24
landen
35.000+
unieke huizen
240.000
klantbeoordelingen
/7 bereikbaar
Wij helpen u met het vinden van de beste vakantiehuizen, even wachten alstublieft...
2
vakantiehuizen gevonden in Samos
Prijs / nacht
Sorteer op:
Prijs:
Samos , Samos
  • 4
  • 1
55% korting
€ 973
€ 435
Dagdeal
Bekijk details
Vathi (Agia Paraskevi) , Samos
  • 5
  • 2
  • 85 m²
6
Beoordeling
1 review
11% korting
€ 1.785
€ 1.584
Bekijk details
Bekijk alle 2 vakantiehuizen

Alle bestemmingen op Samos

Alle vakantiehuizen op Samos

Uw huis verhuren

Aanmelden

Samos

In de helderblauwe Egeïsche zee, vlak voor de kust van Turkije, schittert het mooie eiland Samos in de Griekse zon. Geboorte eiland van de Griekse wiskundige en wijsgeer Pythagoras en een geliefde vakantiebestemming, door haar diepblauwe zee, schitterende zand- en kiezelstranden, mooie natuur én bijzondere archeologische overblijfselen. En nog veel meer. Maak ook kennis met dit groene eiland, vanuit een mooi gelegen villa of vakantiehuis op Samos! 

Vakantiehuizen Samos

Vanuit een vakantiehuis of villa op Samos proef je toch het beste van de ‘couleur locale’ van het eiland. Zie je jezelf al zitten in een vrijstaande witte villa, op een klif aan zee, en met zwembad bijvoorbeeld? Zittend op je terras genietend van de lokale olijven en wijn en voorzien van een goed boek? Even alle tijd nemen, want je bent op vakantie. En er is genoeg te zien en doen! Een duik in de helderblauwe zee, lunchen bij de Griekse taverne in het dorp, een mooie natuurwandeling, of eilandtoer langs de bezienswaardigheden... ontdek het vanuit onze vakantiehuizen op Samos. 

Wandelparadijs Samos

Op Samos geniet je van diepblauwe zeeën, prachtige natuur en een rijke geschiedenis en cultuur! Het landschap van Samos is groen, met beboste heuvels en bergen. Kérkis, in het westelijke deel, is het hoogste gebergte van het eiland met een top van 1440 meter (Viglia). De begroeiing bestaat vooral uit  dennenbossen-, pijn-, citrus en olijfbomen en wijngaarden (van de beroemde zoete dessertwijn van Samos)! Het binnenland is echt een tripje waard vanuit je vakantiehuis op Samos. Kronkelige wegen leiden langs met wijnranken begroeide hellingen, ruige bergen, groene valleien, rustige bergdorpjes, oude kloosters, kerkjes en authentieke taverna’s. Stop eens in een dorpje voor een Griekse maaltijd, op een terrasje onder de platanen! Samos is geliefd bij wandelaars, zeker in de lente. Talrijke gemarkeerde wandelroutes zijn er te vinden, bijvoorbeeld een klim via oude ezelpaden, door bossen, langs wijn- en olijfgaarden en heldere bergbeekjes. Onderweg tref je rustige bergdorpjes, kapelletjes, of wie weet wat geiten. Bekend als wandelgebied is de Nachtegaalvallei, een groene vallei tussen Manolates en Vourliotes. Onderneem dus eens een wandeling, tijdens een vakantie in een villa op Samos!   

Strandvakantie op Samos

Onnodig te zeggen dat je naast wandelen op Samos kunt genieten van een vakantie vol zon, zee, strand! Aan de kust vind je, gezellige badplaatsen, pittoreske havenplaatsjes en schitterende zand- en kiezelstranden, afgewisseld met rotsen en kleine baaitjes. Populaire badplaatsen zijn Kokkari, Pythagorion, Ireon, Agios Konstandinos, Votsalakia. Ook de hoofdstad, Samos-stad, is een badplaats. Het is gelegen in een prachtige baai, en heeft een levendige haven en boulevard en 2 strandjes. Maak hier eens een wandeling door het oude gedeelte, Ano Vathi. In de wirwar van steegjes hangt een meer traditionele sfeer. En vergeet niet een bezoek te brengen aan het Archeologisch Museum in de stad.

Bezienswaardigheden op Samos
 

Samos heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Over het hele eiland verspreid liggen boeiende overblijfselen uit de oudheid. Enkele voorbeelden zijn de (overblijfselen van de) Tempel van Hera (Heraion, UNESCO), en Pythagoreion, met onder andere overblijfselen van Romeinse baden, de oude stadsmuren en de Efpalion tunnel. Daarnaast zijn er nog vele  op het eiland, zoals Moni Vronda, en Zoodochos Pigis. Ook zijn er talrijke grotten, zoals de Grot van Pythagoras, de schuilplaats van Pythagoras. Kortom, genoeg te zien en doen op dit eiland, beleef het vanuit een vakantiehuis of villa op Samos! 

 


 

 

 

Alle vakantiehuizen op Samos