Alle bestemmingen in de Voerstreek

Top bezienswaardigheden in de Voerstreek

Winkelen vanuit de Voerstreek

Geniet van de natuur

Bezoek het dropje Remersdaal

Ontdek Sint-Pieters-Voeren

Aanmelden

De Voerstreek

Beleef een ontspannen vakantie met een vakantiehuis in de Voerstreek, België! Rust, ruimte en vreedzame, ongerepte natuur komen hier samen. Het lijkt alsof de tijd in deze regio heeft stil gestaan. Uitgestrekte bossen, grootse weilanden en kabbelende riviertjes brengen je dichter bij de natuur. Vanuit je vakantiehuis werp je zo een blik op het prachtige landschap. Kies je voor een vakantie in een sfeervol landhuis, een charmante boerderij, een authentiek vakwerkhuis of een gezellige gîte, Belvilla heeft het allemaal! De vakantiewoningen zijn gelegen aan een riviertje of met uitzicht op een dal, tussen de heuvels, in een bosrijk gebied of midden tussen de glooiende akkers. Met genoeg mogelijkheden voor een dagje uit is je vakantie compleet. Een vakantiehuis in de Voerstreek is een ideale bestemming voor een heerlijk weekendje weg!

 

Pittoreske dorpjes in de Voerstreek

Maak vanuit een vakantiehuis in de Voerstreek kennis met de verschillende dorpen in deze regio. Zes pittoreske dorpjes koesteren zich in het prachtige landschap van deze regio. Samen vormen zij de gemeente Voeren. De gastronomie kom je in ieder dorp weer tegen; horecagelegenheden genoeg! Met de kerktoren nog in het midden, omringd door charmante kapelletjes en typische vakwerkhuisjes hebben de dorpjes een sterke aantrekkingskracht op iedere bezoeker. Maak een wandeling door de kleine dorpjes Moelingen, ’s-Gravenvoeren, St.-Martens-Voeren, St.-Pieters-Voeren, Teuven en Remersdaal. Ieder dorp heeft een eigen karakter. Tussen de karakteristieke woningen in staan enkele bijzondere monumenten. Mede dankzij de culturele rijkdommen van de Voerstreek is de regio ieder seizoen een geschikte vakantiebestemming. Ontdek het vanuit je vakantiehuis in de Voerstreek!

 

De Voerstreek: midden in de natuur!

Je vakantiehuis in de Voerstreek is een ideaal startpunt voor een mooie wandeltocht. Tijdens deze wandeltocht kom je unieke flora en fauna tegen, ontstaan door het klimaat en de kalkrijke ondergrond. De Voerstreek beschikt over een aantal bijzondere natuurgebieden en bosreservaten. Het natuurgebied van de Berwijn, gelegen in Moelingen, is een prachtig gebied met inheemse boomsoorten. De bosrijke omgeving met het bijbehorende Berwijndal is een ideale thuishaven voor de das, die je hier met een beetje geluk kunt spotten. Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Alserbos. Dit schitterende bos met een oppervlakte van maar liefst 65 hectare, is eveneens geschikt voor mountainbikers. Natuurgebied Veurs is een van de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van de regio. Je vakantiehuis in de Voerstreek is het ideale vertrekpunt voor een natuurrijk dagje weg!

Culinair genieten in de Voerstreek

De regio is niet alleen rijk aan prachtig natuurschoon, culinair gezien heeft de Voerstreek ook wat te bieden! Proef de verschillende streekproducten zoals de sleedoornjenever. Deze jenever wordt gemaakt van sleedoornpruimpjes, geplukt in de prachtige velden bij Voeren. Dankzij de vele fruitvelden in de Voerstreek, kun je tijdens je vakantie genieten van een lekker glaasje hardfruitwijn. Een echte Voerense delicatesse! Een bekend en overheerlijk streekgerecht is de forel op Voerense wijze. Leuk om zelf mee te gaan kokkerellen in je huisje tijdens je vakantie in de Voerstreek!

 

De Voerstreek als ideaal vertrekpunt

Ontdek vanuit je vakantiehuis in de Voerstreek haar historische steden, zoals Maastricht, Aken, Tongeren en Luik. In de regio zelf zijn genoeg mogelijkheden voor een dagje weg. In het Bezoekerscentrum de Voerstreek leer je als bezoeker op een speelse en interactieve manier de regio kennen. Wil je eindelijk eens weten hoe stroop wordt gemaakt? Dan kun je terecht bij de stroopstokerij Wiertz-Rijbijns. Bezoek ook het museum Imkerij-Potterie, het pomoenologisch onderzoekscentrum waar appelwijn wordt gemaakt en de Viskwekerij van de Commanderie. Ontdek alle mogelijkheden voor een dagje weg tijdens je vakantie in de Voerstreek!

Alle vakantiehuizen in de Voerstreek
Veelgestelde vragen over een vakantie in de Voerstreek
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌huisjes‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in de Voerstreek? ‌

In de Voerstreek kun je kiezen uit 6 Belvilla huisjes.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in de Voerstreek?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in de Voerstreek moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ de Bronnenwandeling, de St. Annakapel, Fort Eben – Emael, Berwinne en Altenbroek. ‌

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in de Voerstreek zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in de Voerstreek die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌ De kapellen en forten bezichtigen De historische steden verkennen Een stadswandeling langs historische hoogtepunten met gids maken De diverse parken bezoeken

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in de Voerstreek absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In de Voerstreek kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van stoemp, moules-frites, wafels, wijn en garnalen.

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar de Voerstreek?‌ ‌

Als je op vakantie wilt naar de Voerstreek, kun je het beste gaan in april, juni en september.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020