplan nog grotendeels bewaard is gebleven.

Je kunt er ook het gelijknamige kasteel bezoeken, dat een unieke uitstraling heeft. Het is alsof je terug bent in de tijd van de ridders en monniken. Ook vind je er het nationaal museum van Schotland, waar wetenschap, technologie, Schotse geschiedenis, natuurhistorie, wereldculturen, Europese kunst en design samenkomen.

Vakantiewoningen rondom Glasgow

Glasgow is de grootste stad van Schotland, en is ooit uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa en dus zeker een bezoekje waard. Je vindt er architectuur in de Victoriaanse en 'art-nouveau' style. Ook is Glasgow het thuis van de Schotse opera, het Schotse ballet en het nationale theater van Schotland. Daarnaast is het een echte winkelstad, waar je uitgebreid kunt shoppen en terrassen.

Wandelen vanuit je vakantiehuis in Zuid-Schotland

In Zuid-Schotland vind je een groot aantal bewegwijzerde wandelpaden. Deze paden leiden je door de heuvels en langs meren. Er liggen ook wandelpaden aan zee, bij de de kust. Er zijn wandelpaden voor verschillende niveaus, dus zowel de beginnende wandelaar als de gevorderde kan hier heerlijk uit de voeten. Alle wandelingen bieden mooie uitzichten. Een aanrader om te bezoeken is het Loch Lomond en het Trossachs National Park. Hier kun je wandelen en fietsen, maar ook zeilen en kanoën.

Vakantiehuizen voor golfvakanties

Golven kun je op een van de vele golfbanen, want Schotland is de bakermat van golf. Enkele bekende golfterreinen hier zijn Turnberry, Troon en St. Andrews, waar de wereldberoemde Old Course ligt.

Genoeg te zien en te doen dus, vanuit je vakantiehuis in Zuid-Schotland!

Alle vakantiehuizen in Zuid-Schotland
Veelgestelde vragen over een vakantie in Zuid-Schotland
Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ ‌in‌ het zuiden van Schotland?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ ‌in‌ het zuiden van Schotland moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Culzean Castle, Traquair House, Museum of Lead Mining, Hermitage Castle, Paxton House en Caerlaverock Castle.‌

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ ‌in‌ het zuiden van Schotland zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ ‌in‌ het zuiden van Schotland ‌die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Musea bezoeken
  • Kastelen bezichtigen
  • Een wandeling aan de rivier
  • Historische stadjes verkennen

 

Hoe‌ ‌kan‌ ‌ik‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌reizen‌ ‌vanuit‌ ‌Nederland?‌ ‌

Toeristen‌ ‌uit‌ ‌Nederland‌ ‌reizen‌ met het vliegtuig, de auto, of boot naar Schotland. ‌ ‌ ‌

 

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌in‌ het zuiden van Schotland ‌absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In‌ het zuiden van Schotland kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ haggis, kreeft, cullen skink, kaas, Grouse, gestampte aardappels en porridge.‌ ‌

 

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar‌ het zuiden van Schotland?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ het zuiden van Schotland,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌periode‌s ‌van‌ maart tot mei en augustus tot en met november.

 

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020