Alle bestemmingen op de Westhoek

Bekijk alle bestemmingen Bekijk minder bestemmingen

Top bezienswaardigheden op de Westhoek

Ontdek de streek op de fiets

Geniet van de lokale lekkernijen

Verken de prachtige natuur

Ontdek het grote wandelnetwerk

Aanmelden

De Westhoek

Vakantiehuizen in de Westhoek zijn gelegen in een landelijke, groene omgeving in het zuidwesten van België. De gastronomie en de idyllische locaties geven je een warm welkom. Het aanbod is ruim; van gezellige boerderijen tot authentieke hoeves en van luxe vakantiewoningen tot landelijk gelegen gîtes. In een vakantiehuis in de Westhoek is het puur genieten!

 

Ontdek de Westhoek vanuit je vakantiehuis

Verken de Westhoek met haar nonchalante gezelligheid. De charmante dorpen en steden dragen daar hun steentje aan bij. Een voorbeeld daarvan is de vredesstad Ieper. Deze historische stad is rijk aan bijzondere monumenten en gebouwen. Via de verschillende fiets- en wandelroutes kom je op de mooiste plekjes van Ieper.

Poperinge wordt niet voor niets ‘de stad van het goede leven’ genoemd. Liefhebbers van lekker eten en drinken zitten tijdens hun vakantie in de Westhoek goed. De streekbieren, de brouwerijen en de lokale gerechten zorgen samen met de historische binnenstad en folklore voor een aangenaam dagje uit. Midden tussen de groene landschappen en aan de rivier de IJzer ligt Diksmuide. De historische binnenstad kenmerkt zich door het marktplein, het Stadhuis, het Begijnhof, de Vismarkt, de Sint-Niklaaskerk, de Kleine en Grote Dijk, de oude Bloemmolens en de jachthaven Portus Dixmuda. De Eerste Wereldoorlog heeft verschillende monumenten, begraafplaatsen en loopgraven achtergelaten.

De charmante parel van de Westhoek is Veurne. Oude gebouwen, het schilderachtige marktplein, het goed bewaarde stratenpatroon en de verschillende musea houden de historie levend. Bezoek ook zeker de tabaksstad Wervik, Lo en Mesen met haar kasteel. Historische steden met allemaal een eigen sfeer. Het vlakke landschap met de pittoreske dorpjes is een paradijs voor wandel- en fietsliefhebbers. Vanuit je vakantiewoning in de Westhoek ontdek je gemakkelijk alle interessante trekpleisters!

 

Ontdek prachtige natuur tijdens je vakantie in de Westhoek

Geniet van het landelijke uitzicht vanuit je vakantiewoning in de Westhoek. Verschillende landschappen komen samen in deze zuidwestelijk gelegen regio. De duinen richting het kustgebied, de vlakke polders en de landelijke weiden. Trek eropuit vanuit je vakantiehuis voor een wandeling of fietstocht door bossen, heuvels en weidevelden. De regio wordt doorkruist door de IJzer, waarvan het brongebied in Frans-Vlaanderen ligt. Het watergebied van de Westhoek is voor vissers, wandelaars en fietsers een ideale locatie.

De Kemmelberg is met 156 meter hoogte het hoogste punt van de Westhoek. Rondom de top van deze heuvel zijn verschillende uitdagende wandelroutes uitgestippeld. De Westhoek kent verschillende bosgebieden die je uitnodigen voor een heerlijke wandeling. Het Hellegatbos, het Helleketelbos, het Eversambos en het Vrijbos zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Geniet vanuit een vakantiehuis in de Westhoek van al het prachtige natuurschoon.

 

Tips voor je vakantie in de Westhoek

Huur een vakantiehuis in de Westhoek en verken alle mogelijkheden! De regio heeft voor ieder wat wils. Er zijn drie wandelnetwerken uitgestippeld in de regio. Door middel van een knooppunt bewegwijzering kom je langs de mooiste bossen, panoramische vergezichten en uitgestrekte natuurgebieden. Via het wandelnetwerk Heuvelland wandel je over heuvels en door bossen en kun je genieten van de prachtige uitzichten. Het wandelnetwerk Ieperboog brengt je via rustige, onverharde wandelpaden naar landschappelijke en cultuurhistorische hoogtepunten.

Geniet van duinen, bossen en polders op het wandelnetwerk van de Westkust. Ook fiets- en mountainbike liefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie in de Westhoek. Er zijn verschillende fietsnetwerken en routes uitgezet om de mooiste plekjes van de streek te bezichtigen. De IJzer leent zich uitstekend voor kajakken, kanoën en een ontspannen boottocht. Bezoek de talloze pittoreske dorpjes en historische steden en leer meer over de historie van de regio. Verblijf in een Belvilla vakantiehuis in de Westhoek en ontdek de charme van deze regio!

Alle vakantiehuizen op de Westhoek
Veelgestelde vragen over een vakantie in de Westhoek
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in de Westhoek? ‌

In de Westhoek kun je kiezen uit 80+ Belvilla vakantiehuizen.

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in de Westhoek?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in de Westhoek moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ de Menenpoort, het strand van De Panne, Natuurreservaat de Westhoek en Plopsaland De Panne. 

 

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in de Westhoek zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in de Westhoek die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Bellewaerde bezoeken
  • Een ritje in de Kusttram maken
  • Een Biking Box tour maken
  • Een fietstocht maken
  • De Spanbroekmolenkrater bewonderen
  • Een van de vele fietsroutes verkennen
  • Een boottocht maken met Sailflow

 

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in de Westhoek absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In de Westhoek kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van Mise En Bouche, Dana Bonfile en nog veel meer.

 

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar de Westhoek?‌ ‌

Als je op vakantie wilt naar de Westhoek, kun je het beste gaan in de periode van mei tot en met oktober.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020