Alle bestemmingen in Zuid-Bohemen

Aanmelden

Zuid-Bohemen

Zuid-Bohemen, een prachtige streek

Zuid-Bohemen is een geliefde vakantiestreek, met een gevarieerd landschap, mooie historische plaatsjes, kastelen, talloze meren en veel fiets- en wandelmogelijkheden. Hier bevindt zich het Nationaal Park Sumava (het Boheemse Woud), een park van grote ecologische waarde. Vanuit je vakantiehuis in de Bohemen maak je een uitstapjes door het landschap. Het landschap hier is ongerept, ruig en bergachtig, met bossen, heuvels, gletsjermeren (overblijfselen van de ijstijd), rivieren en veengebieden. Er is hier een netwerk van fiets- en wandelroutes en in de winter kun je hier prima terecht voor een wintersportvakantie.

Vakantiewoningen Zuid-Bohemen, op vakantie aan het Lipnomeer

Waterliefhebbers kunnen terecht bij het Lipnomeer, het grootste (stuw)meer van Tsjechië en een toeristische trekpleister. Rondom het meer liggen zandstrandjes en gezellige vakantieplaatsjes en op het meer kunnen verschillende watersporten beoefend worden. Ook voor cultureel erfgoed kun je in de regio Zuid-Bohemen terecht. Je vindt hier prachtige historische stadjes, zoals Ceský Krumlov, Trebon en Ceské Budejovice, en een aantal romantische kastelen, zoals dat van Hluboká nad Vltavou, Èervená Lhota en Orlik.

Alle vakantiehuizen in Zuid-Bohemen
Veelgestelde vragen over een vakantie in Zuid Bohemen
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in Zuid-Bohemen? ‌

In Zuid-Bohemen kun je kiezen uit 20 Belvilla vakantiehuizen.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Zuid-Bohemen?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Zuid-Bohemen moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ České Budějovice, Červená Lhota, Český Krumlov, Nationaal Park Šumava en Písek.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Zuid-Bohemen zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in Zuid-Bohemen die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌golfen, Alchymista Escape Game, bobsleeën, fietsen en wandelen.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Zuid-Bohemen absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In Zuid-Bohemen kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ kool met varkensvet, kwark dumplings met bosbessensaus, Kulajda (crèmesoep met gepocheerde eieren), champignon-patê met tijm.‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Zuid-Bohemen?‌ ‌

Als je op vakantie wilt naar Zuid-Bohemen, kun je het beste gaan in de lente of de herfst.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020