Aanmelden

Saksen-Anhalt

Met een vakantiehuis in Saksen-Anhalt kun je genieten van een heerlijk veelzijdige vakantie. De regio kent een schitterende natuur, maar ook op cultureel gebied heeft Saksen-Anhalt heel wat te bieden. Met haar bijzondere steden, interessante historie en mooie landschap is de streek een prachtige vakantiebestemming! Een ideale regio voor een stevige wandel-of fietstocht. Ontdek alle geheime plekjes vanuit je vakantiehuis in Saksen-Anhalt!

Ontdek de schitterende omgeving tijdens je vakantie in Saksen-Anhalt

Voor een sportieve vakantie huur je een vakantiehuis in Saksen-Anhalt! De regio is namelijk zeer geschikt voor zowel een fiets- als wandeltocht. Er zijn prachtige routes uitgezet langs mooie kastelen, interessante burchten en kleurrijke wijngaarden. De Elbe-Radweg is een razend bekende fietsroute in Duitsland die van Magdeburg, door het schitterende natuurgebied “Mittlerer Elbe” naar het zuiden loopt. Wandelliefhebbers komen eveneens niets te kort. Ontdek het prachtige landschap en de authentieke cultuur tijdens een vakantie in Saksen-Anhalt.

Je vakantiehuis in Saksen-Anhalt als ideale uitvalbasis

Voor een vakantie vol cultuur zit je goed in je vakantiehuis in Saksen-Anhalt! De regio kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele historische bouwwerken. Breng een bezoek aan het slot van Döbbelin, de dom van Magdeburg en het kasteel van Hundisburg. Wil je meer over de geschiedenis van Saksen-Anhalt leren, dan zijn er genoeg musea aanwezig die je daar meer over kunnen vertellen, zoals het openluchtmuseum in Diesdorf en het Prignitz museum in Havelberg. Genoeg te zien en te doen dus vanuit je vakantiehuis in Saksen-Anhalt.

Bezoek de interessante steden van Saksen Anhalt

Tijdens je vakantie in Saksen-Anhalt zul je je niet snel vervelen! Er is namelijk genoeg te beleven! Zo is de regio in het bezit van enkele interessante steden, ieder met haar eigen karakter. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Bernburg, gelegen aan de oever van de Saale. Een karakteristiek dorp, met bijzondere bouwstijlen. Je vindt er prachtige gotische parochiekerken en op het stadsplein barokke gebouwen. Kenmerkend van de stad is het Bernburg Schloss, dat op een rots gebouwd is. De hoofdstad van Saksen-Anhalt Magdeburg is gelegen aan de rivier de Elbe. Deze havenstad kent een bijzondere geschiedenis en is in het bezit van schitterende bouwwerken. Een bezoek aan Magdeburg is dus absoluut de moeite waard! Bezoek de Dom St. Mauritius en de St. Katharina, een bijzondere kathedraal met enkele zeer fraaie beelden. Andere bijzondere bezienswaardigheden in Magdeburg zijn het Unser Lieben Frauen klooster, het Rathaus en de uitzichttoren van de Pfarrkirche St. Johannis. Of ontdek de overige prachtige steden van de regio! Boek nu je vakantiehuis in Saksen-Anhalt en laat de voorpret beginnen!

Alle vakantiehuizen in Saksen-Anhalt
Veelgestelde vragen over een vakantie in Saksen-Anhat
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in Saksen-Anhalt?‌ ‌

In Saksen-Anhalt kun je kiezen uit 100+ Belvilla vakantiehuizen.

 

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ ‌in‌ Saksen-Anhalt?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ ‌in‌ Saksen-Anhalt moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Magdeburg, Halle aan de rivier Saale, Lutherstadt Wittenberg, Köthen, Naumburg en Nebra.‌ ‌

 

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ ‌in‌ Saksen-Anhalt zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ ‌in‌ Saksen-Anhalt ‌die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Naar een show in Puschkino
  • Een bezoek aan Irrgarten Eckartsberga
  • Een ritje met Seilbahnen Thale Erlebniswelt

 

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌in‌ Saksen-Anhalt ‌absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In‌ Saksen-Anhalt kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ Baumkuchen, witte vis, klump en sauerkraut.‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar‌ Saksen-Anhalt?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ Saksen-Anhalt,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌periode‌ ‌mid-juni tot en met begin september.‌

 

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020