Alle bestemmingen in Willemstad

Aanmelden

Genieten in Willemstad

Een tropische vakantie in één van de mooiste steden van de Caraïben, wie droomt daar niet van? Kleurrijke huizen, lekker eten en prachtige zandstranden: dit is Willemstad.

Een paradijsje op aarde

De hoofdstad van Curacao zal uw een heerlijke vakantie bezorgen. Het centrum van Willemstad wordt als het ware door twee gesplitst door de Sint Annabaai. Deze zeehaven is de drukste van de Caraïben. Door de splitsing bestaat Willemstad uit twee wijken: Punda en Otrabanda. In Punda vindt u de oude, statige panden uit de 17e eeuw. In deze gemoedelijke wijk kunt u prima winkelen en eten. Aanrader is de drijvende markt. Venezolaanse vissers en boeren bieden hier hun verse waar aan.

Eén stad, twee delen

Via de Pontjesbrug loopt u naar de andere wijk: Otrabanda. Niet schrikken als u over de brug loopt, want hij deint zachtjes doordat deze op kleine bootjes drijft. In Otrabanda kunt u eindeloos slenteren voor de smalle straatjes met kleine, lokale boetiekjes. Wilt u gewoon even van de zon en de zee genieten? U heeft de keuze uit meerdere zandstranden in de buurt. Het bekendste is Mambo Beach, maar Avila Beach een de Caracasbaai zijn ook héérlijk om te vertoeven.

Handig om te weten over Curacao

Sinds 2010 behoort Curacao tot een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Ondanks dat het nu een autonoom land is, zijn de Nederlandse invloeden nog volop aanwezig. Zo is de officiële taal, samen met Papiaments, nog Nederlands.

Het eiland is geliefd bij vakantiegangers vanwege de vele prachtige stranden en het zonnige klimaat; de gemiddelde temperatuur is 27 graden. Het ‘regenseizoen’ duurt van oktober tot februari, maar bestaat vooral uit korte nachtelijke regenbuien.

In de zomertijd is het op Curacao 6 uur vroeger dan in Nederland, in de wintertijd scheelt het 5 uur. Ook handig om te weten: de munteenheid is de Antilliaanse gulden, maar met Amerikaanse dollars komt u ook een heel eind. Met het vliegtuig doet u er vanaf Amsterdam ongeveer 10 uur over.

Alle vakantiehuizen in Willemstad
Veelgestelde vragen over een vakantie in Willemstad
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in Willemstad? ‌

In Willemstad kun je kiezen uit 10+ Belvilla vakantiehuizen.

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Willemstad? ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Willemstad moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ aan Landhuis Bloemhof, de Grotten van Hato, het Shete Boka Park, Klein Curaçao en Fort Amsterdam. 

 

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Willemstad zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in Willemstad die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • De drijvende markt verkennen
  • Plasa Bieu bezoeken
  • Diepzeeduiken
  • Grotten van Hato verkennen
  • De struisvogelboerderij van Curaçao bezoeken

 

 

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Willemstad absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In Willemstad kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van Stoba, Arepas, zeevruchten, Keshi Yena enTutu of Funchi.

 

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Willemstad?‌ ‌

Als je zin hebt in een vakantie naar Willemstad, kun je het beste gaan in de periodes van juni tot en met augustus en december tot en met februari.

 

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020