Vakantiehuis Peloponnesos

Alle bestemmingen op de Peloponnesos

Alle vakantiehuizen op de Peloponnesos

Uw huis verhuren

Aanmelden

Peloponnesos

Vakantie op de Peloponnesos is genieten van Griekenland

Peloponnesos is een van de mooie bestemmingen voor een vakantie in Griekenland, waar u van alles kunt beleven. De Peloponnesos is zonder twijfel een plek waar u kunt genieten van een verblijf vol cultuur, zon, zee, vergezichten en sportieve activiteiten. Bekijk eens onze website. U vindt er veel informatie over accommodaties, steden, bezienswaardigheden en klimaat. De Peloponnesos ligt ten zuiden van het vasteland van Griekenland en is het grootste Griekse schiereiland. De verbinding tussen het land en het eiland wordt gevormd door de Landengte van Korinthe, die 10 kilometer breed is en waar we het indrukwekkende Kanaal van Korinthe vinden. De naam Peloponnesos is een samenvoeging van Pelops, een oude held uit Griekenland, en nesos, wat eiland betekent. Ondanks het feit dat de Peloponnesos een schiereiland is. Op de Peloponnesos vindt u de eeuwenoude historie van Griekenland terug, zoals de stad Olympia. Bekijk tijdens uw vakantie eens de ruïnes van de oude stad Sparta. Deze stad was in vroeger tijden de rivaal van de stad Athene. Ook het heiligdom van Hera, een godin uit de mythologie van Griekenland, is een voorbeeld van de oude geschiedenis. U vindt dit heiligdom in Argos. Gebruik onze website voor informatie over de verschillende bestemmingen, accommodaties, vakantiehuizen en appartementen op de Peloponnesos in Griekenland.

Natuur en cultuur hand in hand op de Peloponnesos

Het bergachtige landschap van de Peloponnesos laat bergen zien met toppen tot wel 2.000 meter hoogte. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zelfs skigebieden op dit schiereiland van Griekenland te ontdekken zijn. Bekijk onze website voor informatie over bestemmingen voor een verblijf in deze wintersportstreken. In het binnenland heerst vanwege de aanwezigheid van ruige en ruwe gebergten een landklimaat. Aan de kust treft u dan weer mediterrane weersomstandigheden aan. Hier op de Peloponnesos kunt u genieten van een ontspannen verblijf aan zee. Om alle aspecten van het schiereiland te ontdekken is het gebruik van het openbaar vervoer een goede keuze. De trein rijdt met een gematigde snelheid over het spoor, zodat u volop in de gelegenheid bent om alles rustig te bekijken en de diverse bestemmingen te bereiken.

Een aantal oudheidkundige bezienswaardigheden die u niet mag missen tijdens uw vakantie op de Peloponnesos in Griekenland zijn Oud Korinthe, een archeologische vindplaats, Olympia, de plek waar de Olympische Spelen zijn ontstaan, Mycenae met de Akropolis, en het Epidaurus Amfitheater, het best bewaarde oude openluchttheater van Griekenland.

Indrukwekkende steden als Stoupa en Kalamata
 

Naast talloze dorpen aan zee en in de bergen, waar Griekenland zo geliefd om is, biedt de Peloponnesos ook imposante steden, die een bezoek meer dan waard zijn. Tijdens uw verblijf mag u Stoupa niet overslaan. We vinden Stoupa in de streek Messinia. Deze regio is zeer populair onder de toeristen die verzot zijn op strandvakanties. Stoupa is een van de badplaatsen die gelegen zijn in de spectaculaire omgeving van groen en bergen. Een van de mooiere en gezellige stranden van deze kuststreek bevindt zich eveneens in Stoupa. Hier is het heerlijk bijkomen tijdens een vakantie vol indrukken. De levendige terrassen nodigen uit voor een hapje en drankje. Vanuit Stoupa hebt u de mogelijkheid om schitterende uitstapjes te maken, bijvoorbeeld naar de mijn Prestova, ooit beheerd door onder andere Zorba de Griek. Vanuit uw vakantiehuis in Stoupa kunt u uw vakantie compleet maken door een wandeling langs verschillende bergdorpen, ieder met hun eigen traditie en gebruik, en een bezoek aan de grotten in de buurt van de stad. In Stoupa komt u ogen te kort om alle beelden en kleuren in u op te nemen.

Naast Stoupa is ook Kalamata een absolute aanrader voor uw verblijf in Griekenland op de Peloponnesos. Kalamata was ooit de hoofdstad van het voormalige departement Messinia en is, na een fusie, nu een van de vier deelgemeenten. De stad is bekend vanwege de productie van olijven en olijfolie. Twee zeer belangrijke componenten in de eetcultuur van Griekenland. Bent u in Kalamata, bekijk dan eens de indrukwekkende Byzantijnse Kerk of bezoek een cultureel evenement. In Kalamata worden regelmatig dansfestivals georganiseerd. De stad is onderwerp van vele liedjes en Kalamata is beroemd vanwege de Kalamatianos, een Griekse dans. Kalamata wordt gedomineerd door het hoog gelegen kasteel uit de 13e eeuw met prachtige panorama's over het landschap. Dit alles maakt van Kalamata een van de populairste bestemmingen voor een vakantie op de Peloponnesos.

Geniet tijdens uw vakantie van lekker eten en drinken

De wijnstreek Nemea op de Peloponnesos staat garant voor de herkomst van kwalitatief zeer goede wijnen. Naast de bekende druivenrassen vindt u hier de inheemse soort Agiorgitiko, ook wel bekend als de St. George-druif. Proef gerust eens zo'n lokale wijn bij bijvoorbeeld een maaltijd van typisch kleine gerechten, die in Griekenland "mezze" genoemd worden. U zult verrast zijn door de intense smaken.

Alle vakantiehuizen op de Peloponnesos