Top bezienswaardigheden in Yorkshire

Ontdek Castle Howard

Ontdek de mooie nationale parken

Bezoek de historische stad York

Zon, zee en strand

Aanmelden

Yorkshire

Kastelen, prachtige landschappen, cultuur & historie. Bezoek Yorkshire vanuit onze vakantiehuizen. Yorkshire, ook wel het 'Land van de Witte Roos' genoemd, is divers, kleurrijk en intrigerend. Prachtige tuinen, schilderachtige dorpjes, historische landhuizen en ruïnes bepalen het heuvelachtige landschap. De inspiratiebron voor de zusjes Brontë en James Herriot. Vroeger was het een zelfstandig koninkrijk, en dat zijn ze hier nooit helemaal vergeten. De mensen laten graag het karakter, de hartelijkheid en de traditie van Yorkshire zien. Beleef de gastvrijheid vanuit je vakantiehuis in Yorkshire.

Ontdek de kust vanuit de Belvilla vakantiewoningen

In Yorkshire heb je het hele jaar door een enorme keuze aan bezienswaardigheden en activiteiten. Oude stadjes, een prachtige kustlijn met zandstranden, baaien, kliffen en vissersdorpjes. Aanraders hier zijn Robin Hoods Bay en Whitby.

Natuurlijk genieten in en om je vakantiehuis!

Ontdek de prachtige natuur van de twee nationale Parken, de Yorkshire Dales en North York Moors. De Yorkshire Dales is een geliefd nationaal park in Groot-Brittannië. Je vindt hier ongerepte landschappen en historisch erfgoed, zoals abdijen en kastelen. In het zuiden is het wat lieflijker en glooiend, met groene dalen en stenen muurtjes, en in het noorden ruig en uitgestrekt. Een gebied om rust te zoeken en te wandelen, vanuit je vakantiehuis in Yorkshire.

Vakantiewoningen in de buurt van York

Vergeet zeker niet de historische stad York aan te doen, vanuit je vakantiehuis in Yorkshire! Proef van de geschiedenis terwijl je door de oude straatjes loopt en een bezoek brengt aan het Yorkshire Museum of de York Minster (de grootste gotische kathedraal van Noord-Europa).

Alle vakantiehuizen in Yorkshire
Veelgestelde vragen over een vakantie in Yorkshire
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuis zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in Yorkshire? ‌

In Yorkshire kun je kiezen uit 20+ Belvilla vakantiehuizen.

 

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Yorkshire?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Yorkshire moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoek ‌brengen‌ ‌aan‌ Pickering Castle, het Yorkshire Museum, Skipton Castle en York Minster. 

 

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Yorkshire zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in Yorkshire die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Kastelen en musea bezoeken
  • De kathedraal van York
  • Stadsmuur van York

 

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Yorkshire absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In Yorkshire kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ Yorkshire Pudding en parkin cake.‌ ‌

 

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Yorkshire?‌ ‌

Als je op vakantie wilt naar Yorkshire, kun je het beste gaan in de periodes van maart tot en met juni en september tot en met november.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020