Een selectie uit ons aanbod vakantiehuizen

Ontdek het veelzijdige Brabant

Er is zoveel te zien, te proeven en te bewonderen in Brabant! Vanuit uw vakantiepark kunt u de geboortestreek van Vincent van Gogh op uw gemak verkennen. U kunt ook een snel uitstapje maken naar België, aangezien dat ‘om de hoek’ ligt. Maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Of u nu wilt wandelen, cultuur snuiven, een sprookjesbos wil bezoeken, culinair genieten of feesten: alles kan in Brabant! Het is niet voor niets dat zanger Guus Meeuwis er een heel nummer aan wijdde. En dan de natuurgebieden…prachtig!

Bekijk ons aanbod

144 vakantiehuizen

Bekijk ons aanbod

Inspiratie

Natuurparken

Zijn de natuurparken in Brabant de mooiste van Nederland? Dat is nog steeds een discussie. Feit is wel dat je hier als natuurliefhebber je hart op kunt halen. Veel van de vakantieparken in Brabant zijn ook te vinden in een natuurgebied.

Naast de bruisende steden is ook de natuur van Brabant absoluut de moeite waard. U zult hier verschillende natuurgebieden vinden, elk met zijn eigen bijzonderheden en activiteiten. Lekker veelzijdig dus. En een paradijs voor natuurliefhebbers, actievelingen én gezinnen met kinderen. Een paar gebieden waar we u echt kennis mee willen laten maken zijn De Kempen, Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en Nationaal Park De Groote Peel. De Kempen ligt in Brabant en loopt door tot over de Belgische grens. Het is een prachtig natuurgebied waar u uiteraard kunt wandelen en fietsen. Er zijn speciale fietspaden en routes uitgezet. Maar het is ook een walhalla voor ruiters, want zij zijn welkom op bijna alle zandpaden. Ook zijn er speciale gebieden waar de hond los mag rondrennen, dus deze kunt u gerust meenemen naar uw bungalow in Noord-Brabant waar huisdieren zijn toegestaan. Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen is een verhaal apart. Wanneer u hier rondloopt waant u zich in een compleet ander land. Door de droge zandverstuivingen en open vlaktes wordt het ook wel de “Brabantse Sahara” genoemd. In het stuifzandgebied kunt u op zoek naar de sporen van dieren als dassen, vossen en reeën. Er worden in dit gebied zeer regelmatig activiteiten georganiseerd, die leuk zijn voor het hele gezin. Denk aan een workshop paddenstoelen zoek (en bereiden), een wandeling na zonsondergang of een natuurbelevingstocht. Ideale uitstapjes vanuit uw vakantiepark in Noord-Brabant. Het Nationaal Park De Groote Peel ligt op de grens van Noord-Brabant en Limburg. Het 15 km2 grote moeraslandschap staat bekend om zijn flora en fauna. Het is een rustig gebied met een vochtig karakter. Hierdoor zijn er veel (zeldzame) vogels te bewonderen. Sterker: het is één van de vogelrijkste gebieden van West-Europa. Verder kunt u hier genieten van bijzondere plantengroei van vaak zeldzame soorten. 

Vakantieparken in Brabant
Het leven is goed op een vakantiepark in het Brabantse land

Waarom nou precies verblijven op een vakantiepark? De redenen zijn talrijk. Op de meeste vakantieparken in Brabant zijn er faciliteiten voor jong en oud. Denk aan een (overdekt) zwembad, speeltuinen, restaurantjes en op sommige parken zelfs een sauna!

De vakantieparken in Noord-Brabant zijn een ideale bestemming voor alle doelgroepen. Kinderen zullen zich opperbest vermaken in het zwembad, terwijl natuurliefhebbers hun hart op kunnen halen tijdens wandelingen en fietstochten. Een groot voordeel als u reist met kinderen is dat ze op een bungalowpark in Brabant gemakkelijk aansluiting met leeftijdsgenootjes. En het is een cliché, maar als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders het ook. Belvilla biedt u verschillende huizen aan op vakantieparken in Brabant. En u heeft ruim keus! Gaat u voor een sfeervol chalet met sauna, een rustig gelegen boerderij in de bossen, een luxe villa of een heuse pipowagen? Ook voor grotere groepen is het interessant om te kijken naar vakantieparken in Brabant. Dat kan in 1 grote accommodatie, maar u kunt ook kiezen voor meerdere huisjes bij elkaar. De meeste vakantieparken liggen in of dicht bij de natuur. Dat betekent lekker lange wandelingen door de bossen, prachtige fietstochten over heidevelden. Er zijn in Brabant voldoende routes te vinden om u mee te vermaken. Ideaal toch, als u dat gewoon kunt doen vanaf uw vakantiepark? En dan aan het einde van de dag voldaan thuiskomen en op de luxe bank ploffen in uw eigen bungalow. Dat is genieten!

Bourgondisch Brabant

Brabant is bekend om de ‘zachte G’, maar enkele van Nederlands grootste bezienswaardigheden en evenementen zijn hier te bezoeken. Uw vakantie op een vakantiepark in Brabant zal een aaneenschakeling van hoogtepunten worden!

Laten we eens beginnen met de Efteling. Dit pretpark met de bekende designs van Anton Pieck moet u natuurlijk bezocht hebben! Aan de ene kant vanwege het prachtige sprookjesbos waar kleintjes grootse herinneringen aan over zullen houden, maar aan de andere kant ook de bloedstollende achtbanen als de ‘Baron’ en de historische Python. Op welk vakantiepark in Brabant u ook verblijft, u bent er zo! In de Brabantse steden kunt u fantastisch shoppen en culinair genieten, dat is al af te lezen aan het aantal sterren restaurants die er te vinden zijn. De Korte Putstraat in Den Bosch kenmerkt zich door de hoeveelheid restaurants in één straat. Dat wordt dus lekker genieten en daarna uitbuiken in uw huisje op het vakantiepark. Zeg je Eindhoven, dan zeg je Philips. De bijnaam van deze stad is niet voor niets ‘De Lichtstad’. Al 125 jaar is dit wereldberoemde merk gehuisvest in Eindhoven. Dat zich met de Design week en het Glow festival sowieso op de internationale kaart heeft gezet. Wilt u zich een dagje tussen de wilde dieren bewegen? Dat kan ook in Brabant hoor! In de Beekse Bergen kunt u helemaal zelf bepalen hoe. Te voet, met de bus of met de eigen auto. Echt een hele belevenis, zowel voor volwassenen als kinderen. U leest het, als u verblijft in een bungalow op een vakantiepark in Brabant kunt u álle kanten op!

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020