Zoek in ons aanbod van vakantiehuizen in Pietermaai

Alle bestemmingen in Pietermaai

Alle vakantiehuizen in Pietermaai
Aanmelden

Vakantiehuizen Pietermaai

Het historische Pietermaai op Curaçao zult u direct herkennen aan de kleurrijke woningen. Waar hier vroeger nog kooplieden en kapiteins woonden, zijn nu veel van deze huisjes te huur als vakantiehuis. Ontdek het prachtige Curaçao vanuit een appartement in Pietermaai.

Pietermaai: een levendige wijk in Willemstad

Bij een verblijf in deze karakteristieke wijk, bent u op loopafstand van een aantal toeristische trekpleisters. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de beroemde Pontjesbrug, die zich bevindt in de Sint Annabaai of ga naar de drijvende markt, die u om de hoek van de Handelskade vindt. U kunt hier terecht voor heerlijke verse groenten, fruit, vis en andere plaatselijke producten. Het Pietermaai District is een ontzettend levendige wijk, vol restaurantjes en luxe appartementen.

Verblijf in het kleurrijke Pietermaai

Optimaal sfeer proeven kunt u het beste in Pietermaai. Dit is een van de meest opvallende plekken van het eiland, waar iedereen samenkomt. Vanuit Pietermaai kunt u gemakkelijk met de bus of een huurauto naar populaire stranden zoals Mambo Beach en Cabana Beach. Maar vanuit hier kunt u ook andere plekken op het eiland bezoeken. Bent u op zoek naar een veelzijdige vakantie? Dan is dit de perfecte bestemming voor u!

Handig om te weten over Curaçao

Sinds 2010 behoort Curaçao tot een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Ondanks dat het nu een autonoom land is, zijn de Nederlandse invloeden nog volop aanwezig. Zo is de officiële taal, samen met Papiaments, nog Nederlands.

Het eiland is geliefd bij vakantiegangers vanwege de vele prachtige stranden en het zonnige klimaat; de gemiddelde temperatuur is 27 graden. Het ‘regenseizoen’ duurt van oktober tot februari, maar bestaat vooral uit korte nachtelijke regenbuien.

In de zomertijd is het op Curaçao 6 uur vroeger dan in Nederland, in de wintertijd scheelt het 5 uur. Ook handig om te weten: de munteenheid is de Antilliaanse gulden, maar met Amerikaanse dollars komt u ook een heel eind. Met het vliegtuig doet u er vanaf Amsterdam ongeveer 10 uur over.

Alle vakantiehuizen in Pietermaai