Zeeuws-Vlaanderen, gelegen in het zuiden van Nederland, is een prachtige regio die perfect is voor een vakantie dicht bij huis. Dit zuidelijkste gedeelte van de Nederlandse provincie Zeeland staat bekend om zijn prachtige stranden, charmante dorpjes en rijke geschiedenis en cultuur. Een van de belangrijkste redenen om Zeeuws-Vlaanderen te bezoeken is om te ontspannen en tot rust te komen op de prachtige zandstranden, die perfect zijn om te zwemmen, zonnebaden en zandkastelen te bouwen.

De regio die grenst aan België herbergt meerdere gezellige steden en dorpen, zoals Hulst en Sluis, die bol staan van historische bezienswaardigheden, gezellige straatjes en heerlijke restaurants. Bovendien is Zeeuws-Vlaanderen de plaats om buitenactiviteiten te doen, zoals fietsen, wandelen en vogels kijken, waardoor het een geweldige bestemming is voor mensen die op zoek zijn naar een actieve vakantie.

Lees meer

Alle bestemmingen in Zeeuws-Vlaanderen

Bekijk alle bestemmingen Bekijk minder bestemmingen

Top bezienswaardigheden in Zeeuws-Vlaanderen

Vakantiehuizen aan zee in Zeeuws-Vlaanderen

Huisdiervriendelijke vakantiehuizen in Zeeuws-Vlaanderen

Vakantiehuis in Zeeuws-Vlaanderen voor 6 personen

Vakantie op vakantiepark in Zeeuws-Vlaanderen

Aanmelden

Vakantiehuizen in Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen is in veel opzichten de perfecte bestemming voor een vakantie. Of je nu wilt relaxen op het strand, gezellige stadjes en dorpjes wilt ontdekken of wilt genieten van buitenactiviteiten, Zeeuws-Vlaanderen heeft voor iedereen wat te bieden.

Uitgestrekte stranden

Een van de belangrijkste redenen om Zeeuws-Vlaanderen te bezoeken is om te ontspannen en tot rust te komen op de prachtige zandstranden. De regio herbergt een aantal charmante badplaatsen, zoals Cadzand-Bad, Renesse en Oostkapelle, die voor elk wat wils bieden, van afgelegen baaien tot uitgestrekte zandstranden. De stranden in Zeeuws-Vlaanderen zijn perfect om te zwemmen, zonnebaden en zandkastelen te bouwen, en veel daarvan zijn ook huisdiervriendelijk, dus je kunt ook je hond meenemen op vakantie.

Rijke geschiedenis

Een tweede reden om naar Zeeuws-Vlaanderen op vakantie te gaan, is om de rijke historie en cultuur van de regio te verkennen. De regio heeft een lange en gevarieerde geschiedenis en is door de eeuwen heen beïnvloed door verschillende culturen. Als gevolg hiervan is Zeeuws-Vlaanderen de thuisbasis van vele historische bezienswaardigheden en culturele bezienswaardigheden, waaronder kastelen, kerken en musea. Een van de populairste culturele trekpleisters in Zeeuws-Vlaanderen is het Bevelandse Museum, dat gevestigd is in het stadje Hulst.

Een actieve vakantie

Zeeuws-Vlaanderen is een geweldige bestemming voor liefhebbers van buitenactiviteiten, aangezien de regio een breed scala aan mogelijkheden biedt voor alle leeftijden en interesses. Of je nu de voorkeur geeft aan een ontspannen wandeling door de natuur of een avontuur vol adrenaline, er is voor elk wat wils in Zeeuws-Vlaanderen. Een van de meest populaire buitenactiviteiten in Zeeuws-Vlaanderen is fietsen, omdat de regio enkele goed gemarkeerde en goed onderhouden fietsroutes heeft.

Lekker eten

Een van de beste redenen om naar Zeeuws-Vlaanderen op vakantie te gaan, is eigenlijk de mogelijkheid om de heerlijke keuken van de regio te proberen. De regio staat bekend om zijn zeevruchten, denk bijvoorbeeld aan mosselen en oesters, die vaak worden geserveerd met friet en mayonaise. Zeeuws-Vlaanderen is ook de thuisbasis van meerdere lokale brouwerijen, die een verscheidenheid aan bieren en alles produceren die perfect zijn om een maaltijd mee weg te spoelen.

Alle vakantiehuizen in Zeeuws-Vlaanderen
Veelgestelde vragen over een vakantie in Zeeuws-Vlaanderen
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌huisjes‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ ‌in Zeeuws-Vlaanderen

In Zeeuws-Vlaanderen kun je kiezen uit 120+ Belvilla huisjes.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ ‌in Zeeuws-Vlaanderen?

De belangrijkste bezienswaardigheden in Zeeuws-Vlaanderen zijn de prachtige stranden, gezellige steden en dorpen, de rijke historie en cultuur, een breed scala aan buitenactiviteiten en de heerlijke keuken.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Zeeuws-Vlaanderen?

Bezoek tijdens jouw verblijf in Zeeuws-Vlaanderen zeker enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties van de regio, waaronder de Deltawerken, Slot Loevestein en het Zeeuws Museum.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020